Kablosuz Modeme xp bağlanırken vista bağlanmıyor

Kodla Büyü

mali8057

Üye
Arkadaşlar bizim okulun modeminde şöyle bir sorun var: Modeme kablosuz bağlanmak istediğimizde sadece xp işletim sistemi olan laptop bağlanırken vista ile çalışan laptoplarda bağlantı olmuyor. Vista olan laptop kablosuz ağı görüyor ama bağlanmak istediğimde bağlanmıyor. Ne yapmam lazım?

Belki denemissindir hocam ama aklima ilk gelen ip'sini elle vermek oldu. Ip adresini elle girerek dene bir de.

Özellikle zyxel modemlerde bu sorun var. Modeminizin firmware güncellemesini yaparsanız sorun hallolacaktır. Şunu da not olarak ekleyeyim Win7'de bu sorun düzeltilmiş. XP gibi Win7 de sorunsuz bağlanabiliyor.

hocam eğer kablosuz şifreniz varsa şifreleme türü wep ise o yüzdendir. wpa şifrelemeyi kullanın

evet zyxel markadır. Ama şifre yok. Dediklerinizi deneyeceğim. Peki modemin firmware güncellemesi nasıl olacak?(Bu arada modemi cd ile kurulumunu yapmadık.) Tarif edebilir misiniz?

tcpıp4 VE tcpıp6 ayarların dan kaynaklanıyor. bazı modemlerde TCPIP6 desteklemiyor bu sebeplede vista bağlantı kuramıyor. Modemlerde WPA2 şifreleme varsa bu sorun çıkması ihtimali olmuyor. CNET modem kullanıyorum hem çok iyi bir wireelessi var hemde bu tür bir sorunum yok. kolay gelsin

Bende aynı problemi Geek modemle yaşıyorum. Çok ilginç geldi bana. Ama yapacak birşey yok.

Geri