Kablosuz ağ sinyalini güçlendirmek

Kodla Büyü

bosvernapcan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar. Bizim okulda müdür yardımcılarının odasında modem var bu modemin sınıflarda da çekmesini istiyoruz. access point kullansak sonuç alır mıyız? Deneyen arkadaşlar varsa lütfen paylaşsınlar boşuna aygıt almak istemiyoruz. İşe yarıyorsa hangi marka önerirsiniz.
Şimdiden çok teşekür ederim cevaplayanlara:)

hocam merkezi yerlere kablosuz erişim noktası koyarsan olayın çözülür. Hatta bu erişim noktalarının güçlü antenli olanları da var.
haa bir de sınıflardaki kullanacağın kablosuz alıcıların bilgisayarla duvar arasına sıkışmamasını sağlarsan tam süper olur. Bunun için harici antenli olanları ya da usb olanları da usb uzatma kablosuyla buralardan kurtarırsan daha iyi bir verim elde edersin.

Hocam ben de bu konu ile ilgili bir başlık açacaktım..Burdan devam edelim bari..Ben biraz daha ileri bir aşamadayım..
TP - Link 941 ND Wireless Router aldık..Cuma günü geldi.. Bugün başladım kurma işine..Bir de PC' ler için TP - Link 821N USB Wireless Adapter aldık..
Hocam bu cihazın çekimi hakkaten çok iyi..Router' ın DHCP' i kapatıp switch olarak kullandım ve bağlantıyı sağladım..
Ancak şöyle bir sıkıntım var..PC' yi direk modemden gelen Switch'e bağlarsam canavar gibi bağlanıyor..Ama araya router' ı koyarsam bağlantı aşırı yavaşlıyor.. Kablolu, kablosuz aynı şekilde..Yani çekim ile ilgili bir sıkıntı değil..
Çözüm önerisi, tahmini olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum..

Suat Güzel hocam soylediğin cihazları bende kullanıyorum, sorun yok ama modem ile AP arasına kablo cekersen kalite artıyor. Birde o adaptorleri tavsıye etmıyorum yerine everest 0183 kodlu bir adaptor var onları kullanırsan cekım alanın ve gucun artıyor. Tavsiyem Modemle AP yi dirket bağla cihazı resetle QOS ve DHCP yi kapat. Cihaza modemin bir üst ip sini ver kablosusz şifrlemyi wpa yap yoksa bazı işletim sistemlerinde sorun cıkıyor. Ben AP'yi bir Airties, Zyxell ve Pikatel modemde denedim sorunzu çalışıyor

bayram840' Alıntı:
Suat Güxel Hocam soylediğin cihazları bende kullanıyorum. sorun yok ama modem ile AP arasına kablo cekersen kalite artıyor. birde o adaptorleri tavsıye etmıyorum yerine everest 0183 kodlu bir adaptor var onları kullanırsan cekım alanın ve gucun artıyor. Tavsiyem cihazı resetle QOS ve DHCP yi kapat. cihaza modemin bir üst ip sini ver kablosusz şifrlemyi wpa yap yoksa bazı işletim sistemlerinde sorun cıkıyor.

hocam modem ile AP olarak kullandığım router arasında kablo var zaten..DHCP zaten kapalı da QoS açıktı sanırım. YHarın okulda kontrol ederim tekrar..Amam bağlantının yavaşlığı sadece kablosuz bağlantıda değil..AP' ye kablo ile bağlandığım zaman bile kağnı gibi giriyor..QoS kalıyor geriye şüpheli..onu da bi kapatayım yarın bakalım..IP olayını ben de dediğin gibi yaptım..şifreleme de wpa..bi de bazı kaynaklarda şöyle diyordu, onu yapacam..AP' ye IP verirken modemin DHCP havuzunda olmayan bir IP verin diyordu..Ama kafama takılan konu acaba o zaman AP modemden IP alabilir mi? Yarın göreceğiz bakalım..

bosvernapcan' Alıntı:
Sonuç olarak işe yarıyor mu?? internete giriliyor mu ona göre aygıt alıcaz.

giriliyor hocam..sadece bahsettiğim gibi küçük bir problem var..Küçük diyorum çünkü hallolacak bir problem olduğunu biliyorum.. Bir kaç güne halledeceğim inşallah.. Hem TP - Link Fiyat / Performans açısından iyi bir seçim hocam..Tavsiye ederim..Routerlar 70 küsür lira..adaptörler 30 civarı..Kolay gelsin..

suatguzel' Alıntı:
Hocam ben de bu konu ile ilgili bir başlık açacaktım..Burdan devam edelim bari..Ben biraz daha ileri bir aşamadayım..
TP - Link 941 ND Wireless Router aldık..Cuma günü geldi.. Bugün başladım kurma işine..Bir de PC' ler için TP - Link 821N USB Wireless Adapter aldık..
Hocam bu cihazın çekimi hakkaten çok iyi..Router' ın DHCP' i kapatıp switch olarak kullandım ve bağlantıyı sağladım..
Ancak şöyle bir sıkıntım var..PC' yi direk modemden gelen Switch'e bağlarsam canavar gibi bağlanıyor..Ama araya router' ı koyarsam bağlantı aşırı yavaşlıyor.. Kablolu, kablosuz aynı şekilde..Yani çekim ile ilgili bir sıkıntı değil..
Çözüm önerisi, tahmini olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum..

