Kararli degil nazli Pardus !

Kodla Büyü

55ihsan55

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Her ne kadar kararli ve stable oldugunu soyleseler de ben bu Pardusu kuramadim arkadas.Sadece 1 kere kurulduktan sonra acabilme serefine nail oldum. sonra da acilmadi. pardus 2007 yazan ekrana geliyor ve donuyor. bu neden olabilir. bana cevap yazabilecek pardussever arkadaslara sesleniyorum.

VALLA BEN KURMUŞTUM YAVAŞ ÇALIŞIYORDU güzel bir program aslında mebin desteklemesi lazım her açıdan

hasan' Alıntı:
ram kaç?
yada yüklemede soryn mu çıktı?
hocam ram 128, ama yüklemede sorun çıkmadı. zaten 1 kere açıldı. masaüstünde programlarda filan dolaştım çok rahat. sonra açılmadı bir daha.

istenen ram en az 256 ama 128 de çalıştığını biliyorum. Sadece yavaş. 128 ramle çalışan XPden hızlı oluyo :)
Aklımda iyi bir fikir yok ama Tekrar kurmayı deneyebilirsin.

valla arkadaşlar 7-8 kere kurup denedim. yemedi. xpye döndüm tekrar. keşke olsaydı. 1 kere açabildim aşık oldum kerataya. yine denerim ben bu pardusu.

:D pardus junior daha :D inşallah güzel bir işletim sistemi olacak bu işler zamanla ilgili birazda ...

55ihsan55' Alıntı:
1 kere açabildim aşık oldum kerataya. yine denerim ben bu pardusu.
aşık olunmayacak şey mi Pardusumuz..:D
pardusun da işletim sistemlerinin ilk çıktığı zamanlardaki gibi kimi eksiklikleri var. sanki windows ilk çıktığında dört dörtlüktü..(!)
ben de bi ara çalıştığım okulların birinde kurmayı denemiştim, olur gibi oldu başta ama olmadı. sonra öğrendim ki pardus eski bioslara destek vermiyormuş.
55ihsan55 hocam,
senin dediğin de bunun gibisinden bi versiyon uyumsuzluğu olabilir. yeni sistem bilgisayarda pardusu denemek en iyisi..

Xfce hala tam kurulabilir değil. İlk kez kullanacak isen sonra sinirlenmeni istemem.Ram yükseltmesi yapsan daha iyi olur. Ya da başka bir dağıtım deneyebilirsin.

ubuntuyu kurdum hocam wine yi de kurdum kantırıda ubuntuda kurdum ama şu donma meselesi var oyunu açınca donma sonra dan geliyor yani çok kasıyor ekran kartından olabilirmi

Oynamadığım için bilemiyorum. Ama Windowsta düzgün açıyorsa sorun olmamalı. Yalnız bir durum var ekran kartını ubuntu da tanıttın mı? Sanırım 3D desteğini açmış olman gerek. Yardım için Ubuntu Türkiye sitesine başvurabilirsin.
http://www.ubuntu-tr.org/

arkadaşlar okuldaki atelyemizde 25 adet bilgisayarımız var ve hepsi celeron 2.66 ghz işlemci 512 mb ram var ekranlar on-board 80gb harddiskimiz var.
Ve türkiyede belki hiç kimsenin sahip olmadıgı bir atelyeye sahibiz çünkü 25 bilgisayarda xp + pardus 2007 caracak-2 var
var mı xp + pardus işletim sistemi olan atelye :D

Nerde?????
Ben kurmayı düşündüm ama YASSAK dediler.
Sen zevkini çıkar biz evde idare ederiz artık.
Bu arada Pardus 2008 geliyor. ÜCRETSİZ terfi etmeyi unutma :D

Ne Yasağa TÜBİTAK yasak yapsa niye işletim sistemini paylaşsın
caracal 2007-2'den sonra 2007'3 cıktı şimdi 2008 cıkar herhalde hayırlısı tek tavsiyem var madem ki TÜBİTAK yapmış bizim gençlerimiz yapmış indirip kurmanızı şiddetle tavsiye ederim vista'ya benzer özellikleri var yalnız biraz eksikleri var onlarda packer'le giderilmeye çalışılıyor. Bir sorum olcak bugün microsoft sahte işletim sistemi kullanmaya izin vermese ne yapıcaksınız , o yüzden şimdiden öğrenin bence saygılar :mrgreen:

Hocam ben zaten 2004 ten beri linux kullanıyorum. Ama bizde ki bilgisayarlar yeni ve garantide olduğu için izin vermediler. Yoksa sevmediğim Vista yerine Pardus, PCLinuxOs veya Mandriva hoş olurdu.

Geri