kasa yatay konumda çalışıyor, dikey konumda çalışmıyor.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan uxexes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

uxexes

Aktif Üye
hepinize iyi günler;

bt sınıfının bakımını yaptım bu hafta içinde. bütün kasaların içini kompresör ile temizledim.

kasalardan biri ısrarla çalışmıyor. içini açtım yatay durumda iken bütün birimleri kontrol ettim daha sonra çalıştırdım çalışmaya başladı. kasayı çalışır durumda iken dikey durma getirdim, tekrar kapandı. yeniden açtım tüm power supply kablolarını kontrol ettim. anakarta gidenleri söküp taktım durum aynı. dikey durumda çalışmıyor ama cd rom a güç gidiyor. power supply'ın pervanesi çok zayıfta olsa dönüyor.

yatay konumda her şey sorunsuz. 2 gündür uğraşıyorum herşeyi söküp yeniden taktım ama sonuç alamadım.

sinir yaptım resmen. :verymad: sorun power supply da olabilir mi?

Exper kasamı? Benim sınıfta da var birtane. Yeterli güç gitmediğinden HDDyi çalıştırmıyor. Güç kaynağını değiştireceğim. Kablosunu çıkarıyorum, 5-10 dakika elektriksiz kalıyor, sonra takınca çalışıyor.

Hocam hdd, cd romlar, disket vs. sürücüleri çıkart. Sadece işlemci ve ramlerle bir dene bakalım. Aynı sorun devam edecek mi? HDD'den şüphelendim ben öncelikle. Bir de power suppy değiştirmeyi deneyin.

exper bilgisayarlar. ama ben sorunun işlemciden değilde power supply dan olduğunu düşünüyorum. onuda söküp takabilir miyim bilmiyorum.

sitelerde' Alıntı:
Hocam hdd, cd romlar, disket vs. sürücüleri çıkart. Sadece işlemci ve ramlerle bir dene bakalım. Aynı sorun devam edecek mi? HDD'den şüphelendim ben öncelikle. Bir de power suppy değiştirmeyi deneyin.

hocam onların hepsini denedim. ama işe yaramadı. son olarak power supply kaldı. o konuda da kendime güvenemiyorum. hata yapabilirim.

Nasıl bir hata yapacaksınız ki hocam. Güç kabloları şekillidir. Yani takıldığı uçlar birbirine uyarsa takabilirsiniz. Ki zaten bir kasayı yanınıza örnek olarak koyun. Ona bakarak bütün kabloları takın.

uxexes' Alıntı:
sitelerde' Alıntı:

hocam onların hepsini denedim. ama işe yaramadı. son olarak power supply kaldı. o konuda da kendime güvenemiyorum. hata yapabilirim.
Hocam labdaki başka bir kasayı acın ve ona bakarak takın kabloları, yine de karistiracaginizi düşünüyorsanız sokerken her birine kağıt yazıp yapıştırin

Geri