Karmaşa + Vebal + Aman sendecilik + Utanmazlık + Rezalet

Kodla Büyü

Sangelosa

Üye
Değerli arkadaşlar...

Benim branşım başka olmasına rağmen BTR olarak 3. senemdeyim.
Bu eğitim öğretim yılının I. döneminde gerçekleşen BT Formatör iptali ve ek görevlendirmelerin (ismi değişti ve ek görevlendirme) başlangıç tarihindeki 4 gün geç başlaması nedeniyle bir haftalık ek dersimiz yandı gitti.
İstanbul'da sanıyorum ana branşı Bilgisayar olan arkadaşların çoğu aynı duruma düştü.

Yanımdaki okulda Bilgisayar Öğretmeni arkadaşı ben arayıp haber ettim görevlendirmeler iptal edilmiş, isim değişikliği yapılmış, biz listede yokuz ili aramaydı ilçeyi aramaydı derken zar zor haberimiz oldu ve ek görevlendirmeye başvurabildik.Yine de az önce söylediğim bir haftalık ek dersimiz ana branşı Bilgisayar olan arkadaşımla benim (ve eminim birçok BTR'nin) yandı. 18 saat *7,9 = 140 TL ortalama.

Şimdi ikinci dönemdeyiz, ben kendi branşımda okulumda sadece 12 saat ders olduğu için kendi branşımdaki derslere giriyorum, BTR görevlendirme yapılacak diye başka ders almadım, okul idaresi de sağolsunlar ikinci dönem başında BTR olacağım öngörüsü ile nöbet yazmadı, ders programını da ona göre yaptı.

istbilfor.org sitesinden takip ederken bir baktım ki bulunduğum ilçede sadece 17 kişi BTR görevlendirilmiş Fatih muhabbetine.

Bulunduğum ilçede en az 40 BTR öğretmeni var. Bunların %90 15 saat altı derse giriyor.

Şimdi sizlere, okuyacak herkese soruyorum, daha yazı gelmedi , gelse bile görevlendirilmiş değiliz zaten, bu görevlendirilenler dışında kalan ortalama İstanbul'daki 150-200 BTR görevlendirilmemiş durumda, bunların ek dersi =0,

henüz ek başvuru dahi yapılamadı...

Hadi ben başka branşta bir arkadaşınızım BTR görevi yapmaya çalışan, peki ana branşı Bilgisayar olan bunca arkadaşımız zaten BTR görevlendirme olacak diye ders verilmedi, nöbet yazılmadı, ek ders mağduru olacaklar...
Yahu bunun vebali kimdedir... ?

Yani bu iş bu sene başlasa diyeceğim ki oturacak, olur aksamaydı vs.

Yıllardır yapılıyor bu iş, neden önceden haber verilmez... Yan okulumdaki arkadaş 0 ek ders alacak , ben öyle, inanıyorum ki İstanbul'da en az 100 görevlendirilmesi olmayan arkadaş var şu anda. Üstelik ana branşı Bilgisayar olan.

Bu kadar insanın vebalini nasıl üstlenecek utanmadan bunlar...

Bu kadar beceriksizlik, bu kadar vurdumduymazlık bu kadar bencilce yaklaşım olabilir mi ? İlde hiç kimsenin mi aklına gelmiyor bu kadar öğretmen BTR görevlendirmesi olmadığında 0 ek ders alacak vs.

Mesleki ahlakı geçtim, zaten ücretler maaş düşük, bu işi il bazında becerin diyorum başka da birşey demiyorum !!!!!

(bu saatten sonra il müdürü özür dilese ne olur ki ? Geçen dönem ciddi anlamda beni zarar uğrattı bu beceriksizlik, şimdi yine onlarca insanı etkileyecek.)

birde 2. mesajı arkadasın sen en azından farklı branssın baska caren var biz ne yapalım acaba

yok hocam olur mu? İstanbul bu işi en iyi yapanlardan :) şimdi hemen malum kişi size anlattıklarınızı bir bir çarpıtarak okkalı bir ders verecek hazırlıklı olun...! ee burası türkiye, büyüklerimiz herşeyi bilir diyceksin gerisinede karışmayacaksın :) sen düşünme onlar senin yerine düşünür...

