Kasa çalışıyor ekranda siyah görüntü var?Neden?

Kodla Büyü

samimi 75

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bilgisayarlarımız Exper marka 512 ram ve celeron işlemci 3,5 yıllık.Garanti süreleri yeni doldu.Bugün bütün pcler çalışıyordu.Sürekli elektrikler gidip geldi.Daha sonra çalışan 2 tane bilgisayarımız sıra ile mavi ekran hatası verdi.İki bilgisayarı açıldıktan sonra güvenlik kartı ile ilgili görüntü geldikten sonra pc ile ilgili yazılar da geldikten sonra pcler siyah ekranda kalıyor.Bir tanesinde siyah ekran,diğerinde de siyah ekran var ama tek farkı sol köşesinde imlec yanıp sönüyor.
Pclerle biosa giriliyor.Kasalar çalışıyor.İkisin ekranındaki ışıklar sürekli yanıyor.Bir tanesi güvenli modda hiç açılmıyor aynı siyah ekranda kalıyor.Diğeri güvenli mod kısmı geliyor.Güvenli modda başlat dediğimde kısa zaman sonra mavi ekran hatası veriyor.Şimdiye kadar hiç bir pcnin kasasını açmadım.Sizlerden destek ve öneri bekliyorum.
Hemen de gidipde bilgisayarcıya vermek istemiyorum.Belki de bizim yapabileceğimiz bir şeydir.Biz de bunun için varız zaten .Saygılarımla....

Hocam acaba diyorum donanımsal bir sorun var mı?Onu nasıl anlaya bilirim.Malum elektriklerinde gidip gelemesi etkili olmuş olabilir mi?İnşallah iş formatla çözülür.Bu işin en kolay tarafı.Donanımlar sağlam olsun yeter.Bu arada öğrenci pclerede güç kaynağı da yok.

Elektrik arızasından anakart başka pc ninde hdd si yanmıştı vakti zamanında... inşallah öyle değildir hocam. deneme yanılma ile bulunur hocam kasayı aç kablolara bak ram lere bak

ekranın ışığı yanıp sönmüyorsa ram de problem yok derim ben. güvenli modda açılmayanda windows çökmüş gibi duruyor. mavi ekran hatası verende ise harddisk segmentlerinde sorun var galiba, chkdisk /f komutuyla düzeltebilirsin . kolay gelsin

İnşallah hepsi tıkır tıkır çalışır.Hatta bir kaçkez bu şekilde oldu.Çalışmayan bilgisayar bir gün sonra tıkır tıkır işliyor.Bizimkisi ya çalışmazsa okula gittiğimizde ne yapabilirim olayı.Doğal olark bizim çözmemiz gereken bir vaka.
Adamın biri demiş ya;
Askerlikte ve bilgisayar işinde mantık aramayacaksın diye.
Hocam f disk olayınıda deneyeceğim.

samimi 75' Alıntı:
İnşallah hepsi tıkır tıkır çalışır.Hatta bir kaçkez bu şekilde oldu.Çalışmayan bilgisayar bir gün sonra tıkır tıkır işliyor.Bizimkisi ya çalışmazsa okula gittiğimizde ne yapabilirim olayı.Doğal olark bizim çözmemiz gereken bir vaka.
Adamın biri demiş ya;
Askerlikte ve bilgisayar işinde mantık aramayacaksın diye.
Hocam f disk olayınıda deneyeceğim.
Hocam yanlış anlamışım f disk değil chkdisk /f olayını denemeye çalışacağım..chkdisk /f nasıl yapılacağını anlatırsan mennun olurum.

samimi 75' Alıntı:
Bilgisayarlarımız Exper marka 512 ram ve celeron işlemci 3,5 yıllık.Garanti süreleri yeni doldu.Bugün bütün pcler çalışıyordu.Sürekli elektrikler gidip geldi.Daha sonra çalışan 2 tane bilgisayarımız sıra ile mavi ekran hatası verdi.İki bilgisayarı açıldıktan sonra güvenlik kartı ile ilgili görüntü geldikten sonra pc ile ilgili yazılar da geldikten sonra pcler siyah ekranda kalıyor.Bir tanesinde siyah ekran,diğerinde de siyah ekran var ama tek farkı sol köşesinde imlec yanıp sönüyor.
Pclerle biosa giriliyor.Kasalar çalışıyor.İkisin ekranındaki ışıklar sürekli yanıyor.Bir tanesi güvenli modda hiç açılmıyor aynı siyah ekranda kalıyor.Diğeri güvenli mod kısmı geliyor.Güvenli modda başlat dediğimde kısa zaman sonra mavi ekran hatası veriyor.Şimdiye kadar hiç bir pcnin kasasını açmadım.Sizlerden destek ve öneri bekliyorum.
Hemen de gidipde bilgisayarcıya vermek istemiyorum.Belki de bizim yapabileceğimiz bir şeydir.Biz de bunun için varız zaten .Saygılarımla....

Hocam aynı sorun bugün benim de başıma geldi: Anakartın markasından sonra siyah ekran geliyor en üstte de imleç yanıp sönüyor güvenli modda açılmıyor nasıl çözdünüz acilen yazar mısınız size zahmet ?

Arkadaşlar bi fikri olan yok mu ? Dün de böyle olmuştu sonra kendiliğinden düzeldi, şimdi de yine düzeldi ama sorunu çözmem lazım :?

Hocam eğer hiç görüntü gelmiyorsa bios pili bitmiş ya da bitmek üzere olabilir. Eğer ilk açılışta kasadan kısa bip gelmiyorsa açılmaz. O ses Anakart sembolü varsa windows çökmüştür.

ozkan_misirli' Alıntı:
Hocam eğer hiç görüntü gelmiyorsa bios pili bitmiş ya da bitmek üzere olabilir. Eğer ilk açılışta kasadan kısa bip gelmiyorsa açılmaz. O ses Anakart sembolü varsa windows çökmüştür.
Hocam siyah ekran var en üstte imleç yanıp sönüyor sadece görünen o

benimde dün başıma geldi.windows olagan şekilde başlasın ekrarnına kadar geliyo sonrası siyah ekran. 2 kere imaj yükledim acronis ile imajı yüklüyor ama yine aynı.harddiskte sorun olsa imajıda yüklemez diye düşünüyorum. format atayım dedim bu sefer ilk yüklemeleri yapıyor sonra yeniden başlattığında tekrar siyah ekranda kalıyor formata devam etmiyor.

orlin' Alıntı:
benimde dün başıma geldi.windows olagan şekilde başlasın ekrarnına kadar geliyo sonrası siyah ekran. 2 kere imaj yükledim acronis ile imajı yüklüyor ama yine aynı.harddiskte sorun olsa imajıda yüklemez diye düşünüyorum. format atayım dedim bu sefer ilk yüklemeleri yapıyor sonra yeniden başlattığında tekrar siyah ekranda kalıyor formata devam etmiyor.
Ekran kartınız harici ekran kartıysa ve anakart üzerinde onboard ekran kartı da varsa ekran kartını söküp, bilgisayarı onboard olanla çalıştırıp, deneyin. Bazen ekran kartı sürücüsü ile ilgili sıkıntılar nedeniyle siyah ekran sorunu ortaya çıkabiliyor.

Geri