Kadın Cinayetleri Nasıl Durdurulur

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Kadın cinayeti cinsiyetçi bir dal... Evvela geneli halletmek lazım.
Şiddet nasıl önlenir?

öncelikle kadınları iyi eğitmek gerekiyor çünkü Erkek çocuklarını özel bir
yaratıkmış gibi yetiştirmemeleri lazım.çocuk öyle bir yetişiyor ki erkek çocuklar amanın sormayın;erkek bunu yapar,erkek şöyle böyle falan falan...
daha temelde yanlış başlıyor..

Kadın cinayeti toplumun kanayan yarası değil bence tek tük karşılaşılan birşey

80 milyonluk ülkede yılda 10-20 arası malesef diyorum normal

80 milyonluk ülkede neler neler oluyor, polis bir tanıdığım var aile içi cinsel istismar vakalarından tut neler var neler buraya yazamam

Ben bu konunun çözülmeyeceğini düşünüyorum eğitimli insanlarda daha fazla olduğuna inanıyorum

Saldırı gelecek belki birazdan ama...
Huzur islamda...

İslami kriterleri işimize geldiği gibi değil de olduğu gibi yaşamımıza tatbik edebilirsek kadın cinayeti başta olmak üzere tüm problemler çözülür.
Ama işte biz herseyde oldugu gibi bu yaşam biçimini de işimize geldiği gibi yorumluyoruz.

Kadın cinayeti demeyi bıraktığımız ve toplum olarak cinayete cinayet gözüyle bakmaya başladığımız zaman en azından biteceğine dair bir umut olur. Yoksa cinayetlere medyatik isimler takmakla son bulmasını beklemek pek inandırıcı gelmiyor.

bu konu ile ilgili söylenecek çok şey var. çok değişik açılardan incelenmesi gereken sosyolojik bi olgu şiddet. özellikle kadına ve çocuğa karşı şiddet ve çocuk istismarı. daha önce eklediğim bi video vardı. videonun içinde bikaç cümle ile tespit yapılmış. izlemenizi tavsiye ederim: Küçük Şeyler, Üstün Dökmen, Görünen Davranışların Görünmeyen Nedenleri
https://www.youtube.com/watch?v=rO7oJkqjnC0

ayrıca,
TBMM'de İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunun hazırladığı "Kadına ve Aile Bireylerine Yönelik Şiddet İnceleme Raporu" da incelenmeli.
https://www.tbmm.gov.tr/komisyon/insanh ... 5_2012.pdf

son olarak: Prof. Dr. F. Dilek Gözütok'un "Eğitim ve Şiddet" adlı kitabı da sorunuza cevaplar içeriyor.
http://www.kitapyurdu.com/kitap/egitim- ... r_id=40826

Birine hangi sebeple olursa olsun tokat atana 6 ay para cezasina donusturulemeyen hapis cezasi ve zorunlu kamu hizmeti cezasi verilmeli. Siddetin seviyesi ve uygulandigi kisinin durumuna gore ceza artirilmali. Hem kalabalik sehirler biraz ferahlar hem de temizlik vs gibi kamu hizmetleri daha ucuza halledilmis olur.

özellikle erkek çocukların yetiştirilme usullerinin gözden geçirilmesi!...

Önce Türk aile yapısının bir gözden geçirilmesinde fayda var. 2 oğlum var Allaha şükür ama önce biz onlara kadınında erkekle eşit olduğunu aynı haklara sahip olduğunu öğreteceğiz ki onlarda bizim yaşlarımıza geldiğinde neyin ne olduğunu bilsin diye. Birçok ailede ise erkek çocuk yaparsa ona haktır kız çocuk yaparsa ceza haktır anlayışı var. Bununda değişmesi gerekiyor.

İslam İslam İslam ama Hangi İslam!
İslamı eğip bükmemek lazım arkadaşım Kitapta hüküm neyse uygulamak lazım. Şeri hükümlerin değişmemesi lazım. Birçok toplumsal olay bu çıkmazda sürünüyor çünkü. Faiz haram mıdır? Haramdır. Bitti. Fıkhı dolandırmamak lazım. Cinayetin cana kıyanın cezası nedir kısas. Bitti. Sen hukukun içini boşalt cezaların caydırıcı olmamasını geçtim mevcut kanunların bile uygulanamadığı yada göreceli(parametre=şahıs,mevki,makam vs) olarak uygulandığı bir ülkede ne olmasını bekliyorsun ki. İşin en kötüsü de belli bir noktadan sonra aynı vakaları görmenin insan(lığ)ı duyarsızlaştırması. Her devrin buhran kriz yada problem adına ne koyarsanız koyun sıkıntıları vardır hayatta. Eskiden sıkıntı yokluktu,fakirlikti. Şimdi ise ruhen,hissen fakirlik yokluk...Allah sonumuzu hayırlı kılsın.

Öncelikle bu olaya kadın cinayeti olarak değilde cinayet nasıl önlenir mantığıyla bakılmalıdır.Kadın erkek diye ayırmak yanlış.
Yaradılanı severiz yaradandan ötürü mantığı gelmeli.Hiçbir kanun hiçbir yasa malesef o anda kişiyi durduramaz.
Sadece kendi içindeki yasa durdurabilir....

Geri