Değerli arkadaşım az önce bir bilgisayar öğretmeniyle daha konuştum, ona da söyledim hadi ben başka branştayım, ana branşı Bilgisayar olan arkadaşlarımızı da mı düşünmüyor bu insanlar ?
Bu zor bir soyut matematik problemi değil ki çözülemeyecek zor birşey miş gibi ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar.
:)
Benim branşım farklı evet ancak ben de zor duruma düşüyorum.
Düşün ki haberim olsa, böyle olacağını bilsem bu işe hiç bulaşmam yan derslere falan girerek 28-30 saat derse girerim, ancak tabi ki bu işler dönem başında oluyor, ders programıydı şuydu buydu...

Yani okul idaresi de çok zor durumda kalıyor.
Şu an ben görevlendirilmediğim için , haber de verilmediği için (en azından iptal ya da görevlendirme olmayacak vs diye) 12 saat ana branşımdaki ders ile zor duruma düştüm.
Bilgisayar öğretmeni arkadaşaların da en az yarısı İstanbul'da benimle aynı durumda...

Ne diyebilirim ki ;
İnanılacak gibi değil.

Hocam ilçeden kaynaklı bir sorun.. Okullar boş kalınca sadece Fatih projesi kapsamında olan okullara BTR vermişler sanırım..Bu demek değildir bu düzeni savunmam...

Her dönem başı yok başvuru idi yok onay geldi mi.. Her seferinde aynı işlemler hep aynı kargaşa.. Hocam keşke hiç bu işlere bulaşmasan, dertsiz başına dert alıyorsun.. Ne güzel dersin varmış sağdan soldan derslerle ders saatini de tamamlıyormuşssun...

Neyse ek görevlendirmelerle ilgili diğer başlıklarda birşeyler yazıyordu . İstersen onları bir incele.. Kolay gelsin..

Bilgisayar dersi problemi başlı başına bir problem saygıdeğer meslekdaşlarım.
MEb'in ayıbıdır , ben bu durumda sizlerle aynı düşünüyorum.

Yazdığım mesele bu değil, bu sorun değil bahsettiğim.
Paraya ihtiyacı olmayanlar buna göre planlama yapmayanlar için önemli olmayabilir.
Onlarca yüzlerce öğretmenin "ek ders" konusunda yaşadığı mağduriyeti , "paracılık" olarak algılamanıza üzüldüm.
Evet ben ek dersi önemsiyorum, aslına bakarsanız BTR 'ye hiç bulaşmasaydım zaten 28-30 saat ders alırdım.

Yine de mesajımda , branşım bilgisayar olmamasına rağmen şeklinde yazdım.
Sorunumu anlatırken ana branşı olanların daha çok mağdur olduklarını açıkça söyledim.
Bilgisayar öğretmeni arkadaşlara, tanıdık tanımadık saygımı kaybetmeye niyetim yok.

Yalnız siz de benim belki 5 TL'ye ihtiyacım var, planlamamı bu işe göre yapmışımdır diye bir düşünün.
Çünkü bu işlerle uğraşanalrın hiçbirisinin (görevlendirmeler imzayı atanlar) bu tür sorunları yok.

Henüz faturası ödenmemiş bir WEB hizmetinden yazıyorum.

Ben saygılarımı sevgilerimi sunuyorum, hitap şekliniz küfür de içerse eyvallah.

Eğer iş büyürse yetkim varsa ben konuyu silerim, ya da moderatör arkadaş kaldırır.

Saygılar, sevgiler.

ya hu sangelosa hocam böyle sadece para üzerine olan yaklaşımlar yaptığımız işin önemini ve değerini bilmeyenlerin ağzına sakız oluyor sonra...
evet çok daha fazla maaşı hak ediyoruz belki ama bunu bilerek öğretmen olduk zorlamadı kimse bizi
evet bu sıralar görevlendirme nedeniyle mağduriyet de yaşıyoruz ama bu, senin dediğin gibi -bu iş bu sene mi başladı- diyorsun evet bu şekilde bu sene başladı hem btr hem öncelikle fatih okullarına görevlendirme konusu, ben ankaradayım ankarada da hala herkes görevlendirilmedi, ben de görevlendirilmedim daha, bu bir geçiş dönemi ben de düşünüyorum bir önlem alınabilir miydi diye ama yüzlerce görevlendirme, norm tayinleri, fatih okulları.. çok da kolay değil senin var mı bir önerin hocam nasıl yapabilirlerdi :?:
benim önerim şu senin bunları tekrar düşünüp mesajını düzeltmen :!:

Düzeltiyorum düşünüp mesajımı.

