kardeşime hangi bölümü yazmalıyım ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan abdal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

abdal

Üye
Değerli dostlar, kardeşimin sıralaması 120.000 lerde. Sıralaması kötü ama tercih etmede çok ısralı.
Sizce hangi bölümleri yazmak makul olur ?

Bilişim Tek. Öğretmenliği hariç ne olursa olsun diyeceğim.. Şaka bir yana da hocam geçen bunu ben de düşündüm. Yazılım Mühendisliği nasıl olur hocam? O kadar çok belirsizlik var ki.. Hakkınızda hayırlısı..

normalde durumu iyi bir öğrenci ise ve ilk senesiyse sadece lys de kötü yaptıysa 1 sene daha beklemesini tavsiye ederim...

onun dışında sayısalcı mı? eşit ağırlıkcı mı?

ne tür bölümler istiyor? mühendislik, sağlık, öğretmenlik vb..

Sağlıkla ilgili her türlü bölüm olabilir. 2 yıllık çok güzel bölümler var ve okulu bitirir bitirmez de çalışmaya başlar.

hocam hangi puan türünde 120.000
mf 120000 ise :
mühendislikler var mesela makina, raylı sıstemler, mekatronik,ucak motor var yeni acılanlar
ygs2:120 ise :
hemsirelik, deniz ulaştırma
olabilir

Bende yardım istiyorum arkadaşlar. Benim kardeşimde aynı dilimde (118bin). mf4 puan türünde.
Günlerdir araştırıyorum ama bazı bölümler hakkında bilgim yok. Bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı alursa çok sevinirim.
makina,endüstri,elektrik-elektronik,Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği,Raylı Sistemler Mühendisliği,yazılım mühendisliği, biyomühendislik hangisinin önü açık sizce?

arkadaşlar bizler kaçıncı sıradan girmiştik böteye hatırlayan var mı

yıl 2001-2004 arasında çok yüksekti

ben 19 bin diye hatırlıyorum ama çok mu iyimserim

ragyu' Alıntı:
Bende yardım istiyorum arkadaşlar. Benim kardeşimde aynı dilimde (118bin). mf4 puan türünde.
Günlerdir araştırıyorum ama bazı bölümler hakkında bilgim yok. Bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı alursa çok sevinirim.
makina,endüstri,elektrik-elektronik,Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği,Raylı Sistemler Mühendisliği,yazılım mühendisliği, biyomühendislik hangisinin önü açık sizce?

KARDEŞINIZIN mezunuyetı elektrık yada elaktronık degılse bu alanları yazmayın. Deniz ulaştırma ilerisi için sıkıntılı cunku bır babanın denıze acılınca 9-10 ay eve gelemedıgını dusunun. raylı sıstemler gelecek vad edıyor. yazılım,makine, bıyomuhendıslık yada bıyomedıkal olabılır.
not: okuyacagı bolumu ıngılızce okursa ıyı olur cunku artık muhendıslıkte ıyı bır ıngılızce sart
en alta hemsırelık yaz garantı olsun

ernestososa' Alıntı:

15 bin...

Soran değerli hocalarıma... Mühendislik tercih edilecekse temel mühendislikleri tercih edin derim... Biomedikal, mekatronik, bilgisayar v.s. uzak durun... Diplomasının bir değeri olsun en kötü ihtimal... Birde seçtiğiniz mesleğin uluslararası denk geldiği bir ismi mutlaka olsun... Mesela Bilgisayar Müh. = Computer engineer gibi...

ernestososa' Alıntı:
zulfikar1985' Alıntı:
ernestososa' Alıntı:

15 bin...

gerçek olamaz, bende böyle hatırlıyorum

vay be biz neymişiz ne olmuşuz

98-99 da tef bilgisayar öğretmenliği mühendisliklerin önünde tıpla,diş hekimliği,eczacılıkla yarışır durumdaydı
benim girdiğim sene unv 3. en yuksek puanıydı

ernestososa' Alıntı:

ben de 2007 de 16bin küsürde girmiştim hocam

versace' Alıntı:
KARDEŞINIZIN mezunuyetı elektrık yada elaktronık degılse bu alanları yazmayın. Deniz ulaştırma ilerisi için sıkıntılı cunku bır babanın denıze acılınca 9-10 ay eve gelemedıgını dusunun. raylı sıstemler gelecek vad edıyor. yazılım,makine, bıyomuhendıslık yada bıyomedıkal olabılır.
not: okuyacagı bolumu ıngılızce okursa ıyı olur cunku artık muhendıslıkte ıyı bır ıngılızce sart
en alta hemsırelık yaz garantı olsun

hocam kardeşim anadolu lisesi mezunu.
deniz müh. hakkında doğru söylüyorsunuz fakat olaylara artık "iş bulma ve maaş" gözüyle bakmak mecburiyetindeyiz biliyorsunuz.
raylı sistemlerden mezun olan ancak tcdd de çalışabilir ama bu bölüm 10 yldır 100lerce mezun verdi acaba 5 yıl sonra iş bulablirmi?
yazılım mühendisinin işini bil. mühendisi de yapıyor gibi geliyor bana.
offff çıldıracam valla :verymad:

zulfikar1985' Alıntı:
Soran değerli hocalarıma... Mühendislik tercih edilecekse temel mühendislikleri tercih edin derim... Biomedikal, mekatronik, bilgisayar v.s. uzak durun... Diplomasının bir değeri olsun en kötü ihtimal... Birde seçtiğiniz mesleğin uluslararası denk geldiği bir ismi mutlaka olsun... Mesela Bilgisayar Müh. = Computer engineer gibi...

teşekkürler hocam.
hocam bilgisayar da temel mühendislik değil mi?
ayrıca siz olsanız hangi sırayl yazarsanız mühendislikleri?

versace' Alıntı:
ernestososa' Alıntı:
zulfikar1985' Alıntı:
ernestososa' Alıntı:

15 bin...

gerçek olamaz, bende böyle hatırlıyorum

vay be biz neymişiz ne olmuşuz

98-99 da tef bilgisayar öğretmenliği mühendisliklerin önünde tıpla,diş hekimliği,eczacılıkla yarışır durumdaydı
benim girdiğim sene unv 3. en yuksek puanıydı

ben öss de ilk bine girip böte okudum. Yıl 2003

O yıllarda meslek lisesi mezunu puanı öğretmenlik dışında 0,15 gibi bir puanla çarpılıyordu :verymad:

vay be ilk 20 bine gir gel tamirci ol

bizim zeka seviyemiz gerçekten diğer öğretmenlerin çok üstünde, bizler gerçekten zekiyiz, bazı öğretmenler var adamda anlama özrü var

bazen diyorum; bu adamla ben aynı sıfata sahibiz lanet olsun

Geri