Benim problem ile ilgili fikri olan yok mu arkadaşlar başka?

suatguzel hocam dhcp'yi kapatma, yani sunucuyu kapat ama dhcp relay agent(aktarıcı) olarak ayarla.

sitelerde' Alıntı:
suatguzel hocam dhcp'yi kapatma, yani sunucuyu kapat ama dhcp relay agent(aktarıcı) olarak ayarla.
hocam router' ın arayüzünde DHCP sayfasında sadece enable, disable var ama..o dediğini modemin arayüzünde görmüştüm ama routerda yok maalesef..zaten IP alıyor PC..Bağlanıyor yani..Ama çok yavaş, sıkıntı o..

Hocam şöyle dene derim modemle AP kısa bir kablo ile bağla bir test et. birde senin AP lerde WDS özelliği varmı. Benim ilk aldıklarımda yoktu yazılım yükseltme ile yükledim Modemle AP yi WDS il e bağlayıp hızını birde oğle test et.(Hocam birde modemden gelen kabloyu bağladığın portu değiştirebilirsin muhtemelen yapmışsındıer ama aklıma geldi.)

bosvernapcan' Alıntı:
Sonuç olarak işe yarıyor mu?? internete giriliyor mu ona göre aygıt alıcaz.
hocam ben iki okula kurdum birini zyxell modem ile kurdum onda wds çalışmadı kablo cektım
oburunu airties ile kurdum wds çalıştı. Her bir okula üç adet AP kurdum hiç sıkıntı cıkmadı.
Tp-link WN941 gönül rahatlığıyla al kablosuz ethernet için ben önce tplink aldım 3 adet ama hoşuma gitmedi aynı paraya everestin 0183 modeli var hem antenli hemde uzatma kablus güzelolumş tavsıye ederim..

Kesinlikle Modem ve router aynı marka olmalı. Eski okuluma airties kurmuştuk. Çok masraf ettik 4 katlı binaya sağ sol cephelere ayrı koyduk zemine ayrı. İşe yaramadı değil ama çok masraflı oldu hala neden bu kadar sinyal düşük geldi anlamadık. Modem güçül routerlar güçlü. Neyse aynısı isze olacak diye bişey yok tabi.

suatguzel' Alıntı:
AP' ye IP verirken modemin DHCP havuzunda olmayan bir IP verin diyordu..Ama kafama takılan konu acaba o zaman AP modemden IP alabilir mi? Yarın göreceğiz bakalım..

hocam Ap ler başta default ip ile bağlanmıyor mu modeme? birde bu default ip, ip havuzunda değildi sanki merak ettim şimdi yarın bakim bende.

manhem' Alıntı:
suatguzel' Alıntı:
AP' ye IP verirken modemin DHCP havuzunda olmayan bir IP verin diyordu..Ama kafama takılan konu acaba o zaman AP modemden IP alabilir mi? Yarın göreceğiz bakalım..

hocam Ap ler başta default ip ile bağlanmıyor mu modeme? birde bu default ip, ip havuzunda değildi sanki merak ettim şimdi yarın bakim bende.

Hocam AP' lerin modeme bağlanması için default bi IP yok, AP' nin arayüzüne ulaşmak için default bi IP var..O da AP' nin IP' si oluyor zaten..Okuduğum o kaynakta AP' ye verilen IP modemin DHCP havuzu dışında idi..AP' yi, modemin DHCP havuzundan IP alan bir client gibi düşündüm ama demek ki birazcık bir fark var..

her kata taktırdığımızaccess pointler ile bu problemi çözümlemiş olduk. Tek bina, 3 kat. Böylece herkes sınıfından gerekirse int bağlantısı kuruyor.

hocam aynı sıkıntı bende de oldu. okulda airties modem ve 6 adet airties acces point kurulu. cihazlar birbirine mesh teknolojisi ile bağlı. bi ara çekim alanını artırmak için tüm ciahzları birbirine bağladım net deli gibi yavaşladı. sonra tekrar birbirine sıra ile bağlayınca düzelti sende bağlatıyı sıra ile yap. yani modemden 1. nolo cihaza 1. noludan 2. nolu cihaza şeklinde. belki sıkıntı budur. ben bu şekilde üstesinden geldim.

Geri