Herşey çok güzel ve doğru yapılıyor.
Yüce devletlülerimiz siz çok yaşayın !
Devlete yaptığımız hizmetler feda olsun !
Şu anda BTR gibi mesai dolduruyoruz dersimiz olmasa da feda olsun !
Birileri ekderste sorun yaşamazken biz elde var sıfır feda olsun !
8. sınıftaki bir öğrencinin dahi maddeler halinde (kendi çıkarına dokunsa anında çözeceği, uyarı yayınlayacağı konularda) açıklayabileceği, erkenden birinci dönem sonunda görevlendirme talebi istenmesine rağmen ek görevlendirmeler biz 11 Şubat'tan itibaren BTR gibi çalışsak da 1 Mart'tan başlarsa nasip kısmet Yüce Rabbim !

Ya Allah !

Mesajım düzeltilmiştir ve yaptığım yanlışın farkına vardım arkadaşlar.

Bir hırka, iki tamir, üç web sitesi düzenlemesi, mesai saati bitimi derken anladım ki herşey nasip kısmet...

Özür dilerim ve af dilerim saçma sapık düşüncelerimden ötürü.

Bundan sonra mesaj yazmayacağım.

Ne haddime , yüce devletlülerimiz sağolsunlar.

solomonte' Alıntı:
Şimdi burada üzülüp dert ettiğiniz, derslere giremeyişiniz mi, ek ders alamayışınız mı?
Başlamışsınız ücret, ek ders, yazının sonuna gelmişsiniz, ücret, ek ders...

Bu konuda bilişim öğretmeni arkadaşlardan destek göremezsiniz. (Ben bilişim öğretmeni değilim bu arada)
Arkadaşlarımızın en öncelikli dertleri, adam gibi derslerinin olmasıdır. Nasıl bir Türkçe öğretmeni, matematik öğretmeni temel ders olarak giriyorsa,
onlar da aynı şekilde derslerinin olmasını istiyorlar hep.
endorfinnn' Alıntı:
Evet. Kim s...r ek dersi. :verymad:
Dersmizi versinler yeter.

:++: :++:

yahu adama amma yüklenmişsiniz.
yapılan bir yanlışı yazmış.
BTR görevi yapmak için ders almadığı dolayısıyla ücret alamayacağından bahsediyor, sizin hiç mi paraya ihtiyacınız olmadı? hele ki istanbul gibi bir şehirde nasıl yaşanır?

bt öğretmeni olarak benim 6 saat dersim var ve birinci dönem denizli de benzer bir durum yaşandı BTR görevlendirmesi yapılmadı 5 ay ek ders alamadım. yaklaşık 2500-3000 tl para eder

BT dersi onu değil bizi ilgilendiriyor, ayrıca buraya bt dersi verilsin diye yazsa ne değişecek?
biraz anlayışlı olun, adam derdini anlatıyor...

yani bende manav değilim ama ne olacak bu domatesin hali? ya arkadaşlar sormayın antalyadan geliyor 35 kuruşa manavlar 80 kuruş karla 3 tl vergi ile 4.15 tl ye satmak zorunda kalıyor.
biz berberlerde ancak 3 tlden alıcı buluyoz. bide domatesler çürümesin mi??

YA KARDEŞİM BTR YE KADAR GİRDİNİZ BARİ SİTEDEN ÇIKIN GİDİN. YADA EN AZINDAN SUSUN
BU BRANŞDA BİZİM DERT TE

yadigartbaykal' Alıntı:
hocam çok güzel yazmışsınız, başka söze gerek yok.
Bt Rehber olarak görevlendirildiğim okulda bayan öğretmen var. müdürün dediği laf şu, öğretmenimiz bir format bile çekmiyor dersi seçmeyeceğim.. norm fazlası olur gider...
hocam biz hala müdürlerin eline bakıyoruz. kadro sorunumuz var, ders bulamadığımızdan btryi seçiyoruz maalesef. ek ders için değil

bu da ayrı bir konu şimdi, buna da başlık açılır aslında. Bu tip öğretmencikler yüzünden bilişim branşı yanmadı mı?

