Kalplerin Keşfi-İmam Gazali

Kodla Büyü

ozgurgitarim

Seçkin Üye
Seçkin Üye
1000 sene önce yaşamış büyük İslam Alimi Mutasavvıfı ve Müderrisinin muhteşem ve muhteşem kitabı...
burada bu kitabı siz değerli arkadaşlarıma önermek, boynumun borcudur...

Allah ondan ve onun gibilerden razı olsun....

bana bu kitabı öneren Özkan Hoca'dan da Allah razı olsun...

çok az keşke demeye gayret ederim hayatta, ama bu sefer diyeceğim...

keşke önceki yıllarda okusaydım bu harikulade eseri....

(sıkılan, daralan, çözüm arayan, hayatın içinden çıkamayan, ayrılan, terkedilen, terkeden, çözümsüz, mutsuz, umutsuz arkadaşlara ayrıca, izninizle tavsiyemdir....)

not : yayınevi olarak Semerkand tavsiyemdir arkadaşlar...

evet katılıyorum ben de okuduğum zaman neden daha önce okumadım demiştim.muhteşem.sanki bir tünelden geçiyorsunuz da başı kış, bitişi yaz gibi

Tavsiye için teşekkürler hocam. Başka yerlerde de benzer yorumlar görünce merak edip bende sipariş verdim.

dün kocatepedeki kitap fuarına gittik, tavsiyenizi okusaydim alırdım, neyse netten sipariş ederiz ins. Ölüm-Kiyamet-Ahiret adlı kitabını okumuştum, beni cok etkilemişti, sürekli elimizin altında olup okunması gereken eserler.

mukaşefetul kulüp-- Ben de tam 2 cilt 360 sayfalık... eskinin gözünü seviiim.
İhyau ulumiddin 1-4 ve 8. ciltleri de tavsiye ederim.
ve yine Eyyühel veled..

eklenti: site olarak da buraya göz atabilir siniz http://www.muhiddin.net

opian' Alıntı:
Tavsiye için teşekkürler hocam. Başka yerlerde de benzer yorumlar görünce merak edip bende sipariş verdim.

pişman olmayacaksınız inşallah hocam, çevremdeki arkadaşlarıma da aynı şekilde bu kitabı önermeye çalışıyorum....

çelik yayınevi çeviride hata yapmıştır. semerkand yayınevininkini inceledim sıkıntı yok. Fakat ayet ve hadisleri arapça olarak okumak isteyenler için semerkand önermiyorum. hisar yayınevininkin de ayetlerin arapça ve türkçe karşılığı yazılmış arapça okumayı bilenler için bunu öneriyorum.

genzo' Alıntı:
çelik yayınevi çeviride hata yapmıştır. semerkand yayınevininkini inceledim sıkıntı yok. Fakat ayet ve hadisleri arapça olarak okumak isteyenler için semerkand önermiyorum. hisar yayınevininkin de ayetlerin arapça ve türkçe karşılığı yazılmış arapça okumayı bilenler için bunu öneriyorum.

hocam arapça biliyor musunuz ?

Semerkand yayım evinden 17.60 TL ye aldım ama pişmanım. Hiç beğenmedim. İçinde aslı astarı olmayan hikayeler var. Geri iade edi başka bir kitap alacağım.

ozgurgitarim' Alıntı:
genzo' Alıntı:

hocam arapça biliyor musunuz ?
Çok iyi düzeyde değil. Geliştiryorum sürekli. Fakat bu kitabı okumuştum. Başka bir yayınevinden. Çelik yayınlarında ise kitabın girişinde bir menkıbede "ibrahim a.s. peygamberin işlediği günah aklına gelince" çevirisi yanlış olmuş. Çünkü peygamberler ismet sıfatına sahiptir. Günah işlemezler kusur ve hataları vardır. Ama semerkand ve hisar yayınlarında "yaptığı hata aklına gelince" olarak çevrilmiş. Doğru olarak çevirmişler yani. Küçük bir çeviri hatası bile imandan edebilir Allah korusun.

ozgurgitarim' Alıntı:
1000 sene önce yaşamış büyük İslam Alimi Mutasavvıfı ve Müderrisinin muhteşem ve muhteşem kitabı...
burada bu kitabı siz değerli arkadaşlarıma önermek, boynumun borcudur...

Allah ondan ve onun gibilerden razı olsun....

bana bu kitabı öneren Özkan Hoca'dan da Allah razı olsun...

çok az keşke demeye gayret ederim hayatta, ama bu sefer diyeceğim...

keşke önceki yıllarda okusaydım bu harikulade eseri....

(sıkılan, daralan, çözüm arayan, hayatın içinden çıkamayan, ayrılan, terkedilen, terkeden, çözümsüz, mutsuz, umutsuz arkadaşlara ayrıca, izninizle tavsiyemdir....)

ALLAH RAZI OLSUN :+1:

Geri