Bizim kurumun IP kamera sistemi var. Bunlar bir tane Server'a bağlı(2008 Server 64 Bit). Server yani NVR(Network Video Recorder) 'da iki tane ethernet girişi var. Birinde kamerların bağlı olduğu switch takılı.
Diğeri boş. Diğerine TCP/IP giremiyorum çünkü resimdeki gibi kutularında tık yok. Neyse bende 1 tane ethernet kartı taktım ve bunda istediğim ayarlar yapabildim.
Ethernetin birinde kamerların switc IP numaralrı var.
Ethernet1 : IP 100.70.100.125
Subnet: 255.255.255.0
Ağ geçidi ve DNS 'ler boş.
Ethernet2.IP 20.50.205.125 (kurumun normalde kullanılan ayarları)
Ağ geçidi 20.50.205.1
Dns'lerde xxx.xxx.xxx.xxx ve xxx.xxx.xxx.xxx gibi.
Bu şekilde yaptım ama uzaktan bağlanamadım. Baya kurcaladıysam da olmadı. En son Bridge yaptım, tümden uzak bağlantı gitti. Cihazın monitörü olduğu halde işletim sistemini öyle bir ayrlamışlar Bosch software'den bir yere giremiyorsunuz. Zorla bularak eski IP numaralarını verdim. Şimdi tekrar uzakttan bağlanılıyor.
Dediğim gibi burda amaç, bizim kamera görüntülerine Türkiye'nin heryerinden kurum içi girilip bakılabilmesi gerekiyor. Kurum yetkililerinin işleri o kadar yoğunki! bir ilgilenmediler. Ben de kendim yapmaya karar verdim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Diğeri boş. Diğerine TCP/IP giremiyorum çünkü resimdeki gibi kutularında tık yok. Neyse bende 1 tane ethernet kartı taktım ve bunda istediğim ayarlar yapabildim.
Ethernetin birinde kamerların switc IP numaralrı var.
Ethernet1 : IP 100.70.100.125
Ağ geçidi ve DNS 'ler boş.
Ethernet2.IP 20.50.205.125 (kurumun normalde kullanılan ayarları)
Ağ geçidi 20.50.205.1
Dns'lerde xxx.xxx.xxx.xxx ve xxx.xxx.xxx.xxx gibi.
Bu şekilde yaptım ama uzaktan bağlanamadım. Baya kurcaladıysam da olmadı. En son Bridge yaptım, tümden uzak bağlantı gitti. Cihazın monitörü olduğu halde işletim sistemini öyle bir ayrlamışlar Bosch software'den bir yere giremiyorsunuz. Zorla bularak eski IP numaralarını verdim. Şimdi tekrar uzakttan bağlanılıyor.
Dediğim gibi burda amaç, bizim kamera görüntülerine Türkiye'nin heryerinden kurum içi girilip bakılabilmesi gerekiyor. Kurum yetkililerinin işleri o kadar yoğunki! bir ilgilenmediler. Ben de kendim yapmaya karar verdim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler