kar tatilinde ek ders kesilir mi?

Kodla Büyü
günlük kesilir. yani çarçamba 4 perşembe 3 saat kesilir.

İdarenin ek dersi nasıl kesilmiyorsa senin ek dersinde kesilmez içini ferah tut müdür ve müdür yardımcısı kendisine ek ders yazıpta sana yazmamazlık edemezler.

formatörsen kesilmez,formatör değilsen(sözleşmeli veya kadrolu öğretmen) kesilir

Öğretmenlerin ek dersi kesilir, ama formatörseniz ve görevinizin başında iseniz kesilmez ek ders ücretiniz. Müdür yardımcılarının ek ders ücretleri kesilmediği gibi formatör öğretmenlerin ücretleri de kesilmez hocam.

unknownrealmman' Alıntı:
Öğretmenlerin ek dersi kesilir, ama formatörseniz ve görevinizin başında iseniz kesilmez ek ders ücretiniz. Müdür yardımcılarının ek ders ücretleri kesilmediği gibi formatör öğretmenlerin ücretleri de kesilmez hocam.
hocam çok net açıklamış görevinin başındaysan kesilmez

Formatörsen ve okula gidip o gün md. ve yardımcılarıyla beraber okuldaysan kesilmez. Öğretmensen puantajda o günlerde kaç ek ders görünüyorsa o kadar kesilir. Bursada bugün kar tatili okuldaydım. Ek dersimi alırım çatır çatır yerim :)

formatörken kesilmez diye biliyorum. zaten gittiğin halde kesiliyorsa oha diyorum yuh diyorum yok artık diyorum :)

görevlendirme ile çalışan müdür yardımacıları ile aynı statüdesiniz hocam. yani kesilmez. ama okulda bulunmanız gerekir tabiki...
Kesilirse dilekçe ile başvurup ekdersini alabilirsin ben geçen kar tatilinde aldım...

Arkadaşlar bununla ilgili yönetmelik veya genelge nerede ben bulamadım yada resmi bir yazı ile nerede bildiriliyor kar tatili oldugunda öğretmenlerin ek dersinin kesilmesi?

Benimkide başka bi soru olacak ek ders ve tatille ilgili..
İşletmelerde beceri eğitimi koordinatörlüğü ve alan şefliği için kar tatilinde ek ders kesilirmi? kesilmedi diyelim maaş karşılığımı sayılır yoksa direk ek ders mi?teşekkürler

bas_kan' Alıntı:
Benimkide başka bi soru olacak ek ders ve tatille ilgili..
İşletmelerde beceri eğitimi koordinatörlüğü ve alan şefliği için kar tatilinde ek ders kesilirmi? kesilmedi diyelim maaş karşılığımı sayılır yoksa direk ek ders mi?teşekkürler

2007/19 sayılı, "Ek ders ücreti" konulu genelge

http://personel.meb.gov.tr/daireler/mev ... 2.2007.pdf

kısa adres: http://tinyurl.com/ekdersgenelge

-------------------------------------------------------------

2. Madde 3. sayfa 2. paragraf

Öğretmenlerin yüz yüze eğitim tanımı dışında kalan işletmelerde meslek eğitimi ve staj kapsamındaki görevleri ile hazırlık ve planlama, planlama ve bakım-onarım, öğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri, sınav, belleticilik ve benzeri görevleri karşılığında alacakları ek ders ücretlerinin ödenmesinde, aylık karşılığı ders görevlerini doldurmuş olmaları koşulu aranmayacaktır.

2. Madde 4. sayfa

f) Meslekî ve teknik öğretim kurumunda görevli bir öğretmenin okulunda yapılan programa göre haftada toplam 14 saat ders okuttuğu ve bu öğretmenin işletmelerde meslek eğitimi kapsamında da haftada 10 saat görevi olduğu varsayıldığında; bu öğretmenin, aylık karşılığı ders görevini doldurmuş olup olmadığına bakılmaksızın işletmelerde meslek eğitimi kapsamındaki haftada 10 saatlik görevinin tamamı için ek ders ücretinden yararlandırılması gerekmektedir.

Smart' Alıntı:
Arkadaşlar bununla ilgili yönetmelik veya genelge nerede ben bulamadım yada resmi bir yazı ile nerede bildiriliyor kar tatili oldugunda öğretmenlerin ek dersinin kesilmesi?

sanırm şunlar sorunuza bir nebze cevap olur:

fiilen derse giren öğretmenlerin ek dersi

"Ek ders ücreti" konulu ve 2007/19 sayılı genelge

http://personel.meb.gov.tr/daireler/mev ... 2.2007.pdf

kısa adres: http://tinyurl.com/ekdersgenelge

Sayfa 19 1. paragraf:

Şöyle ki; sınıf öğretmenliği alan öğretmenleri de dâhil olmak üzere, öğretmenlerin hafta içinde okuttukları dersler aylık karşılığı ders görevlerini doldurdukları saate kadar aylık karşılığı olarak değerlendirilecek, bunun üzerine okuttukları dersler ise ek ders ücreti karşılığında değerlendirilecektir. Yüz yüze eğitim kapsamında aylık karşılığı ders görevini doldurmayan öğretmenlere, yine yüz yüze eğitim kapsamında ek ders ücreti ödenmeyecektir. Bu nedenle, bu durumdaki öğretmenlerin ek ders saatleri önceden belirlenmeyecek, o hafta içinde okuttukları ders saati sayıları esas alınarak hafta sonunda belirlenecektir. Herhangi bir nedenle ders görevini yerine getiremeyen öğretmenin yerine derse girenler de bu görevi öncelikle aylık karşılığı olarak yerine getirecektir.

ARKADAŞLAR bir sorum olacak. Kar tatili olduğu gün haber saat 9 gibi geldi ve herkes okuldaydı. Müdürümüz tatil yaptırmadı ve son ders saatide dahil normal bir gün gibi ders yaptırdı. Öğrenci velilerine haber vermek zor olacağını bu nedenle ders sonuna kadar derse devam edilmesini istedi. Ve ders sonuna kadar görev yaptık. Gel gelelim bugüne ek ders yazmadı. Sebebi o gün kar tatili olmasıymış. Budurumda ne yapabiliriz..

kelhasanli, Müdürünüz sanırım öğrencileriniz çoğunun velisi çalışan olduğu için okulu tatil etmeyerek farklı bir uygulama yapmış. Burada tek kayıp sizin o gün ki ek dersiniz.

İdari yetkiliniz tarafından kar tatili olan gün sınıf ders defterlerine " kar tatili" şeklinde not düşülmüş olması gerekli.

Kar tatillerinde eğitim öğretim tatili olur. İdari tatil olmadığı için formatör öğretmenler,müdür ve müdür yardımcıları okulda bulunmaları şartıyla alırlar. Onun dışında ders yapmış olsa dahi öğretmenler ekders alamazlar..

evet çoğunun velisi çalışan olduğu için. Peki bu durumda hem tatil olmamış oluyır hemde ekders kesiliyor. Yani bunu kanuni olarak geri isteme durumumuz yok mu?

Geri