KASANIN YEŞİL IŞIĞI YANIYOR AMA GÖRÜNTÜ YOK...

Kodla Büyü

varvara48

Üye
arkadaslar son bır haftadır hep aynı sorunu yasıorum... lab da hergun bır bılgısayar aynı sorunu cıkarıo... kasanın yesıl ısıgı yanıor ama kırmızı ısıgı yanmıor, fan calısmıyor cd-rom calısmıyor, monıtorun ısıgı yanım sonuyor ama goruntu yok...

sorun nedır sızce... tum kabloları sokup tekrar taktım.. kasayı actım ramlerı sokup taktım ama olmuyor... tahmının elektırık voltojındakı problemden dolayı anakart yada bır baska donanım bırımının gormus olacagı hasar...bu yere yenı tasındık ve tasındıgımızdan bu yana hep sorun...

sızce sorun nedır arkadaslar... ısın ıcınden cıkamıyorum..

kasanın yesıl ısıgı yanıyor ama fan calısmıyor, cd surucu calısmıyor, ekranın ısıgı yanıp sonuyor ama goruntu yok..yardımcı olursanız cok sevınırım..

salam bir bilgisayarın anakartını değiştirip bir deneyim hocam..bir ramlerinizi kontrol edin..ayrıca hiç bilgisayardan ses gelmiyor mu..bip sesi tarzında..

aynı problem bende de oluyor.
ramları çıkarıp takınca düzeliyor.
ama bende kesin çözüm istiyorum.
yardım! :verymad:

bilgisayarada hiç ses yok ... bip sesi dahi yok ama yeşil ısık yanıyor!!!!!!!!!!!!!

ben bılgısayarın calıstıgını dahı dusunmuyorum ama o yesıl ısıgın nasıl yandııgını anlamıs deılım????????
yardımcı olursanız sevınırım..

Hocam öncelikle kolay gelsin. Yeşil ve kırmızı ışıklardan kasıt nedir anlayamadım ama orayı es geçerek devam ediyorum.

* fanlardan ses gelmedi dediğiniz için; işe öncelikle power supply (güç kaynağı) nizin çalışıp çalışmadığından emin olunuz. sağlamlığından emin olduğunuz güç kaynağı ile önce ramlari, sonra anakartı, ( anakartınızla kasa kısa devre olacak şekilde yerleşmiş ise bundan dolayıda olabilir. o yüzden uzay mod denilen şekilde anakartı sökerek uygun bir yerde deneyerek kontrol ediniz ve anakartta aşırı yüklemeden kilitlenme olma olasılığından reset jumper i veya ilgili butonunu kullanarak static temizleme işlemini gerçekleştiriniz.), sonrasında ise fanların çalışmadığını düşünerek ekran kartınızı son olarak işlemcinizi test etmenizi öneririm. aklıma gelenler bunlar idi. Hah birde kullandığınız şebeke elektriğinin dengesiz geldiğini düşünüyorsanız, bir elektrikçiye kontrol ettiriniz. böyle bir durum varsa 2 bilgisayara bir ups alarak o sorundan kurtulabilirsiniz. Kolay gelsin.

çalışan bir power supply ile bilgisayarınızı test edin. Eğer Sorun devam ediyorsa anakartınızı test edin.

hocam tamamen voltajla ilgili bir probleminiz olduğunu düşünüyorum. Aynı sorunu bende yaşadım. voltaj düzelince problem ortadan kalkacaktır.

kasanın yesıl ısıgı yanıyor ama fan calısmıyor, cd surucu calısmıyor, ekranın ısıgı yanıp sonuyor ama goruntu yok..yardımcı olursanız cok sevınırım..

"lab da hergun bır bılgısayar aynı sorunu cıkarıo" bu sorunun tek bir açıklaması var lab'a gelen elektrik hattında sorun var demeketir ve bunun çözümünün en doğrusu okul idaresini durumdan haberdar edip elektrik arızasının giderilmesini sağlamaktır burda yazılanlar sizin sorun için kalıcı bir çözüm oluşturmaz.

