kaybolan-bilgisayarlarinizi-izleyin

Kodla Büyü

gökalp

Seçkin Üye
Seçkin Üye
guvenlik-sistemleri.jpg

Çaldıkları laptoplarda bulunan bir yazılım sayesinde bilgisayarlar internete bağlandıkları an takip edilebilecek. Washington ve California üniversitelerinin ortak çalışması olan yazılımın adı Adeona

Adeona açık kaynak kodlu bir yazılım. Kısacası özgür bir yazılım.

Adeona sistemde gizli olarak çalışıyor.Sadece internet girişi yapıldığı zaman devreye giren programı buradan indirebilir
buradan da hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

3 farklı versiyonu olan program Vista/xp,mac,ve linux işletim sistemlerine uyarlanmış.

Üniversite kaynakları yazılımın isight ile de çalıştığını belirtiyorlar.

İsight bir apple icadı olup mac bilgisayarlarda kullanılan tümleşik(entegre) bir kamera sistemidir. İsight ile çalışan sürümü için tıklayın.

Alıntı: Bildirgeç

Hocam hırsızlar çaldıkları pc lere format atarlarsa nolcak. Tüm programlar gümmm. O zaman bi anlamı olmuyoki....

Hırsızların çaldıkları Bilgisayarlarla internete gireceklerini sanmıyorum.Büyük ihtimal satarlar.Hem format atarlar İz bırakmamak için:mrgreen:

ben de arkadaşlara katılıyorum ve böyle birşey bios a falan eklense nasıl olur acaba ya da olur mu diye aklımdan geçiriyorum :)

çalışır hocam.. artık çocujklar bile format atabiliyor.. hırsızlık da zeka işi. o kadar düşünürler herhalde.. :)
aman gene de Allah korusun onlardan... :x

Öyle kafaları çalışıyorki hocam.Dünyada her bilgisayarın farklı olan mac adresini değiştirmek için ağ kartını değiştirip satıyorlar.(minareyi çalan,kılıfını bulur)

Haklısınız ama kaç hırsız format atmaktan anlar?
Birde şöyle düşünelim Ethernet kendine has bir adresleme kullanır. Ethernet tasarlanırken dünya üzerinde herhangi bir yerde kullanılan bir Ethernet kartının tüm diğer kartlardan ayrılmasını sağlayan bir mantık izlenmiştir. Ayrıca, kullanıcının Ethernet adresinin ne olduğunu düşünmemesi için her Ethernet kartı fabrika çıkışında kendisine has bir adresle piyasaya verilmektedir. Her Ethernet kartının kendine has numarası olmasını sağlayan tasarım 48 bitlik fiziksel adres yapısıdır.
Peki bu kaydedilip kullanılamaz mı?

Geri