kasadan güç düğmesine basınca ekrana görüntü gelmiyor yardım

Kodla Büyü

alperulutas

Site Gezgini
Kasada güç düğmesine basınca ekrana görüntü gelmiyor. Power ışığı hiç bir şekilde yanmıyor. Bilgisayar açılıyor elektrik kasaya geliyor anakart üzerindeki fanlar aktif şekilde çalışıyor. Ancak görüntü yok. Klavye ve fareye de elektrik gelmiyor. Sorun ne olabilir sizce yardımlarınızı bekliyorum.

İki muhtemel sorundan kaynaklanıyor olsa gerek.. Birincisi ekran kartı ikincisi anakart. Sorunun anakarttan kaynaklanıyor olması daha büyük bir ihtimal.

Hocam;

Bu problem güç kaynağınızdan, Anakarta yüklenmiş elektrikten, Ram den, Ekran kartından veya kasa üzerindeki butonlardan kaynaklanmaktadır. Geriye cihazla kontrolü olacak fiziksel sorunlara tekabül eder

- Kasa üzrindeki power , reset gibi anakarta bağlanan butonların düzgün çalıştığından emin olun (Örn: reset butonu takılı kalırsa cihaz açılmaz)
- Anakarta olan yüklenmenin çözümü için;
* Bios resetleme için: http://www.bilgisayarbilisim.net/her-telden-f29/bilgisayar-acilmiyor-t93997.html bakınız.
- Power Supply i ancak çalışan bir tane ile değiştirerek deneyebilirsiniz.
- Ram sorunu için;

Ramlari çıkartın birden fazla ise bir tanesi ile deneyin. Pinlerine bakın yanan kopan varmı. Sonrasında tekrar takın.
-Ekran kartı sorunu için; Ram için bahsettiğim şeyleri uygulayın.

Monitörünüzün data ve power kablolarını kontrol edin. İyi çalışmalar.

bios pili taktırdık anakrta işlmecı fanı anakrt üzerindeki herşey çalıyor ama ekrana görüntü yok cıkadım işin içinden iyide bır anakrt yanmıs olabılırmı nasıl anlarız yandığını veya kuzey köprüsünde mi bir sıkıntı var yardım edecek bırı yok muuuuuu? :cry:

Geri