kadro ortaokul, görevlendirme meslek lisesi

Kodla Büyü

osman_4555

Üye
Herkese iyi forumlar.

kadrom şuan ortaokulda, teknik öğretmenim. geçenlerde ilçemin şube müdürüyle tanıştım. muhabbet sırasında meslek lisesinde çalışmak istiyorum diye söyleyince, kendisi keşke önce haberim olsaydı. seni meslek lisesine görevlendirirdim dedi. böyle bir durum olsaydı(kadro ortaokul, görevlendirme meslek lisesi) maaş karşılığı ve ekders olayı nasıl olurdu?

bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Bunu bende merak ettim. Acaba nasıl olurdu. Meslek liselerindekileri ortaokullara görevlendiriyorlar. Maaş karşılığı 20 saat, zorunlu ders görevi 20 saat olunca toplam 40 saat oluyor. 40 saate kadar görevlendiriyorlar. Aslında kadro meslek liselerinde ise Atölye ve Lab öğretmeni kadrosunda oluyorsun, genel bilgi dersleri kapsamında olmuyorsun. Dolayısıyla böyle giderse meslek liseleri öğretmen bulamaz. 40 saat derse girmek çok ağır oluyor. Görevlendirmelerde birden fazla okula çıkıyor.

2009 yılında ortaokuldan meslek lisesine görevlendirme gitmiştim. Ekders hesabı 15+15'e göre yapılıyordu. O zamandan sonra değiştiyse bilemiyorum.

Bende 2012-2013 yıllarında meslek lisesine görevlendirilmiştim. Bu arada teknik mezunu değilim. İlk yıl işletme yoktu ekdersi 15 saat üzerinden aldım. İkinci yıl işletmede vardı 20 saat üzerinden hesaplama yapıldı. İşletme ekdersini görevlendirildiğim lise yaptı.

Arkadaşlar sizin durumunuzda çok çalıştım. Teknik öğretmenim. Kadrom ortaokulda iken Meslek Lisesinde görevlendirme(tam görevlendirme) ile çalıştım. Kadromun bulunduğu okulda derse hiç girmedim. Sadece meslek lisesinde derslere girdim.
Gelelim asıl meseleye.. Meslek Lisesinde görevlendirilip çalıştığınız için oranın şartlarına göre çalışıyorsunuz.. 20 saat maaş karşılığı ders alıyorsunuz.. Staj gören öğrencilerden koordinatörlük adı altında ek ders alıyorsunuz.. Zaten mevzuatta da nereye görevlendirilirseniz oranın şartına göre işlem yapılır şeklinde bir ibare vardı. Sadece BÖTE mezunu arkadaşlar da 15 saat maaş karşılığı olur.. Ama siz TEF mezunu iseniz 20 saat maaş karşılığı olarak derse gireceksiniz..
Ek ders toplamı da hazırlık/planlama+kulüp/sınıf+koordinatörlük+maaş karş. harici ek dersler vb. durumlardan da 28-29 saat ek ders de alabilirsiniz..

cevaplar için teşekkürler. bulunduğum okulda 10 saat dersim var. onu doldurup öyle görevlendirme alabilirim büyük ihtimal. 2. dönem ya da seneye görevlendirme istemeyi düşünüyorum bakalım.

Geri