Kameraları netten izleme

Kodla Büyü

byramdan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhabalar Hocalarım,

bugün ilçe milli eğtimden çağırdılar ve okulda ki kameraların netten izlenmesini sağlanabilir mi diye sordular bunun için ne gerekli dediler... kısacası işi bana yıktılar...

ne yaparım, nasıl yaparım acaba arkadaşlar? yardımcı olursanız müteşekkir olurum....

okul içi izleme yapılacaksa modemden port açarak yapabilirsin. Okul dışı izleme isteniyorsa statik ip kullanman şart.

Sayın Hocam,

Öncelikle modem IP'si ve kamera bağlı PC IP'si sabit olacak. Daha sonra modemden port açacaksın. IP ve açtığın port numarası ile uzaktan bağlantı yapabilirsin.

Örnek : 88.225.120.130:2030 gibi

Sayın Hocam,

Biz 15 kameralı bir pc için yapmıştık. Sizin dediğiniz ayrı bir site üzerinden seyretme işi çok farklı ve güvenli değil. Çünkü herkese açık.

Sayın Hocam,

Login olayını eklersen olur. Niye olmasın. Ama biraz zahmetli olur. Bende web'ten canlı yayın yapmayı denemiştim çok uğraştırdı. Sonuçta yapmıştım.

anladım hocam böyle birşey istiyor :D canlı yayın sizin site duruor mu örnek oalrak baksak

agamuratcelebi' Alıntı:
hocam eğer milli eğitim interneti ise görüntüyü dışarıya vermiyor haberin olsun
Sayın Hocam,

Okullarda sıkıntı var mı bilemiyorum ama bizimki il MEM. O yüzden bir sıkıntı yok.

İyi çalışmalar.

Kameralar okullara kurulacakca MEB interneti özelliği sebebiyle dışarıdan izleme olmaz. Ayrıca özel internetiniz varsa olur (Fatih projesi alt yapısı kurulan okullarda tüm meb birimleri arasında yerel ağ olacağından izlenebilir)

Kamera kayıtları ya DVR cihazına ya da Bilgisayara takılan kamer kartından izlenir. İki tür cihazında internetten izlenmesi için destekleri vardır. Sizin extradan web site ayarlamanıza gerek kalmaz. (Sabit ip veya DNS sabitleyiciler vasıtasıyla)

O şube müdürüne selam söyle. İşi gücü bırakıp akşama kadar okullardaki milletimi izleyecek.

O şube müdürüne selam söyle. İşi gücü bırakıp akşama kadar okullardaki milletimi izleyecek.

:D SÜPERR

MEB'in filtresi portları da filtrelediği için kameraların bulunduğu okulda MEB bağlantısı kullanılacaksa, kameraları dışa açamazsınız.
Eğer özel internet bağlantısı kullanılacaksa ve kameralar bir DVR cihaza bağlıysa, cihazın ağ ayarlarından öncelikle cihaza bir IP tanımlayın (port numarası varsa onu da not edin). Yerel ağ'da bu IP'ye internet tarayıcıya girdiğinizde sizden bir activex kurmanızı isteyecek, bunu kurup, cihaza bağlı bütün kameraları izleyebilirsiniz. Eğer bu işlem başarılı olduysa, kameraları dışarıya açmak için tek yapmanız gereken modemin ayarlarından cihaz için port açmak olacaktır. Bu işlem için modeminizin markası ve port açma şeklinde arama yaparak, nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz. Diyelim ki cihazınız için 2030 şeklinde bir port açtınız. Internet bağlantınız da sabit IP'li ve sabit IP'si 88.125.30.102 olsun. Bu durumda IE'de adres satırına 88.125.30.102:2030 yazıp, Enter'a bastığınızda sanki yerel ağdaymış gibi activex yükleyip, ardından kameraları izleyebileceksiniz. Ancak verilerin aktarımı için UPLOAD hızı kullanıldığı için 8 Megabitlik internet için bu 1 megabittir, görüntüler akıcı olmayacaktır.
Bence okulda MEB hattı kullanılıyorsa, MEB filtresi nedeniyle bu iş olmaz deyip, işten kurtulmanız. Diğer türlü de bağlantı hızı yeterli değil deyip, işten kurtulmanız.

Ağdan izlemek istiyoruz lakin bi türlü muvaffak olamadık
acaba neyi eksik yapıyoruz

Ekli dosyalar

• görüntü.png
    görüntü.png
    155.6 KB · Görüntüleme: 707
internet aboneliğiniz meb hattı ise izleyemezsiniz. ayrı bir aboneliğiniz olması gerekir.
ve bu abonelik için statik ıp önerilir.
aksi durumda modemi her kapatıp açmanızda ıp değişir.
modemden ilgili portları açmanız gerekecek. bunun için modem üreticisinin müşteri hizmetleri yardımcı olur.
dvr cihaz veya dvdr kartın bağlı olduğu pc sabit ıp alacak.

ıe8 önerilir. ıe9 için uyumluluk görünümü gerekir. chorome görüntüleyemeyebilir.
tarayıcının activex ayarlarının açık olması gerekir.
sen yine de adresin sağ kısmındaki uyumluluk görünümü butonuna tıkla ve sayfayı yenile.

hocam ben şimdilik sadece ağdan izlemeye çalışıyorum bağlamtımız mebin bağlantısı değil ama yine de yukarıdaki mesajdaki resimde olduğu gibi arayüze giriyorum lakin görüntü yok

arkadaşlar ben bu işi meb hattı üzerinden tek bir modemde gerçekleştirebildim sanırım AirTies-204 dü modem de emaneten birinden almıştık...

diğer modemler ile ne yaptı isek dışardan meb hattını kıramadık...

port açmalar vs....

AirTies-204 le bunu yapabilirsiniz port açıp dmz yi etkinleştirip sabit ıp numarasını kamera ıp numarasına yönlendirerek..

neden diğerleri ile olmadı bilmiyorum ama sadece o model buna izin verdi diğerler airtesler de olmadı...

selam ve dua ile.

Geri