Hocam tüm parçaları söküp yeniden takmayı deneseniz....Benim lab da dört kasa aynı duruma gelmişti elektrik yüzünden zarar gördüğünü düşünüp servise götürdüğümde tüm parçaları çıkarıp teker teker deneyip yeniden taktılar ve çalıştı. Bir yıldır da maşallah sorun çıkarmadılar..

soyledıgınız gıbı parcaları tek tek sokup tekrar taktım ama bu seferde kasanın yanan yesıl ısıgı bıle sondu...
eskıden kasanın yanan bır yesıl ısıgı olsun vardı sımdı o da yok:))))

yardım lutfennnnn

varvara48' Alıntı:
soyledıgınız gıbı parcaları tek tek sokup tekrar taktım ama bu seferde kasanın yanan yesıl ısıgı bıle sondu...
eskıden kasanın yanan bır yesıl ısıgı olsun vardı sımdı o da yok:))))

yardım lutfennnnn

hocam başka bir power supply ile denediniz mi?

hacounter' Alıntı:

hocam sizin probleminizde birden fazla ram varsa ve ramlar uyumlu çalışmıyorsa bunu yapabilir. Birde anakartınızın mhz desteğine bakınız ramlardan biri yada birkaçı bu değeri aştı ise aynı problem doğabilir. Ramlariniz diğer donanım birimleri ile uyumsuzluk gösterebilir. elinizde varsa farklı ramlar kullanarak deneyiniz birde. Kolay gelsin

varvara48' Alıntı:
arkadaslar son bır haftadır hep aynı sorunu yasıorum... lab da hergun bır bılgısayar aynı sorunu cıkarıo... kasanın yesıl ısıgı yanıor ama kırmızı ısıgı yanmıor, fan calısmıyor cd-rom calısmıyor, monıtorun ısıgı yanım sonuyor ama goruntu yok...

sorun nedır sızce... tum kabloları sokup tekrar taktım.. kasayı actım ramlerı sokup taktım ama olmuyor... tahmının elektırık voltojındakı problemden dolayı anakart yada bır baska donanım bırımının gormus olacagı hasar...bu yere yenı tasındık ve tasındıgımızdan bu yana hep sorun...

sızce sorun nedır arkadaslar... ısın ıcınden cıkamıyorum..

sorunuzu hala çözememişsiniz belli ki. Hocam ışıkları, fan dönmelerini ilk aşamada bırakın.
önceden yazmış olduğum önerilere ek olarak ve tekrarı olarak tekrar yazıyorum
-aşağıdaki işlemleri sırasıyla deneyiniz
* power tuşu veya reset tuşu takılı kalmış olabilir. Jacklarını sökün tornavida yardımı ile açmayı deneyiniz.
* power supply nizin çalıştığından kesin emin olunuz.
(şimdi fan önclüllüler)
açma butonuna bastığınızda hiç dönme yoksa fanlarınızda
1- anakart sıfırlama işlemini deneyiniz. ( bu süreçte reset tuşunu takmayınzı takılı kaldı ise bir işe yaramaz)
2- anakartınızın kasaya temaası varsa bunu önleyiniz.
3- hemen hemen bir çok anakartta elektrik geldiğini gösteren ledi vardır. varsa yanıyormu bakınız. yanmıyorsa önce powersupply nizi sonrasında anakartınızı kontrol ediniz.
Açma butonuna bastığınızda fanlarda çok az dönme ya da dönme gerçekleşiyorsa ;
1- bip sesi alıyorsanız, ilgili sesin belirtisi donanımı test ediniz
2- fan bir kez dönme yapıyorsa; kasanızdan anakartınızı sökünüz boş bir yerde donanımlarınızı takarak ( işlemci , ekran kartı, ram diğerleri şimdilik kalsın ) yine tornavida yardımı ile açarak kontrol ediniz. hala devam ediyorsa problem; ram, işlemci ( fanıyla beraber) ve ekran kartınızı bir anakartta deneyiniz.
Son olarak kasanız; ibm veya hp kasaları ise işlemci fanının çalıştığından kesinlikle emin olunuz. yoksa bilgisayarınız açılmayabilir. Eğer fanlar dönüyor, bip sesi de almıyorsanız ekran kartını deneyiniz. Cd-rom u ve hddyi aynı zamanda modem kartı, tv kartı gibi donanımlarda varsa ilk aşamada takmayınız. görüntü gelirse devam edersiniz. ( bazı asuslarda bunlar problem yaratabiliyor.). kasa kontrol işlemlerinizi, SAĞLAMLIĞINDAN emin olduğunuz power kablosu ile, topraklı bir hatta topraklı hattı destekleyen uzatma kabloları ile yapınız. Kolay gelsin.

