Kalemli Kameralı Tabletler Geliyor

Kodla Büyü

karinca_52

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Mesajlar
10,704
Millî Eğitim Bakanlığı ile TELPA şirketi temsilcileri, FATİH Projesi kapsamında, 700 bin Tablet Bilgisayar Seti Dağıtımı ihalesi sözleşmesini törenle imzaladı.
Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, FATİH Projesi´nin teknolojinin eğitimde etkili şekilde yürütülmesi için geliştirilen en önemli projelerden olduğunu belirterek, sözleşmeyle mayısta dağıtılacak, 700 bin tablet için önemli bir aşamanın geride bırakıldığını söyledi.

Tabletler bugüne kadar alınan en üst ürün
Tabletlerin teknik kapasite açısından bugüne kadar alınan en iyi ve en uygun fiyatlı ürün olduğunu vurgulayan Kurt, bir tablete 550 lira ödeyeceklerini kaydetti. Kurt, "FATİH Projesi´ni en etkin şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. Bütün öğrenci ve öğretmenlerimize, en kısa zamanda tablet bilgisayarları ulaştıracağız" diye konuştu.
Altyapı çalışmalarının devam ettiğini ve 17 bin 30 okulun çalışmalarının bitirildiğini bildiren Kurt, 10 bin okulun altyapı ihalelerinin de başladığını anlattı. Böylece tabletlerin okullarda işlevsel hale geleceğini belirten Kurt, 437 bin etkileşimli tahtanın 170 bininin dağıtıldığını, geri kalan kısmının ise yıl sonuna kadar dağıtılacağını kaydetti.
Okullarda kalitenin artırılması için EBA üzerinden 150 bin içeriğin yayımlandığını söyleyen Kurt, dershanelerin dönüşümü sürecinde, okullardaki kurslara destek amacıyla 8. sınıfın öğrencileri için tüm içeriklerin hazırlandığını belirtti. Kurt, "Öğrenciler 20 Mayıs´tan itibaren dağıtılacak tabletlerle bu bilişim ağına rahatça ulaşabilecek" dedi.

EBA´da tüm ders içerikleri tamamlanıyor
Millî Eğitim Bakanlığının sitesinde 8. sınıflara ilişkin kazanım temelli testlerin de yayımlandığını bildiren Kurt, "Avrupa Birliği projelerinden yaklaşık 15 milyon avro aktarılarak, inşallah 2015 sonuna kadar liselerdeki içerikleri tamamlamak için de gayret sarfediyorlar. Özellikle 12. sınıftan başlamak üzere EBA´da tüm ders içeriklerini tamamlayacağız" diye konuştu.

“Kalemin gücüne inan bir toplumuz”
Tabletlerin, 10,1 ekran boyutu, 8 çekirdekli işlemciye sahip olduğunu, 2 megapiksel ön, 5 megapiksel arka kamerası bulunduğunu anlatan Kurt, "Ayrıca, kalemin gücüne inanan bir toplum olarak tablette de kalem olmazsa eksik olabileceğini düşündük. Onun aktif EMR kalem dediğimiz, öğrencilerimizin tablet üzerine yazı yazabileceği bir kalem koyduk. İleriye dönük alacağımız tabletlerde de bu kalem hassasiyetimizi sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

Tabletler yüzde 100 Türk mühendislerin dizaynı
TELPA Komünikasyon Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yaman da dünyada kalitesiyle kanıtlanmış ama fiyatta da rekabetçi mükemmel bir ürün geliştirdiklerini belirterek, "Tabletler, yüzde 100 Türk mühendislerin dizaynıdır. Çocuklarımızın ve bizim rahatlıkla kullanabileceği bir ürün üretmeye çalıştık" diye konuştu.
Öğrencilerin bu tabletleri severek taşıması için dizayna önem verdiklerini de vurgulayan Yaman, ürünlere 4 yıl garanti verdiklerini bildirdi.
Yaman, 2013-2014 eğitim öğretim yılında 675 bin, 2014-2015 eğitim öğretim yılı için de 700 bin tablet ürettiklerini kaydetti.

http://www.turkiyeegitim.com/kalemli-ka ... 64109h.htm
 
Maşallah iyi uçurup kaçırmışlar da. Dün pansiyonda kalan bir öğrencim "hocam ödevimi çalışmam lazım ama bu slaytı tablete nasıl atabilirim dedi?" Ben de getir hallederiz dedim. Çocuk getirdi. ben slaytı şimdi bu tablet görüntülemez en iyisi ben pdf ye çevireyim dedim. 4 ppt yi pdf ye çevirdim. Neyse bu belgeler tablete atılacak nasıl atılacak? Bilgisayara bağlasak görmeyecek. Dedim en iyisi maille atayım. Önce maili attım. Sonra Okuldan internete bağlanamadığımız için telefonumdan interneti paylaştım ve tablete indirdim dökümanları. Tabi ki açılmadı. Hemen adobe reader yükleyeyim dedim. googleplay e girdim indirdim yüklerken tabi hata verdi. Burdan olmadı eba marketten yapayım dedim sonuç aynı. Dökümanları indirilenler klasöründe de göremiyoruz zaten.
Yani 30-35 dk uğraş. Sonuç hiç birşey. Yapmak istediğimiz sadece tablette bir pdf belgesi açıp öğrencinin okumasını sağlamak. Bunu yapamadık yani.
Ne yapalım şimdi bu tableti siz söyleyin. Yok şöyle güzelmiş böyle güzelmiş. Yok Türk mühendis tasarlamış. Sizin olsun tabletiniz de ebanız da
 
Geri
Üst