kararsızım yardım lütfen

Kodla Büyü
Ben size bu iki modelide tavsiye etmiyorum açıkcası bunlar canon ve nikonun sözde giriş seviyelerindeki makinaları. Ancak tabirimi bağışlayın ikiside çöp. Benim size tavsiyem geleceğin teknolojisi olan aynasız modellere yönelmeniz olacaktır. Özellikle samnsung nx1000'i tavsiye ederim. Nx1000'de dslr bir makinadır. Fiyat olarak ta size hitap edecektir ayrıca lens çeşitliliği ve lens fiyatlarıda tatminkardır. Yıllardır fotoğrafla uğraşan bir arkadaşım bu modelden sonra bir daha eski tip dslr makinaları kullanmadı. Eğer illa aynalı dslr'lardan istiyorsanız tavsiyem pentax k30 olacaktır lütfen bir araştırın bana hak vereceğinizi düşünüyorum. Hayırlısı olsun...

hocam canondan şaşmayın, hiçbirl lens onun önüne geçemez ama sizin baktığınız canon 1100d de bir süre sonra yetersiz gelecektir. biraz daha üst modelleri zorlayın derim.

hocam sizin benden haberiniz yok sanırım. Biz bu işi yıllardır yaıyoruz.
Canon nikon dahil tüm marka model fotoğraf makinesi satışı yapan firmamız var.
Http://www.refleksfoto.com

Canon 1100d başlangıç seviyesininde altında olan makineler.

Bütcenize göre alacağınız ürünler Canon için 600d, 650d modelleri olabilir
Nikon düşünürseniz 5100, 3200 ve 3100 modeli olabilir.

lenslerin ucuzluğu ve çeşitliliği açısından bence başlangıç olarak canon düşünebilirseniz
bana ulaşırsanız fiyat anlmaında da yardımcı olabilirim

hocam burada polemiğe girmek istemiyorum ama başlangıç seviyesinin altı diye bir terim mi var? Nikonun 3100 ve 3200 modellerinde af motor olayını zaten biliyorsunuzdur işin içindeyseniz. Bu noktada şu karşılaştırmaları örnek gösteriyor ve kenara çekiliyorum.
Pentax yıllardır canon ve nikona göre daha başarılı fiyat/performans makinaları üretmektedir. İyi günler.

http://snapsort.com/compare/Canon-EOS-6 ... entax-K-30

http://snapsort.com/compare/Nikon-D5100-vs-Pentax-K-30

kardeş burdan kafaları karıştırmanın hiç bir anlamı yok.
Pentaxta iyidir sonyde iyidir ama bu 2 ürün lens ekipman vs durumları sıkıntılı
lensleri bulmak kolay değil. 2.elini satmak kolay değil.
1000 liraya aldığın ürünü 500 liraya yalvararak satarsın bunlarıda bahsedelim istersen.

canon 1100d cihazı hiç eline alıp kullandın mı oyuncaktan farksız.

ben hem ticari yönüne bakıyorum hemde müşterilerin tercih sebeplerine bakıyorum.

tabi herkes kendi bilir ben olsam canon yada nikondan şaşmazdım.
nikon 5200, d90, d7000 gibi cihazları ideal Af motorlu olduğu için

Hocam cidden tartışmaya girmeyeceğim :) Pentax alırsanız zaten satmayı pek düşünmezsiniz ancak pentax turkey forumuna girip bakın ne kadar çok işlem olduğunu canon ve nikondan çok daha uygun ve kaliteli ürünlerin YALVARMADAN! ne kadar çabuk el değiştirdiğine inanamazsınız. Ortalıkta ikinci el canon ve nikon bolluğundan canikon ürününüzü de satamayabilirsiniz! Ayrıca tüm pentaxlarda görüntü sabitleyici gövdede olduğu için çok çok eski kaliteli lensleri uygun fiyata bulup kullanabilirsiniz. Pentaxtan başka bir şey kullanacak olsam sadece Canon 60d veya NikonD7000 kullanırdım diyeyim. Herkes araştırsın ve en doğru seçimi yapsın, yeter ki araştırsın iyi günler...

Canon 600D kullanıyorum tavsiye ederim hocam,
teknosa.com veya kliksa.com indirimleri takip edin
ben 1290 TL ye aldım

Bende nikon d5100 ile başladım. şiddetle tavsiye ederim. Klasik canon -nikon tartışmasına gşrmek istemem ama nikonun body kalitesi bu kadar iyiyken ve image çözünürlüğünde bariz bir şekilde canon'dan öndeyken tabiiki nikon derim... lens konusu kafanızı karıştırmasın, inanın aynı parayı verirsiniz nikondada canondada. Çok bilenler size direk şunu diyecektir; "nikonun gövdede motor yok,ama canonda var, o yüzden siz canon alın".ama şunuda biliyorlarki nikonun bütün lenslerinde af moturu var. yani bu kesinlikle bir handikap değil, hatta direkt lens üzerinde odaklama yaptığı için daha kullanışlı..
Karar sizin.. her iki markayıda elinize alıp, ona göre karar verin. .

fotografi makine degil siz cekeceksiniz en pahalisi en iyi fotografi cekmez fullframe olmadikca hepsi ayni ben 550d ile yarismalara katildm odul aldigim da oldu simdi 5d mark 2 var daha 1 tane sergileme alamadim. al bi 550d bak isine menusu kolay kullanimi kolay lens skntisi yok pentaxta iyidir ama lenste sknti cekersin.

Geri