aklıma gelmişken sonradan ekleme yapayım. Anakartınızın ram slotları ve ekran kartı slotlarından kaynaklı olabilir. teker teker sağlam donanımlar ile deneyiniz. Zannedersem amd işlemciler idi, fan çalışmıyorsa kasayı açmıyordu fanı yukarıda belirtmiştim ama genede yazmış olayım

-----hemen hemen bir çok anakartta elektrik geldiğini gösteren ledi vardır. varsa yanıyormu bakınız----

bahsettiğiniz led yanıyor... ancak sunu belırteyım kı arkadaslar bu bılgısayarlar sorunsuz calısıordu, ta kı yenı bınamıza tasınana kadar... hıc boyle bır sorun yasamadım bugune kadar... kasa ıcınde hıc bır hareketlılık yok fan hıc donmuyor ama cok az bır hareketlılık oluyor ılk acıldıgında.. kasanın ısıgı yanıyor anakart uzerındekı led yanıyor ekranın ısıgı yanıp sonuyor ama goruntu yok, kasada hıc bır bırım calısmıo...
bugun rehberlık servısındekı bılgısayarında aynı akıbete ugradıgını ogrendım.. anlasılan sorun kesınlıkle voltajda..
acaba tamır ımkanı yok mu bu durumun...

butun arkadaslarıma sımdıden cok tesekur ederım..

voltaj problemlerinden resetlemeler, kapanmalar, mavi sayfa hatalarını gördüm ama hiç açılmayı görmemiştim donanımları yakmadığı sürece. Bunu da görmüş olacağız eğer ki öyle ise. hocam, O zaman diğer hocalarında söylediği gibi, Elektrik hattınızı kontrol ettiriniz. İleride daha da kötü problemlerle karşılaşabilirsiniz. hattan emin olduktan sonra devam ederse durum, diğer kontrol işlemlerini yaparsınız. Gerekirse gerilimi düzenleyici bir cihazda istetiniz.

Laboratuarınızda automatic voltage regulatore var mı? Topraklama var mı? Gelen elektrik düzensiz geliyor gibi söylediklerinize göre :-1:

bilgisayar bir süre elektiriksiz kaldığı halde tekrar denediğinde çaılmadıysa 2 seçenek var zaten .
Ya power supply yada anakart bozulmuş. Umut edelim power olsun.

açma butonuna bastığınızda hiç dönme yoksa fanlarınızda
1- anakart sıfırlama işlemini deneyiniz. ( bu süreçte reset tuşunu takmayınzı takılı kaldı ise bir işe yaramaz)

arkadaslar oncelıkle sorunumla ılgılı cevaplarınız ıcın sonsuz tesekurler... sayenızde tam 9 bılgısayarı kurtardım... burdakı onerılerın hepsını denedım bu surecte ama 6 bılgısayar hala sorunlu ne yaptımsa bı turlu olmuyo, fan hala hıc donmuyo... gerıye yapmadıgım tek sey arkadasımızın yukarda onermıs oldugu anakart sıfırlama... bu ıslemı nasıl yapıyoruz kı?
bu 6 bılgısayarın anakartında bı sorun oldugu kesın...

baska onerılerınızı de sunarsanız cok sevınırım.

burhansenyuva' Alıntı:
hacounter' Alıntı:

hocam sizin probleminizde birden fazla ram varsa ve ramlar uyumlu çalışmıyorsa bunu yapabilir. Birde anakartınızın mhz desteğine bakınız ramlardan biri yada birkaçı bu değeri aştı ise aynı problem doğabilir. Ramlariniz diğer donanım birimleri ile uyumsuzluk gösterebilir. elinizde varsa farklı ramlar kullanarak deneyiniz birde. Kolay gelsin

hocam teşekkürler kontrol edeceğim.

bu arada bu 100. mesajım olmuş :)

hocam bu surun elektirik dengesizliğinden kaynaklanıyor. ana kartınız yanmış olabilir büyük ihtimalle.

bende de aynı sorun var , fan bir kaç kez dönüyor ve duruyor. anakart ledi yanıyor ama başka hiç birşey çalışmıyor... :shock:

anakart sıfırlama dediğiniz nasıl yapılıyor ?

ben USB için uzatma kablosu kullanıyorum. Kablonun girişlerinde uzatmanın ucunda ki ayaklar şasey temas ediyormuş.. USB uzatmayı çıkarttım çalışıyor.. Bence USB takılan donanımlarda sorun olabilir.. çıkartın kesinlikle çalışacak...

Geri