Kaderin Bilimsel Olarak İspati... Adamlar bulmuş :)

Kodla Büyü
:alkis: :alkis: :alkis: artık bilim tarafından da ispat edildiğine göre nasıl kader yoktur diyecekler merak ediyorum

ben de tekerleğin 20.devrinden sonrasını bile biliyorum nasıl hareket edeceğini.yukarıdaki mekanik bir işleyişi belirtiyor...okuyanlar nasıl kader ile ilgiili bir şey çıkaıyor anlamış değilim.balkondan atlayarak intihar eden birini bu işleyiş ile nasıl açıklayacaksın..yada kamyon çarpan birini...

Aslında bilişimci olarak yukardaki link e hiç gerek yok. Siz bir program yapsaydınız programın algoritmasina bütün olasılıkları girmiyor musunuz? Programın içeriğinde istediğinizi yapıyorsunuz. Kullanıcı belirli cercevelerde istediğini yapmakta özgür ama sizin belirlediğiniz sınırların dışına çıkamıyor. O zaman bir yaratıcı varsa ki var bizim ne yapacağımızı bilmesi gerekmez mi? Bence en büyük program budur ve bilimsel açıklaması budur.

mu_korkmaz' Alıntı:
Aslında bilişimci olarak yukardaki link e hiç gerek yok. Siz bir program yapsaydınız programın algoritmasina bütün olasılıkları girmiyor musunuz? Programın içeriğinde istediğinizi yapıyorsunuz. Kullanıcı belirli cercevelerde istediğini yapmakta özgür ama sizin belirlediğiniz sınırların dışına çıkamıyor. O zaman bir yaratıcı varsa ki var bizim ne yapacağımızı bilmesi gerekmez mi? Bence en büyük program budur ve bilimsel açıklaması budur.

Hocam çok haklısınız bu örnekler elbette çoğaltılabilir ve gayet akılcı örneklerle hem de. Ancak insana bir kere ahmaklık sirayet etmişse hani derler ya ağzınızla kuş tutsanız anlatamıyorsunuz. Kaldı ki evrim teorisi saçmalığına hala ve hala inanan ve onu ispatlamaya çalışan sözde birçok bilim adamı mevcut değil mi?
İşte bu yüzden bizim bu örnekleri vermemiz yetersiz, doğru olan bu ecnebilerin kendi kendilerine Hakk'ı bulabilmeleri ve bunu ispatlamak zorunda kalabilmeleri. Bu yüzden yüz binlerce kez Elhamdülillah demeli bence ne de olsa Saff Suresi 8. ayette de buyrulduğu üzere;
Yurîdûne li yutfiû nûrallâhi bi efvâhihim vallâhu mutimmu nûrihî ve lev kerihel kâfirûn.(İstiyorlar ki Allahın nûrunu ağızlariyle söndürsünler, Allah ise nûrunu tamamlıyacaktır, isterse kâfirler hoşlanmasınlar.)

sadikbilcen' Alıntı:
ben de tekerleğin 20.devrinden sonrasını bile biliyorum nasıl hareket edeceğini.yukarıdaki mekanik bir işleyişi belirtiyor...okuyanlar nasıl kader ile ilgiili bir şey çıkaıyor anlamış değilim.balkondan atlayarak intihar eden birini bu işleyiş ile nasıl açıklayacaksın..yada kamyon çarpan birini...

Dikkatlice okuduysan eğer yazıdan parçacığın hareketinden bahsediliyor. Yani atom ve atomu oluşturan bileşenlerden. Peki atom neyi oluşturuyor, her maddeyi. Yani buna insan da dahil, sadece tekerlek ya da herhangi bir eşyaya bağlayamazsın atomu. İntihar meselesine gelince de orada o insanın intihar edeceğini ezeli bir ilim sahibi bilebilir, sen veya bir başka canlı bilemez. Zaten araştırma sonucuna göre bu anlatılmak isteniyor ve de diyor ki, nasıl ki parçacığın sadece 43 saniye sonraki hareketi ancak öğrenilebildiyse, o parçacığı yaratan sonsuz ilim sahibi onun her hareketini bilecektir yani sen karar vermeden önce senin kararlarını önceden bilen bir Yaradan vardır ve dolayısı ile de kader vardır(Bu arada kaderin anlamını da iyice araştırmanı tavsiye ederim), Elhamdülillah.

Geri