kablosuz modem problemi

Kodla Büyü

bilisimci61

Süper Üye
Süper Üye
arkadşlar çalıştığım okulda kablolu meb bağlantısı dışında bir de sınıflarda kullanmak üzere kablosuz ayrı bir bağlantı var. ama ne yaparsak yapalım kablosuz bağlantı sıklıkla kopuyor. modemin fişini çıkarıp takınca geliyor ama 15-20dk sonra tekrar gidiyor, sürekli bununla uğraşılmaz. bunun nedeni nedir? nasıl çözebiliriz?

Re: kablosuz modem sıkıtısı

Muhtemelen bağlanamadığınız zamanlarda Ap lardan biri ya da ağa dahil olan oc lerden biri (Virüs vb. sebeplerle) ip yapılandırmanızı değiştiriyordur. Kapatıp açınca modem tekrar kendi ip ve dns düzenini bastırıyordur. Sonuç olarak bence bu ip sisteminiz değişiyor mu? onu tespit ettikten sonra değişikliği yapan Ap'ı ya da pc yi bulup icabına bakın...

Ap dediğiniz nedir hocam anlamadım, buna bir pc mi sebep oluyor diyorsunuz? ama ilginç olan bir durum var, okulda sınıflarda dizüstü bilgisayarlar ile bağlantı sağlanıyor(sağlanamıyor daha doğrusu) öğretmenler odasında masaüstü bilgisayarılarımızın kablosuz ağ özelliği var ama onlarda kablosuz bağlantı konusunda sıkıntı olmuyor, onlar bağlanırken dizüstüler bağlanamıyor bu nasıl bir şey?

onlar tek tek kontrol edildi sağlamlar sıkıntı yok 8 tane ap var okulda. gidince hepsinde birden gidiyor bağlantı.

Merhaba;

Ap leriniz modeme kablo ile mi bağlı yoksa onlarda kablosuz olarak mı bağlı.
Modeminize kablosuz olarak kaç tane pc bağlıyorsunuz.
Ap ler kendi arasında bağlantıya geçiyor mu. Örn: 1den 3 e , 2 den 7. apye data akışı gibi.

Bunlara cvp verin sonrasına bakalım tekrar.

burhansenyuva' Alıntı:
Merhaba;

Ap leriniz modeme kablo ile mi bağlı yoksa onlarda kablosuz olarak mı bağlı.
Modeminize kablosuz olarak kaç tane pc bağlıyorsunuz.
Ap ler kendi arasında bağlantıya geçiyor mu. Örn: 1den 3 e , 2 den 7. apye data akışı gibi.

Bunlara cvp verin sonrasına bakalım tekrar.

ap ler modeme kablo ile bağlı, modeme, modeme kablosuz olarak bağlanan kaç pc var onu sayı olarak saymadım çünkü aynı anda bağlanma pek olmuyor en fazla 10 tane aynı anda bağlanmaya kalkar.
ap ler kendi aralarında bağlantıya geçmiyor sanırım bunu tam bilmiyorum ama geçmiyordur.

hocam, AP lerin firmware sürümlerini kontrol et varsa güncellemesini yap. benzer sorunda ben yaşamıştım, AP olarak kullandığım modem sürekli tıkanıyordu, resetleyince belli bir süre çalışıp tekrar kilitleniyordu. Firmware güncelleyince düzeldi şimdi 7/24 çalışıyor.

Biraz geç oldu. Modeminiz aynı anda hem ap ler hemde kablosuz cihazları yönetemiyor olabilir. Bu fiziksel yetersizlikten kaynaklı olabilir. Size önerim aynı anda maksimum 5 - 7 pc aktif ettikten sonra, bir kaç gün denemeniz. Eğer sonucunuz olumsuz ise;

- Ap lere verilen isimlerden iki tanesi aynı olabilir mi
- Modem üzerinde statik ip verildi ise ve bilgisayarlar arasında da aynı ip yi almak isteyen statik ipli bir bilgisayar varsa tetikleyebilir
- Yapılandırmanız veya AP lerinizin desteği nasıl bilmiyorum ama, Eğer ap lerin harici bir şifreleme desteği var vee bu aktif ise, gezen bir pc tetikleyebilir. Bu yüzden modem üzerindeki kablosuz şifresini kullanmayı deneyebilirsiniz.
- Bağlanan ağ kartlarının mac adreslerini kontrol edebilir. Bunların arsında aynı mac e sahip olanlar çıkabilir.

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar, Deneyin olmazsa farklı bir şeyler daha düşünelim. Kolay gelsin.

Geri