kasa açılıp hemen kapanıyor??

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan CeM_G
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

CeM_G

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bugün okulda elektrikler gitti.elektirkler geldiğindede sanırım ani ve yüksek geldiğinden 2 tane power supply yandı bizzat şahit oldum dumanlar falan.normalde böyle olmazdı şalterler hemen atardı panodan ama bu sefer atmadı ve iki tane kasadan oldum.neyse ondan sonra diğer bilgisayarlarları kontrol ederken 3 tanesininde çalışmadığını gördüm.şu şekilde birşey oluyor: kasanın düğmesine bastıktan sonra klavyedeki ışıklar yanıp hemen sönüyor,arkadaki fan dönmeye başlıyor fakat hemen akabindede duruyor.kasanın güç ışıkları falan ise hiç yanmıyor.bu kasalarında güç kaynağı arızalanmış olabilir diye şüpheleniyorum ama kontrol etmedim.sizce başka bir açıklaması olabilirmi?

hocam sorun büyük ihtimal güç kaynağındadır, ama ankart ve ram üzerinde statik elektrik yükü fazla olunca da aynısını yapıyor. ayrıca işlemci-fan temasıda bilgisayarın kapanmasına sorun oluyor. bence bütün birimleri çıkartıp tekrar takın. ii çalışmalar

bunlar dışında kötü olasılıklara geçelim :)
power supply bozulmuştur en iyi ihtimal.
bir diğer ihtimal ise anakartının yanmış olabileceği malesef.

kasaların içini açmaktan başka çare yok zaten.azcık kurcalamak lazım en son ihitmal başka bir güç kaynağı ile deneyip diğer parçaların zarar görüp görmediğini denemek sanırım.ozaman esas sorunu ne olduğunu bulabiliirz.tavsiyeniz için teşekkürler sahrak hocam.

pose001' Alıntı:
bunlar dışında kötü olasılıklara geçelim :)
power supply bozulmuştur en iyi ihtimal.
bir diğer ihtimal ise anakartının yanmış olabileceği malesef.
ben de en iyi ihtimal olarak onu düşünmek istiyorum pose001 hocam :D
kasa içindeki diğer parçalara zarar gelmesinde power bozulsun sadece,onu temin etmek daha kolay.

@hmetyesilt@s' Alıntı:
Hocam ayı sorun bende de olmuştu. Powerı değiştirdiğimde çalıştı.
evet hocam öncelikle yedek bi powerle deneyip kasanın çalışıp çalışmadığını kontrol edicem.

hocam statik elektrik yükünün fazla olmasından yapabilir bütün birimleri çıkarıp tekrar takmanızı öneririm.

önerileriniz için hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.bu yöntemleri denedikten sonra sonucunu buraya yazcağım.

sorun çözüldü.5 adet yeni power supply alınarak tabiki :lol:
anakarta veya diğer parçalara zarar gelmediği için seviniyorum ayrıcada.5 tane power ile yırttık sonuçta :D
herkese fikirleri için teşekkür ederim.

CeM_G' Alıntı:
sorun çözüldü.5 adet yeni power supply alınarak tabiki :lol:
anakarta veya diğer parçalara zarar gelmediği için seviniyorum ayrıcada.5 tane power ile yırttık sonuçta :D
herkese fikirleri için teşekkür ederim.
hocam marka olarak ne aldınız acaba

Geri