Kablosuz ağ kontrol

Kodla Büyü

esesra

Site Gezgini
Arkadaşlar, bizim okulda 2 ayrı Access Point 2 ayrı katta kurulu, modemden kablo ile aldığı interneti kablosuz dağıtıyor. Tek modemden 2 AP sinyal alıyor. Bizim müdür sınıfların ne yaptığını kendi bilgisayarında görmek istiyor. Müdür de laptop ile kablosuz bağlanıyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olur musunuz...

Hocam tam emin değilim ama; bilgisayarların ip si aynı seride olursa büyük ihtimalle Net OP School hepsini görür diye düşünüyorum. Elle ip vermen gerekebilir...

192.168.sabit.seri şeklinde yapmalısın...

Modem bilgisayarlara otomatik ip veriyor. Benim takıldığım nokta AP'larında içinde bulunduğu bu ağı normal kablolu ağ gibi düşünüp hareket edebilir miyiz, elle yapılandırma şart mı

sorun elle ip yapılandırma değil, sen izlemek istediğin bilgisayara client kurduğun zaman teacherdan hepsini görürsün.
problem yapılandırmadan ziyade wireless desteği var mı? ona bakman lazım, çünkü bu tarz programlarda kablolu ile wireless bilgi aktarımı farklı oluyor (ağı yormamak için).
NOT: sınıflardaki bilgisayarlarda kablosuz mu?

Optimising NetSupport School for use in a wireless environment
http://www.netsupportschool.com/newfeatures.asp

http://www.edugeek.net/forums/network-c ... eless.html

Wireless Lan Optimisation in NetSupport School
NetSupport School version 8.02 to 10.70.0006 - http://www.netsupportsoftware.com/support/td.asp?td=734
NetSupport School version 11 and above - http://www.netsupportsoftware.com/support/td.asp?td=733

Sınıfların ne yaptığını derken, hangi sitelere girdiğini mi yoksa bilgisayarda o anda ne yaptıklarını yani ekran görüntülerini mi izlemek istiyor?

Kendime Not: Böyle bir müdüre denk gelirsen hemen tayin iste. Giderken, sınıfların ne yaptığından sana ne demeyi unutma.

Ya aslında müdür bey sadece önlem amaçlı hareket ediyor, bu denetim amaçlı değilde, hani radar uyarı tabelası ve radar cihazı gibi bişey bu. Sınıfların birkaçında ders saatinde öğrencilere uygulama yaptırılıp bilgisayardan fal açan vs. duyumları almış müdür. Art niyet yok.
Bilgisayarlar AP'lardan kablosuz bağlantı ile internet alıyor. program öneriniz varsa iyi olur.

yakuphan' Alıntı:
Sınıfların ne yaptığını derken, hangi sitelere girdiğini mi yoksa bilgisayarda o anda ne yaptıklarını yani ekran görüntülerini mi izlemek istiyor?

Kendime Not: Böyle bir müdüre denk gelirsen hemen tayin iste. Giderken, sınıfların ne yaptığından sana ne demeyi unutma.

:+1: Kesinlikle katılıyorum... :alkis:

Bilgisayarların sadece ekran görüntüleri lazım. Derste başka site ve uğraşlarla meşgul olunmasın istiyor müdür.

hocam bizim okula bu yıl wireless kuruldu. net up scholl programı sadece bilişim sınıfımda işe yarıyor. Yani daha önce (kablolu iken internet) öğretmenler odasındaki bilgisayarı görüyorken, şu an göremiyorum. Ip leri 192.168. diye seri şekilde başlıyor. Sebebini çözememiştim. Yani net up scholl bende işe yaramadı :) sizin müdürde de olmaz sanırım

:) Program önerisi olan yok mu arkadaşlar, mesela remote administrator kullanan oldu mu, bu işin bi çözümünün olması lazım, hırs oldu bende iyice

esesra' Alıntı:
Ya aslında müdür bey sadece önlem amaçlı hareket ediyor, bu denetim amaçlı değilde, hani radar uyarı tabelası ve radar cihazı gibi bişey bu. Sınıfların birkaçında ders saatinde öğrencilere uygulama yaptırılıp bilgisayardan fal açan vs. duyumları almış müdür. Art niyet yok.
Bilgisayarlar AP'lardan kablosuz bağlantı ile internet alıyor. program öneriniz varsa iyi olur.

hocam valla işin içini bilemem ama ben öğretmen olsam ve bilgisayar kullanırken izlendiğim hissi olsa rahatsız olurum... bu iş kaş yapayım derken göz çıkarır, duyum varsa rahatsızlık varsa çağırıp açık açık konuşursunuz. Sonuçta işi yapan yazılımı kuran kişi olarakta ihalenin bir kısmı size kalır bunu belirteyim.

Çözüm nss, netop, radmin, teamviewer dünya kadar çözüm var ama girme hocam bu işe...

Gizli saklı yapılan birşey yok hocam, öğretmenlerin tamamının bilgisi var konu ile ilgili, ben işimi yaparım, gerisi beni sorumlu yapmaz, yapmaması gerekir.
Ben bu programların bazılarını denedim, wireless desteği olan program lazım bana

http://kb.netop.com/assets/netopschools ... 601_en.pdf
adresinde netop school'un kablosuz ağ ile kullanılması için nasıl ayarlanmasına dair bir döküman var.

Şahsen kıl bir öğretmen olarak okuldaki bilgisayarıma böyle bir mekanizma kurulsa, ilk işim bu sistemi nasıl etkisiz hale getireceğimi araştırmak olurdu. Eğer bununla uğraşmazsam, ağı kapatır, yine fal bakmaya devam ederdim ya da kendi 3G modemimi getirir yine işimi hallederdim. Açıkçası ben sizin kadar iyi niyetli bir yaklaşım sergileyemiyorum. Yarın bir gün okulunuzda öğretmenler ve müdürünüz arasında yaşanacak en küçük problemde bu durum gündeme gelecektir ve büyük ihtimalle öğretmenlerden birinin şikayeti ile son bulacaktır. Özel hayatın gizliliğinden tutun da kişisel bilgileri izinsiz elde etmeye kadar bir çok şeyle suçlamalar yaşanacaktır. Bu işin teknik kısmını yaptığınız için siz de arada kaynayacaksınız.
Öğretmenlik vicdan işidir, öğretmenin sınıfında ne yaptığı kimseyi ilgilendirmez, eğer olumsuz bir durum varsa, şikayet söz konusu olursa, soruşturulur gerekli müeyyideler uygulanır. Eğer müdürünüz hala bunu anlamamışsa gerçekten çok yazık.
Müdürünüze söyleyin, sınıflara dinleme aygıtı, kamera vs. de koysun, bu en kesin çözüm olacaktır.

Geri