kasalarımdakı sorunlar? yardım edersenız sevnırım

Kodla Büyü

bilisim5587

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar merhaba labımda 3 bılgısayar var , format atmak ıstedıgım . 3 uu de farklı bılgısayardakı problemler. hangısını bılıorsanız yardım edın lutfen

1. elımde bır format usb sı var . dell kasaya format atmak ıstıyorum fakat gelen secenekler, diskette, hard drive, cdrom drive, legacy lan card, bootmanage UNDI yazıyor. sonra no boot device detected, insert system disk and press f1 to contınue or press f2 to set up ve usb'm boot edilmiş . neden usb mı gormuyor ve nasıl gosterebılırım ?
2. baska bır kasada cdroma format cd sı takıyorum (bu cd dıger bılgısayarlarda calısıor, bozuk deıl) , soyle bır ekran cıkıor wındows xp service pack 1 cd etıketlı cd yı cd rom a yerlestırın. dosyaların dısket yada ag surucusu gıbı baska bır konumdan kopyalanması ıcın tamamı tıklayın.
3. otekı ıkı bılgısayarımın problemı ıse power tusuna bastıgımda fan cok yavas donuor , yada bılgısayar acıldıktan en fazla 1 dakka sonra kapanıyor.

1.Çalışan bir bilgisayardan Cd-RW sökün buna takın böylece rahatlıkla formatlayabilirsiniz.
2. Bu bilgisayar çökmüş ve başlangıç olarak hala HDD görüyor Biostan boot seçeneklerinden CD birinci HDD ikinci boot olarak belirleyin. Format atacağınız CD de win xp SP3 Raid entegreli olsun. Bir ihtimal SATAdan kaynaklanıyor olabilir. Ya Raid entegreli bir CD edineceksiniz ya da Biostan SATA özelliğini kapatacaksınız.
3. Bu bilgisayarda da büyük ihtimalle power arızalı. Genede fanı kontrol edin gevşeme filan var mı? Elinizde yedek fan varsa başka bir fanla da kontrol edin fanda arızalanmış olabilir.

Geri