Office programlarından başkasını bilmeyen, format atmayı dahi bilmeyen öğretmencikler yüzünden bilişimciler branşındaki yeterliliğini gösteremedi mi?
Bu yüzden bilgisayar öğrenmeye gerek yok denmedi mi?
Branşında çok çok iyi olan arkadaşlara saygıyla bakıyorum. Ama böyle bişey bilmeyip de bilişimci olanlara da acıyorum. Onlar yüzünden diğer branşlar BTR olmaya devam ediyor, edecek gibi de gözüküyor.

benim anlamadığım bu öğretmenler ne zaman hayatlarının sadece ek dersten ibaret olmadığını anlayacak.ders kaldırılıyor adam ek ders alacak okul bakıyor önce, ders umurunda değil.3-5 saatlik ek ders için kavga edeni de gördüm, kendisi arkadaşından 1 saat az alıyor diye 2.dönem benimki fazla olsun diyeni de.bırakın artık ya uyanın biraz...

hocamıza fazla yüklenildiğini düşünüyorum. evet, öncelikli sorunumuz dersimizin olması, itibarımızın geri verilmesi, kendimizi tamirci gibi değil öğretmen gibi hissedebilmemiz. bunlar kabul. ama para da herkes için önemli ve gerekli. hocamızın bahsettiği şey farklı. uygulama hatasından kaynaklanan zararını anlatıyor, biz de yüklendikçe yükleniyoruz.

tencere' Alıntı:
ya hu sangelosa hocam böyle sadece para üzerine olan yaklaşımlar yaptığımız işin önemini ve değerini bilmeyenlerin ağzına sakız oluyor sonra...
evet çok daha fazla maaşı hak ediyoruz belki ama bunu bilerek öğretmen olduk zorlamadı kimse bizi
evet bu sıralar görevlendirme nedeniyle mağduriyet de yaşıyoruz ama bu, senin dediğin gibi -bu iş bu sene mi başladı- diyorsun evet bu şekilde bu sene başladı hem btr hem öncelikle fatih okullarına görevlendirme konusu, ben ankaradayım ankarada da hala herkes görevlendirilmedi, ben de görevlendirilmedim daha, bu bir geçiş dönemi ben de düşünüyorum bir önlem alınabilir miydi diye ama yüzlerce görevlendirme, norm tayinleri, fatih okulları.. çok da kolay değil senin var mı bir önerin hocam nasıl yapabilirlerdi :?:
benim önerim şu senin bunları tekrar düşünüp mesajını düzeltmen :!:

Sangelosa' Alıntı:
Düzeltiyorum düşünüp mesajımı.

Herşey çok güzel ve doğru yapılıyor.
Yüce devletlülerimiz siz çok yaşayın !
Devlete yaptığımız hizmetler feda olsun !
Şu anda BTR gibi mesai dolduruyoruz dersimiz olmasa da feda olsun !
Birileri ekderste sorun yaşamazken biz elde var sıfır feda olsun !
8. sınıftaki bir öğrencinin dahi maddeler halinde (kendi çıkarına dokunsa anında çözeceği, uyarı yayınlayacağı konularda) açıklayabileceği, erkenden birinci dönem sonunda görevlendirme talebi istenmesine rağmen ek görevlendirmeler biz 11 Şubat'tan itibaren BTR gibi çalışsak da 1 Mart'tan başlarsa nasip kısmet Yüce Rabbim !

Ya Allah !

Sayın Hocam tekrar soruyorum size :!:
senelerdir hiç böyle bir sıkıntı yaşanmamıştı
bu bir geçiş dönemi
sizin aklınıza gelen çözüm nedir :?:
bir yandan fatih okullarını doldurmaya çalışıyorlar
bir yandan bu sene norm fazlası tayinleri yapıldı, yapılıyor, hala yer değiştirenler var
ciddiyim Hocam soruyorum nasıl yapılabilirdi aksama olmaması için
tekrar ediyorum Ankaradayım ben de hala görevlendirilmedim
çözüm için cevap verin bizler de iletelim il koordinatörlerine, yeğiteke

solomonte' Alıntı:
Şimdi burada üzülüp dert ettiğiniz, derslere giremeyişiniz mi, ek ders alamayışınız mı?
Başlamışsınız ücret, ek ders, yazının sonuna gelmişsiniz, ücret, ek ders...

Bu konuda bilişim öğretmeni arkadaşlardan destek göremezsiniz. (Ben bilişim öğretmeni değilim bu arada)
Arkadaşlarımızın en öncelikli dertleri, adam gibi derslerinin olmasıdır. Nasıl bir Türkçe öğretmeni, matematik öğretmeni temel ders olarak giriyorsa,
onlar da aynı şekilde derslerinin olmasını istiyorlar hep.
:++:

Şimdi konu başlığı yerini buldu.

İlk yazdığımda bahsettiğim şey sınırlarını çizdiğim MAĞDURİYET olgusuydu.

