Kasa sorunu

Kodla Büyü

dervisahmet

Seçkin Üye
Seçkin Üye
okulda bir kasa powera basınca bazen açılıyor bazen açılmıyor.2 tane powerla denedim olmadı.Sorun anakartdamı , tavsiyesi olan var mı?

arkasındaki bağlantıları çıkarıp denermisiniz hocam .
ps/2 bağlantıların açılış üzerine etkisi vardır.
faredeki arıza onu tetikleyebilir.
mümkünse usb klavye fare kullanarak deneyiniz.
bu arada ramleri çıkarın yuvalarını fırçayla bir temizleyip tekrar takın...

suferi' Alıntı:
arkasındaki bağlantıları çıkarıp denermisiniz hocam .
ps/2 bağlantıların açılış üzerine etkisi vardır.
faredeki arıza onu tetikleyebilir.
mümkünse usb klavye fare kullanarak deneyiniz.
bu arada ramleri çıkarın yuvalarını fırçayla bir temizleyip tekrar takın...

sadece power takılıykende olmuyor hocam,ram açılmasını engeller mi? İşlemci fanı bile dönmüyor.Ama bazen çalışıyor.Bazen de düğmeye basınca işlemci fanı tetiklenip çeyrek tur armadan duruyor.

hocam dediğim gibi bu işler deneme yanılma 5 yıl teknik serviste çalıştım nelerle karşılaştım bilemezsiniz.
bir hafta uğraştık çözemedik bir makinada sorunu .
başka bilgisayara fare lazım oldu bozuk olandan umudu kesmiştik şöktük ondaki fareyi taktık diğerine ...
neyse fare olmadan bir bastım düğmeye ...
çalıştı.
sonra araştırdım ve fare kablolarını koparıp uçlarını kısadevre yaparak bilgisayarı açıp kapatabiliyoruz....
sizde deneyin olmazsa yazın buraya bakalım başka denemeler yaparız.

hocam eğer yapabilirseniz en sağlamı anakartı kasa dışında uzay montaj çalıştırmak, o zaman nerde hata varsa tesbit etmek daha kolay.fazlalık tüm kartları çıkarıp sadece anakart işlemci ram ile varsa onboard ekran kullanıp tek tek denemek lazım.Ama işlemci fanının bir tur dönüp durması klasik bir RAM arızası göstergesi

hocam elektrikten herhalde. eğer doğuda falan çalışıyorsanız ve kaçak elektrik yaygınsa gücün az gelmesinden bilgisayar açılınca hemen pat diye geri kapatıyor kendini. benim çalıştığım yerde kış aylarında 8-9 bilgisayar bundan dolayı kullanılmıyor. yaza doğru açılır merak etmeyin. :D
regülatör yada yöresel adıyla kara kutu da işinizi görür...

sorun ilginç bi şey çıktı, yıllardır 300 wattlık güç kaynağı ile çalışan kasa , artık 300 watt lığı beğenmiyor.2 tane 300 watt lık denedim. Hiç umutsuz şekilde 400 watt lıkla denediğimde çalıştı.

Geri