kasa çalışmıyor

Kodla Büyü

arslan_1905

Süper Üye
Süper Üye
merhabalar
benim olmadığım bir günde laba girmişler ve tüm kasaların kablolarını fareleri klavyeleri motitör kablolarını çıkarıp bırakmışlar durumu idareye bildirdim haberimiz yok dediler
hepsini tekrar taktım bilirsiniz monitörler çok hassas onlardan korktum birşey olur mu diye olmamış
ama kasanın biri çalışmıyor
yandaki bilgisayarda kabloyu denedim kablo sağlam
yandaki bilgisayarın kablosuyla denedim hiç elektrik gelmiyor
problem ne olabilir yardımcı olur musunuz??

güç kaynağının varsa 0 ve 1 konumuna bakın. gözden kaçmış olabilir. anakartı besleyen güç kablosunu kontrol edin. kolay kolay yerinden çıkacak bir kablo değil ama temassızlık olabilir. power düğmesinin kablosunu kontrol edin. kasanını açılmamasının nedeni çoktur hocam yazmakla bitmez şimdi. en iyisi bir kontrol kalemi alın. bütün elektrik girişlerini konrol edin.

hocam açtım baktım ama temassızlık görünmüyor
güç kaynağının yanma ihtimali var mı??

Evet yanma ihtimali vardır ama büyük ihtimalle prizde gevşeme olmuştur.

hasari hocam prizleri de tek tek kontrol ettim öyleki kasanın arkasındaki yuvadan sökülmüştü kablolar
yani bu şekilde yanma ihtimali var mı??
diğer kasanın çalışan kablosunu da denedim ama yine olmadı

hocam bazı kasalarda kasanın içindeki kalan elektiriğin boşaltılması gerekiyor yeniden açılması için. bunun için kablo takılı değilken açma düğmesine basılı tutun ışıklar yanıp söner. daha sonra kabloyu takıp tekrar çalıştırmayı deneyin belkide sorun budur. birde kasayı açıp anakart üzerindeki ışığpa bakın eğer yanmıyıorsa güç kaynağında sorun vardır.

Birisi çalışan power'ı söküp çalışmayanıda takmış olabilir. :)

Güç kaynağının çalışıp çalışmadığını öğrenmek için şöyle bir yöntem deneyebilirsiniz:

Güç kaynağından kasa içindeki parçalara giden tüm kabloları çıkartın. Fişi takın
24 pinli büyük konnektörü incelediğinizde ortaya yakın pinlerden birinin yeşil renkli olduğunu göreceksiniz. Bu yeşil pini bir tel parçası ya da ataç yardımı ile siyah renkli pinlerden birisi ile kısa devre ettirin. Güç kaynağının fanı dönüyorsa sağlamdır.

hasari' Alıntı:
Birisi çalışan power'ı söküp çalışmayanıda takmış olabilir. :)
hocam o kadarı yapabilecek kapasitede değiller sadece sökmek ile yetinmişler:)

onu da düşündüm fakat elektriksel anlamda kasa bomboş hiç canlanma yok:)
peki bu güç kaynağı nasıl yanmış olabilir ben onu anlayamadım :shock:

Yaw diğer öğretmenler dersini anlatıyor arkasına bakmadan evine çekip gidiyor, bizde ise yok bilgisayarlar bozulur yok labın temizlenmesi gerekir, bir sürü mesele...
Hocam kolay gelsin sizede ama büyük ihtimal güç kaynağı gitmiş gibi gözüküyor.
yada bizim labda ben bazen bilgisayarları kendi haline bırakıyorum bi süre sonra kendileri düzeliyorlar. o da olabilir.

wertyu6' Alıntı:
Yaw diğer öğretmenler dersini anlatıyor arkasına bakmadan evine çekip gidiyor, bizde ise yok bilgisayarlar bozulur yok labın temizlenmesi gerekir, bir sürü mesele...
Hocam kolay gelsin sizede ama büyük ihtimal güç kaynağı gitmiş gibi gözüküyor.
yada bizim labda ben bazen bilgisayarları kendi haline bırakıyorum bi süre sonra kendileri düzeliyorlar. o da olabilir.
evet hocam tüm öğretmenler için söylemiyorum ama idarenin bile böyle bir durumdan haberi yoksa ben ne kadar çabalarsam boş
ben perşemmbe günü ve cuma günü geliyorum bu okula
çarşamba günü bir öğretmenli bir de öğretmensiz öğrenci grubunu almışlar ama nasıl bir durumsa bu hiç birinin de haberi yok
afedersiniz ama bu yapılan hainlik kasten yapılmış bir şey...

Geri