kablosuz bağlantı kullanan okullar

Kodla Büyü

zeus_ekin

Site Gezgini
arkadaşlar okulunuzda kablosuz bağlantımı kullanıyorsunuz bizim okul öyle bir uygulamaya geçcek ama nasıl olcak sınıflardaki bilgisaayrlar çok eski artı kablosuz bağlantıda nasıl bir sistem kullanıyorsunuz

ben kullanıyorum. hiç memnun değilim. bağlantılar sık sık kesiliyor. öğretmenler anlamadığı için tek tek kendim müdahale ediyorum. internet bağlantısı kesildiğinde müdüre söylüyolar. kabloluya geçmeyi düşünüyorum...

adnanbahat' Alıntı:
bizde kablosuz kullanıyoruz ve bir sorun yaşamıyoruz. okulumuz 4 katlı 3 tane acces point kullanıyoruz.

acces point de hangi markayı tercih ediyorsunuz hocam.bizm okula acces point takılmış L şeklinde koridorumuz var koridorlarda 4 er sınıf var koridorun sonundaki sınıflar sinyal almıyo.acces point lerde L nin ortasına konulmuş

AirTies AP-400 vardı 2 tane ama yetersiz kalıyordu. (54 Mbps'lik) 1 tanesini kaldırıp 2 tane ZYXEL WAP3205 300MBPS aldık. şuanda sorun kalmadı. bu arada bizim koridor düz ve her katta 6 sınıf var.

bizde okulda kullanıyoruz okul 3 katlı tek acsess pointle hallettik işi 1 km menzilli wireless adaptörlerden aldık uzak sınıflar öyle bağlandı sıkıntı yok şimdilik.

okulun öğretmen durumuna bağlı bi de bu durum
okulunuz genç ve dinamik öğretmenlerden oluşuyorsa
kablosuz tavsiye edilir. :D
ama öncelikle idareyi söyleyinde 10-15 yıllık makinaları
değiştirmeyi düşünsünler.

Bende 3 katlı binada 2 AP kullanıyorum aslında bir tane de yetiyor ama fazla vardı :mrgreen:
sayın nfbote hocam, bağlantı kesildi diye müdüre giderlerse o bağlantı bir hafta gelmez, önce Öğretmen bana gelir gıcıklık yaparsam gider müdüre ki çok şükür öyle öğretmen arkadaşlarım yok kimsenin işinide sürüncemede bırakmam o yüzden, çok mu şanslıyım ne...

3 katlı okulumuz wireless modem en alt katta diğer katlarda access point var. 2 yıl oldu kuralı hiç sorun yaşamadım. Nazar değmesin herkes çok memnun :)

AP den sinyal konusunda memnun kalan arkadaşlar hangi marka ve modelleri kullandıklarını yazarlarsa ve okullarının yapısı da önemli belirtirlerse memnun olurum.deneme yanılma şansımız yok.

akyu68' Alıntı:
bizde okulda kullanıyoruz okul 3 katlı tek acsess pointle hallettik işi 1 km menzilli wireless adaptörlerden aldık uzak sınıflar öyle bağlandı sıkıntı yok şimdilik.

hocam marka ve model verirseniz iyi olur

arkadaşlart marka model konusunda yardımcı olacak olan yok sanıırm.

Geri