kadroludan ücretliye ders verilebilir mi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ofkar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ofkar

Süper Üye
Süper Üye
Kadrolu 30 ücretli öğretmen 25 saat derse giriyor ve biz bu 5 dersi kadroludan ucretliye vermek istiyoruz bun mevzuat hükümlerine uygun mudur bir sakınca var mıdır mevzuat kaynak göstererek bilgi vermenizi rica ederim

Ek ders görevi
MADDE
6-(1)
Kapsama dâhil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli olup, aylık
karşılığı ders görevini tamamlayan;
a) Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saate,
b) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerine 6 saati zorunlu olmak üzere haftada 15 saate,
c) Atölye ve laboratuvar öğretmenlerine 20 saati zorunlu olmak üzere haftada 24 saate

dilekçe versin şu saat kadar derse girmek istiyorum diyerek 30 saate giren hocanız. ilgi olarak da üstteki maddeyi göstersin. ücretliye mecbur verilir zaten.

kadrolu öğretmen razıysa verebilirsiniz çünkü 21 saatten sonrasına girmeme hakkı var. razı değilse ve şikayet ederse başınız ağrıyabilir.

Razı olduğu sürece sorun yok. Ben de ücretli bir arkadaşımız için 8 saatten feragat ettim mesela...

ofkar' Alıntı:
Kadrolu 30 ücretli öğretmen 25 saat derse giriyor ve biz bu 5 dersi kadroludan ucretliye vermek istiyoruz bun mevzuat hükümlerine uygun mudur bir sakınca var mıdır mevzuat kaynak göstererek bilgi vermenizi rica ederim
Sanırım öncelikle sizin durumu açıklayıcı ek bilgiler vermeniz gerekiyor.

Dev Kitap Arşivi' Alıntı:
Phascolarctos cinereus' Alıntı:
Kadrolu öğretmen dururken ücretliye ders vermem açıkçası. Mazeretiniz olması lazım...
hocam müdürlük yakışır sana :)

Müdürüm Zaten :)

Phascolarctos cinereus' Alıntı:
Ek ders görevi
MADDE
6-(1)
Kapsama dâhil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli olup, aylık
karşılığı ders görevini tamamlayan;
a) Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saate,
b) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerine 6 saati zorunlu olmak üzere haftada 15 saate,
c) Atölye ve laboratuvar öğretmenlerine 20 saati zorunlu olmak üzere haftada 24 saate
Ne mazereti müdürüm, adam kanuni hakkını kullanıyor, madde açık, mazaret bildirir filan demiyor, 21 saat üstü zorlayamazsınız.

Kadrolu öğretmen 15 saat maaş karşılığı ve 6 saat de ek ders karşılığı derse girmek zorundadır. Bunun dışında kadrolu öğretmen ben 30 saatimin de dolmasını istiyorum derse öncelik onundur dersler ona verilmelidir. Fakat böyle bir isteği yoksa (herhangi bir mazeret göstermesine gerek yoktur istememesi yeterlidir) 21 saatinin üstündeki dersleri ücretli öğretmene verilebilir.

Kadrolu öğretmen dururken ücretli öğretmenin kayrılması hoş değildir? Sonuçta kadrolu öğretmen (işini iyi yaptığı sürece) her zaman daha önemli konumda olmalıdır.

AKADEMİA' Alıntı:
Kadrolu öğretmen dururken ücretli öğretmenin kayrılması hoş değildir? Sonuçta kadrolu öğretmen (işini iyi yaptığı sürece) her zaman daha önemli konumda olmalıdır.

Bende böyle düşünüyorum...

Ya valla yazıyorum yazıyorum siliyorum. Neyse ya yine yazmayayım. İyi ki denk gelmiyorum gerçek hayatta bazılarına...

Bilgi veren arkadaşlara teşekkür ederim bilgi vermeyip de insanlık dersi vermeye kalkan arkadaşlara da şunu söyleyeyim ben de öncelikle kadrolu yu tercih ederim fakat işini iyi yapmiyorsa problem cikariyorsa siz olsanız ne yapardınız

ofkar' Alıntı:
Bilgi veren arkadaşlara teşekkür ederim bilgi vermeyip de insanlık dersi vermeye kalkan arkadaşlara da şunu söyleyeyim ben de öncelikle kadrolu yu tercih ederim fakat işini iyi yapmiyorsa problem cikariyorsa siz olsanız ne yapardınız

Hocam işini yapmıyorsa haklısın elbette.
Öyle kadrolu hocalar var ki, adama diyorum derse gir hani para kazan ek ders filan. Verdiği yanıt:
" Ya hocam, uğraşamam çoluk çocukla"
Şimdi böylesini görünce haklısın tabi...

ofkar' Alıntı:

Hocam işini yapmıyorsa haklısın elbette.
Öyle kadrolu hocalar var ki, adama diyorum derse gir hani para kazan ek ders filan. Verdiği yanıt:
" Ya hocam, uğraşamam çoluk çocukla"
Şimdi böylesini görünce haklısın tabi...
teşekkür ederim hocam oldukça anlayışlisiniz

Geri