Kasa topladım ama problem var arkadaşlar??

Kodla Büyü

bote0310

Site Gezgini
merhaba arkadaşlar. bi kasa topladım bi heves monte ettim ama hata veriyor ekran kartında:( özelliklerini yazayım;
anakart Gigabyte GA-P67A-UD3P-B3 P67 DDR3 2133MHz Sata3 Usb3.0 16x Lga1155
işlemci i5 2500k
ekran kartı amd hd 6970
2 tane sata3 harddisk toplam 2TB
ram 8GB 4*2
ve 600 wluk güç kaynağı
güç kaynağı yetmiyo olabilir mi..??

intel tabanlı anakarta amd chipset'li ekran kartından olabilirmi?

problem nedir ?
hiç açılmıyorsa kasaya monte etmeden kasanın dışında çalıştır. veya vidaları gevşet bira fazla sıkınca kasılma yapar anakartın altında boş vida kısa devre yapar.

win 7 yüklü. pc açılıyor bi süre sonra ekran donuyo 4 sn falan. sonra altta uyarı baloncuğu çıkıyo bu aygıt durduruldu diye sonra mouse donuyo ekran kararıyo titreme falan :)

ramleri tek ayrı ayrı dene!! ........ onboard ekran k. varsa onu bi dene..

alfa-turk' Alıntı:
intel tabanlı anakarta amd chipset'li ekran kartından olabilirmi?
olabilir...

Ek güç girişini bağladınız mı .Eğer PSU da bu yoksa ,bu özelliği taşıyan bir güç kaynağı almanız veya dönüştürücü kullanmanız gerekir.

Ekli dosyalar

• img_2713_600.jpg
    img_2713_600.jpg
    57.9 KB · Görüntüleme: 831
  • Power Adapter.jpg
    Power Adapter.jpg
    411.5 KB · Görüntüleme: 831
bence de INTEL tabanlı anakartlar da ATI yada AMD ekran kartları soruna sebep olabiliyo;2005 senesinde başıma geldi çok özenerek aldığım sistemim de ATI nın X800 ekran kartı sorun çıkardı;bende NVIDIA chipsetli bi ekran kartı almak zorunda kaldım...ondan sonra en ufak bi problem yaşamadım..hocam bi de şöyle deneyin ekran kartı DRIVERını kurmadan PC çalışıyor mu yoksa yine bahsettiğiniz hata oluyor mu onu deneyin..güvenli moddan yüklediğiniz ekran kartı driverilarını kaldırın..ben o dönem bi süre o şekilde kullandım PC yi...kolay gelsin..

Amd vision yada control center son sürüm bunu yapıyor. sürücünün bi önceki versiyonlarını deneyin.Ekran bazen donuyor bazen kararıp geri geliyor.

.Kaf-Kef.' Alıntı:
Amd vision yada control center son sürüm bunu yapıyor. sürücünün bi önceki versiyonlarını deneyin.Ekran bazen donuyor bazen kararıp geri geliyor.
bunu denicem hocam olabilir sanki bu da olmazsa sinaat hocamın dediği gibi güç kaynağını değiştiricem 800w a çıkarıcam..

bote0310' Alıntı:
win 7 yüklü. pc açılıyor bi süre sonra ekran donuyo 4 sn falan. sonra altta uyarı baloncuğu çıkıyo bu aygıt durduruldu diye sonra mouse donuyo ekran kararıyo titreme falan :)

hocam ekran kartı soğutma sisteminde bi problem mi vardır, eğer cipsetler uymasa idi hiç açılmazdı, açılıp belirli bi müddet sonra oluyor sa ısınma problemini göz önünde bulundurun ...

teşekkürler arkadaşlar. sürücünün bi önceki versiyonlarını da denedim olmadı. ekran kartı bozuldu sanırım 600 w yeterli gelmedi. kasayı 800 w a çıkarıp ekran kartının da düşürücem bugün sipariş vericem bakıcaz artık..

Merhaba hocam,

seçimlerin gayet güzel ve yeterli. Eğer psu +80 ise hayli yetecktir. Bu arada 6970 kartınız modlanmış 6950 mi direk 6970 mi? Her iki halde de pek sorun çıkarmayacktır. Benzer sistemi 550waat psu ile kullanıyorum verimliliği +83.

İntel tabanlı anakarta amd ekran kartı saçmalığı yapanlara da sesleniyorum bilgisayar öğretmeniyseniz, bilgisayarın ne olduğunu, teknolojinin nerede olduğunu öğreniniz bir zahmet...

modlanmış değil direk 6970 kartım. psunun +80 olup olmadığını ise bilmiyorum high endlerle yeni yeni tanışıyoruz malum. ups kasanın alt tarafında, yazılı kısımda zeminde kalmış göremiyorum. belki vatandan falan bulabilir miyim termal tek kasa diye arasam yada google görsellerden?

Psu kasa ile gelen psulardan mı hocam? Öyleyse kasanızın modelini verirsenin psu ile ilgili bilgilendirme yapabilirim.

PSU dan olduğunu sanmıyorum. 600w az bir güç değil aslında.

Hocam verimlikte +80 sertifika sahibi olmayan bir psu kullanılmış. Verimliliği %67 civarında 410watt civarı gerçek gücü ayrıca 12v beslemesi zayıf. Bu da ekran kartınıza ve işlemcinize tam yükte sıkıntı yaratır malesef. Daha kaliteli bir psu almanız gerekmektedir.

saolun hocam benim de ilk aklıma gelen o olmuştu zaten. işte ekran kartına yükte sıkıntı yarattı:(

sunny' Alıntı:
İntel tabanlı anakarta amd ekran kartı saçmalığı yapanlara da sesleniyorum bilgisayar öğretmeniyseniz, bilgisayarın ne olduğunu, teknolojinin nerede olduğunu öğreniniz bir zahmet...

hocam bizzat yaşanmış hadiseler var;BİZZAT başıma geldi...Bazı anakartlarda chipsetler uyumsuzluğa neden olabiliyor....Firmalar tabi ki her platformu sonuna kadar desteklerdiklerini iddaa edecektir,ticari kaygılardan ötürü..ama zaman zaman bu problemler olabiliyor..yani SAÇMALIK falan değil...

Güle güle kullanın gerçekten güzel sistem olmuş bir de harddiskleri raid0 yaptıysanız tadından yenmez :++:

Geri