11 Şubat'tan itibaren BT Rehberi olarak 12 saat derse rağmen 16:30 'a kadar okulda çalıştık.

EKdersler yapılıp gönderildi ilçeye.

Şimdi 400 TL zarar...
Eğer bu vebal değilse, eğer bu rezalet değilse daha ne diyeyim.
Ek görevlendirme 04 Mart'tan başlıyor.

İlçe ek dersinizi gelecek ay ek dersinden düşeceğiz dedi.

Tüm İstanbul genelinde ek görevlendirme yapılanların 3 haftalık ek dersi güme gitti.

İlk yazdığıdma bana kızan, konuyu başka anlayanlar, "paracı" zihniyet damgasını bana vuran arkadaşlara ve madurlara hayırlı olsun.

Ben hakkımı kesinlikle helal etmiyorum.
İlk görevlendirmelerde geriye doğru görevlendirme yapabildiniz, bu görevlendirmeyi neden 04 Mart itibarı ile yapıyorsunuz... (?).
Hiçkimsenin bu aklın agelmiyor mu ?
Keşke dönem başında güvenmeyip bu işe başlamasaydım.

Yazıklar olsun.

valla başlığı görünce birşey oldu sandım :)
hocam şu anda bize ulaşılamıyor farklı dertlerimiz var , lütfen daha sonra tekrar deneyiniz. :wink:

ya arkadaş benim anlamadığımda bu zaten. ben nasıl matematikten anladığım halde matematik dersine girmiyorsam, başka branşlarda benim branşıma girmesin. peki burada suçlu kimmi. suçlu kesinlikle görevlendirilen öğretmenler değil, suçlu Milli Eğitim Bakanlığı gibi bir kurumun başına alakasız kişileri getirenlerin. işletmeciden, hukukçudan meb bakanı olursa işte böyle oluyor. teknik liseye sınıf öğretmeninin BT öğretmeni olarak atandığınıda gördüm ya daha söylenecek söz yok. türkiyede eğitime 3. dünya ülkesi devletleri kadar önem veriliyor. adam kayırmacılık, torpil, kadrolaşma... türkiyenin en büyük ayıbıdır. bu ayıbıda müslüman olan türk halkının kendisi desteklemektedir maalesef.

hocam bu seneki görevlendirmelerde açık olarak belirtilmişti zaten ilk öncelik fatih kapsamındaki okullara diye eğer fatih kapsamındaki okullar dolmazsa bt rehber ile görevlendirme zaten diğer okullar için olmayacaktı burada bir aksaklık yok sizin bulunduğunuz yerde fatih kapsamındaki okullara verilmiştir diğer okullara zaten verilme gibi bir zorunluluk yok o şekilde gelmişti yazılar. ücret konusunda ise kim takar bizim ücret alıp alamamamızı zaten maaş karşılığını dolduramıyoruz gözüyle bakılıyor birde bizim ücret almamışız kimsenin umrunda olmaz önemli olan onlar için fatih kapsamında olan okulların bt rehber ile doldurulup işlerinin görülmesi bizim amacımız ücret almak değil zaten bizim amacımız derslerimizin verilmesi angarya işlerden kultulmamız öğretmenlik mesleğimizi gereğince yapabilmemiz amacımız bu. siz ne güzel farklı branştaymışsınız ne işiniz var bt rehberlikle ne güzel kendi branşınızı yapın kafanız ağrımasın sanki burda sizin durumunuzda ücret için yapma arzusu var buda bizim açımızdan hiç hoş değil hocam

Ekdersti ucretti yazmissiniz hep. Bunca sorun icinde bunlari dert edecek arkadas yoktur sanirim burada.

yA BU KONUYU ACAN MUHTEREM HOCAM HANGİ AMACLA ACMIS ANLAMADIM
1.Benim dersim yok baslarım btrsine
2.Sen farklı branstasın btr de işin ne :verymad:
3.Ek derste ekders kazanmak için baska yollarda var hocam
4.Bizim dersimizi geri versinler öğretmen statusunde adam akıllı notumuz dersımız anlatımımız olsun norm sorunumuz çözülsün yeterli
Ben çıkıp biyoloji analtıyormuyum yada ingilizce öğretmeninin yerine tutup derse mi giriyorum HERKES KENDİ ATAMA SIFATINDA NE YAZIYOSA ONU YAPSIN
SENİN AMACIN NE !!! :-1:

Geri