Kar nedeniyle okullar tatil peki işletmelerde beceri eğitimi

Kodla Büyü

pointer

Aktif Üye
arkadaşlar ilimizde okullar tatil yarın programımda işletme stajı yapan öğrencileri kontrol var. oraya gitmem gerekiyor mu?

Değişikliği takip edememiş miyim yada gözden mi kaçırmışım bilmiyorum bende şaşırdım şimdi ama Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği 73. maddesinde "İşletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilerin, kurum müdürlüğü ile işletme arasında yapılan programa göre kurumdaki ve işletmedeki eğitime devamları zorunludur. Herhangi bir nedenle mülki amirliklerce eğitim kurumlarının tatil edildiği tarihte işletmede mesleki eğitime devam etmesi gereken öğrenciler işletmenin koşullarına uyarlar." gibi bir madde vardı. Bu maddeye göre koordinatörlük görevinize gitmeniz gerekiyor, tabii öğrencinin de işletmeye gitmesi gerek çünkü madde açıkca belirtmiş öğrenci işletme koşullarına uyar diye. Yönetmeliğin değiştiğini savunan saygıdeğer hocam bizlere yönetmelik değişikliğinini yapıldığı tarih hakkında daha detaylı bilgi verirse bizde bilgilerimizi güncellemiş, kendisine dua etmiş oluruz.

ortaöğretim kurumları yönetmeliği
son cümle yeni eklendi.
Çalışma takvimi
MADDE 15 - (1) Ders yılı iki döneme ayrılır. Ders yılının başlaması, birinci yarıyıl
ikinci yarıyıl ve yaz tatilleriyle ders kesimi tarihleri Bakanlıkça belirlenir. Ders yılının 180 iş
gününden az olmaması esastır. Ancak 180 inci iş gününün hafta arasına rastlaması durumunda
ders yılının bitim tarihi, haftanın son iş gününe kadar uzatılır. Ders yılının süresi, derslerin
başladığı günden kesildiği güne kadar okulun açık bulunduğu günlerle öğrencilerin törenlere
katıldıkları resmî ve mahallî bayram günleri sayılarak hesaplanır. Bu tarihler göz önünde
bulundurularak millî eğitim müdürlüklerince hazırlanacak çalışma takvimi valilik onayı ile
yürürlüğe konur.
(2) (Değ: 28/10/2016-29871 RG) Eğitim ve öğretimi aksatacak nitelikte olağanüstü
durum, sel, deprem, hastalık, havanın aşırı sıcak ve soğuk olması gibi nedenlerle il veya ilçe
hıfzıssıhha kurulunun kararı ile gerekli gördüğü ve mahalli mülkî idare amirinin onayladığı
durumlarda okullarda öğretime ara verilir. Bu gibi durumlarda öğrencilerin derslerinde eksik
kalan konularda yetiştirilmesi için okul yönetimleri ve millî eğitim müdürlüklerince gerekli
önlemler alınır. İşletmelerde beceri eğitimi gören öğrenciler de bu fıkra kapsamında
değerlendirilir.

tostos559' Alıntı:
ortaöğretim kurumları yönetmeliği
son cümle yeni eklendi.
Çalışma takvimi
MADDE 15 - (1) Ders yılı iki döneme ayrılır. Ders yılının başlaması, birinci yarıyıl
ikinci yarıyıl ve yaz tatilleriyle ders kesimi tarihleri Bakanlıkça belirlenir. Ders yılının 180 iş
gününden az olmaması esastır. Ancak 180 inci iş gününün hafta arasına rastlaması durumunda
ders yılının bitim tarihi, haftanın son iş gününe kadar uzatılır. Ders yılının süresi, derslerin
başladığı günden kesildiği güne kadar okulun açık bulunduğu günlerle öğrencilerin törenlere
katıldıkları resmî ve mahallî bayram günleri sayılarak hesaplanır. Bu tarihler göz önünde
bulundurularak millî eğitim müdürlüklerince hazırlanacak çalışma takvimi valilik onayı ile
yürürlüğe konur.
(2) (Değ: 28/10/2016-29871 RG) Eğitim ve öğretimi aksatacak nitelikte olağanüstü
durum, sel, deprem, hastalık, havanın aşırı sıcak ve soğuk olması gibi nedenlerle il veya ilçe
hıfzıssıhha kurulunun kararı ile gerekli gördüğü ve mahalli mülkî idare amirinin onayladığı
durumlarda okullarda öğretime ara verilir. Bu gibi durumlarda öğrencilerin derslerinde eksik
kalan konularda yetiştirilmesi için okul yönetimleri ve millî eğitim müdürlüklerince gerekli
önlemler alınır. İşletmelerde beceri eğitimi gören öğrenciler de bu fıkra kapsamında
değerlendirilir.

Vakit ayırarak yapmış olduğunuz bilgilendirme için kendi adıma teşekkür ederim. Demek ki gözümüzden kaçmış bu değişiklik maddesi. Çok sağolun

Sonuç olarak kar tatili olduğu zaman, işletmeye giden öğrencilere de tatil. Koordinatör olarak işletmelere gitmemize gerek yok o günlerde.

O güne ait koordinatörlük dersi kesilecek mi ?
Diyelim ki 8 saat yazıldı.Koordinatörlük ek dersten sayılmıyor mu ?
İki günde 16 saat eder. :(

Geri