kablsuz modemi acces point olarak kullanma nasıl oluyor ?

Kodla Büyü

06Davut

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar okulda ikinci katta kablosuz modem var 1.katta laptop cekmiyordu mdr yard. everest kablosuz modem varmış taktım ip sini 192.168.1.2 yapmıştım sonra swicth den kabloyu taktık gördü sonra direk everestin kablosuz şifresini girip bağlanmıştım hiç başka ayar yapmadım ayarlarına da bakmadım.
gecen gün 3. kata taşımışlar everest modemi yanlışlıkla resetlemişler modemi tekrar yapmaya kalktım ama modemi görmedi bağlantı full çekiyor ama bağlantı yok.

dhpc yi kapattım yine olmadı everest imesh ayarını göremedim yok sanırsam. bilen arkadaşlar bir yardımcı olabilir mi?

kablosuz modemin acces point görevi yapması için ne yapmam gerek ? yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

resimde modem ayar kısmı net den aldım .

Ekli dosyalar

• Everest-1500-1.png
    Everest-1500-1.png
    113.1 KB · Görüntüleme: 1,448
Daha önce airties 205 modem acces point olarak çalıştırmıştım...1-2 ayarı değiştiriyorsun hocam o kadar ama everst i denemedim...
Ama öneri istersen Çalışma Durumu Hiçbirşey Nothing gibi birşey varsa değiştir
İkinci olarak ppoe olan protokol durumunu Dhcp yap bi dene...

hocam genel olarak ne yapmak gerek neleri değiştirdin ona göre bende yaparım olursa .

birde hocam kablosuz modeme kulllanıcı adı ve şifre girmem gerek mi kendisi diğer modemden görmesi gerekmiyor mu ?

genel olarak neler yapılmalı yardımcı olurmusunuz hocamın dediği sayfaya bakıp denemiştim olmadı

ilk kez başıma gelen bir sorun da

bilmiyorum hocam sanki daha önce ayarlı mı idi bilmiyorum ama sanki normal lisenin kullanıcı adı şifresi girilmiş kullanılmış modem de olabilir, ip değiştirip swicth den gelen ağ kablosunu takınca çalışmıştı sanırsam normal modem gibi galiba şifre girmek gerek inaan hocam.

Yapilabilir hocam Çoğu modemde var bu ozellik adsl modunu no mode derseniz olmasi gerek

Protokol: PPPoe olan kısmı DHCP
ADSL Mode : ADSL_G, MultiMode falan yazan yerleri NO MODE
Yerel Ağ : Modeme sapit ip ver 192.168.1.254 gibi ve DHCP sunucu ve aktarıcıyı kapat.

hocam söyle bir sorunum var uzun kabloda (3.katta) sınırlı bağlantı diyor kısa kabloda(direk swich in yanından takınca) bağlantı var internete giriyor uzun kabloyu direk pc ye taksam internet var.
anlamış değilim.

kablo sağlam ama anlamadıml sorun nerede =?

Everest modemin DHCP kapatacaksın modeme elle kendin bir ip ver diğer cihazlarla çakışmasın örneğin: 192.168.1.250 olabilir. Çalışma modunuda AP yapacaksın kablo ile interneti aldığından şifre girmek gerekmiyor. Ama kablosuz ağ bölümünden ağı güvenli yapmak için şifrele, bunun gelen internetle bir ilgisi olmaz sadece bu modemden interneti kablosuz almak isteyenleri ilgilendirir.
DHCP kapattıktan sonra modeme bağlanamaya bilirsiniz bunun için ip adresini elle yapılandırman gerekecek.
örnek yapılandırma:
ip 192.168.1.33
Alt ağ maskesi 255.255.255.0
Varsayılan ağ geçidi 192.168.1.1

Modem arayüzünü kurcala sonra yazdıklarımızı uygula yaparsın.

hocam everest modem calışması ap modu bir sıkıntı yok normalde switch den kablosuz modem e giden kablo 2metre ama kablosuz modemi 3. kata çıkardık kablo uzun oluduğundan bağlantı sınırlı olurmu yukarıda yok aşağıda internet var. uzun kabloda sorun yok switch den direk laptop a takınca internet var. bu arada uzun kablo yerine kısa kablo takıyorum ama başka hiç bir değişiklik yapmıyorum anlamadım gitti sorunu.

06Davut' Alıntı:
hocam everest modem calışması ap modu bir sıkıntı yok normalde switch den kablosuz modem e giden kablo 2metre ama kablosuz modemi 3. kata çıkardık kablo uzun oluduğundan bağlantı sınırlı olurmu yukarıda yok aşağıda internet var. uzun kabloda sorun yok switch den direk laptop a takınca internet var. bu arada uzun kablo yerine kısa kablo takıyorum ama başka hiç bir değişiklik yapmıyorum anlamadım gitti sorunu.
Uzun kabloda sinyal zayıflar modem eski olduğu için interneti almıyor olabilir veya düz ve çapraz bağlantı olayı yapılmamıştır eski modemlerde bu sorun olabiliyor yenilerinde pekte sorun çıkmıyor.
Birde ayarları yaptıktan sonra ana modemin arayüzüne giriş yapıp Reboot yani yeniden başlatın.

Geri