Kafayı yiyecem!NE ANLATMALI?

Kodla Büyü

dgnkbr

Üye
Labı olmayan okulda görev yapıyorum,projeksiyonu olmayan sınıflarım bile var ne zamandır burada bulduğum dökümanlardan konuları işledim donanım,internet,ağ vesaire gibi sizler de görmüşssünüzdür ama onlar bitti artık ne anlatmalıyım diye kafayı yemek üzereyim geçen hafta da format atmayı işledim.sizin bir fikriniz var mı?

virüs antivirüs mantığını anlatabilirsin bilgisayarın tarihine bi değin ünlü hacker ları anlat aldıkları cezaları falan anlat sonra internete kişiye hakaret falan suçtur de kaliteli şifre nasıl konulur diye bişeyler anlatabilirsin klavyedeki tuşlara değinebilirsin bence yani yine de sen bilirsin :roll:

VERİTABANI, ALGORİTMA, YAPAY ZEKA, ÇİZGİ FİLM VE ANİMASYON, BİLGİSAYARDA UZMANLIK ALANLARI (MESLEKLER)...... bu konular bilgisayarsız anlatılabilir. en azından hayal güçlerine hitap ederim diye düşünüyorum.
sizinle aynı durumdayım hocam sizde projeksiyon olan sınıflar varmış bende o da yok :)
veritabanı bitti sırayla ALGORİTMA, AKIŞ ŞEMASI, YAPAY ZEKA 2 haftamı alır. son 2 haftaya da çizgi film animasyon ve meslekler kalır.

İnternet adresleri, temel donanım elemanları? klavye tuşları için geç oldu ama aklınızda olsun... Bu arada yanlız değilsiniz hocam, bizde aynı dertteyiz.

5.sınıf çocuklarına format atmayı mı anlattınız?
yaa arkadaşlar ders anlatmak için ders anlatmayalım,fazla konu işleme ama anlayacakları seviyeden az işle önemli değil,5.sınıflar daha yeni yeni bilgisayarlarla tanışıyor,fazla sıkmamak lazım bencee

klavye tuşlarını anlat hocam. projeksiyonu olmayan sınıflara klavye götür, tuşların görevini deftere yazdır.

Ben bu hazırladığım sunuyu labı olmayan okulda anlatıyorum 5 ve 6'lara, her bir uygulamayı ayrı öğrenciye kendi bilgisayarımda yaptırıyorum ve gayet keyifli geçiyor dersler. Bu vakitten sonra small basic programına başlamak zor ama seneye de kullanabilirsiniz belki. Zaten müfredatta da programlama var.
small-basic-f296/small-basic-sunumu-t128843.html

aynenbadi' Alıntı:
yaa arkadaşlar ders anlatmak için ders anlatmayalım,fazla konu işleme ama anlayacakları seviyeden az işle önemli değil,5.sınıflar daha yeni yeni bilgisayarlarla tanışıyor,fazla sıkmamak lazım bencee

Format atmayı neden garipseden hocam? Gayet anlayacakları bir dilde anlatınca anlıyorlar,detaylarda boğmadıkça ki hoşlarına da gidiyor.Bilgisayarı kurcalamadan bilgisayar öğrenemezler

dgnkbr' Alıntı:
aynenbadi' Alıntı:

Format atmayı neden garipseden hocam? Gayet anlayacakları bir dilde anlatınca anlıyorlar,detaylarda boğmadıkça ki hoşlarına da gidiyor.Bilgisayarı kurcalamadan bilgisayar öğrenemezler
seviyeleri baya iyiymiş maşallahh

hocam bu kadar konu anlattıysanız son iki hafta da rehberlik adına bazı konular anlatın, dürüst, doğru, vicdanlı, vatana millete faydalı insan nasıl olmalı onu anlatın zira çok ihtiyacımız olan konular..

Kablosuz klavye mouse al (iki tane alırsan daha iyi olur) . Değilse teorik konularla vakit geçirmek benim vicdanımı huzursuz etti. Scratch öğret. Projeksiyonu olmayan sınıflarda projeksiyonu öğrencilerle taşıt. Code.org daki etkinlikleri yaptır. Ben bu yazdıklarımı sene başından beri yapıyorum.Ve dersle olabildiğince verimli geçiyor.Benim sınıflarıın bazılarında internet yok cepten telefonu modem gibi kullanıp nete giriyorum.

aynenbadi' Alıntı:
Katılıyorum. Bendede lab yok virüsleri anlatmam not tutturmam en az 4 saatini alıypr ama anliyolar öğrenciler. Yoksa bir saatte anlatılır ama sadece anlatilir. Yaniacele etme kkonuları anlatirken

aynenbadi' Alıntı:
+1

Hemde labı hatta proeksiyonu bile omayan sınıflarda... yahu hocam ben meslek lisesinde uygulamalı yaptırıyordum hala yapamayan vardı ....

Geri