Kaymakamın bilgisayarı :)

Kodla Büyü

ozgutozkan

Site Gezgini
Neyse kaymakamın bilgisayarı şu anda evde bugün çökmüş bilgisayar açılışta 0000007B mavi ekran hatası veriyor neyse dedik format atalım. Taktık cdyi sabit diski görmüyor usbyi görüyor. (az kalsın usbye windows kuracaktık :) ) Neyse benim kafa donk etti nedense sata aklıma geldi girdim biostan sata'yı kapattım. windows açıldı. Şimdi ben buna normal xp ile mi format atayım yoksa sata sürücüleri yüklü perfect xp tarzı bişeylerle mi format atayım? Yada sata sürücüleri nasıl yükleniyor, hangi sata sürücüsünü yüklücez ( Çıkalı beri ilk kez siftah yapacam sata ile)

Hocam önce SP3 entegreli normal XP ile deneyin. Yeni çipsetli anakartlarda problemsiz görmesi gerekiyor. Görmediği takdirde Perfect-Tune ya da Super XP gibi katılımsız CD lerden birisi ile deneyin.

Tncxp Sp3 ile deniyeceğim bakalım torrentten indiriyorum. Şimdi usbden windows kurulumuna bakıyorum. 7 için yapıyorumda xp ilk :)

İlçede bilgisayarcı yok mu da sizi çağırıyorlar, birazda onlar ekmek yesin... O kadar maaşı ne yapıyorlar acaba biraz alıp verip ekonomiye can verseler daha iyi olur...

İlçedeki bilgisayarcıyı boşver bi işe yaramaz kendisinden hoşlanmıyorum. Bana ilçeye yeni geldiğim zamanlar 20 TL lik çalışmayan ethernet kartını sattı geride almadı. Bende su ana kadar kendisini bu olaydan sonra en az 2-3 aylık kazancından etmişimdir. Sen bilgisayarcı adama nasıl kazık atarsın. Formatta kendi şirket logosunu attığı bir çok bilgisayar daha sonra elimden geçti. 4-5 kişiye bilgisayar alırken oraya sokmadım bile. O kartı zamanında değiştirseydi ki ethernet kartı malum en boş beleş ucuz donanımlardan ben kendim için aldığım Cdler ile bile ona 20 tl den fazlasını kazandırırdım.
Adam olan ekmek yesin.

Tabi hocam sen haklısındır bu konuda ama ben şuna dikkat çekmek istedim; biz bilgisayar öğretmenleri kaymakamların müdürlerin teknisyeni değiliz...

hakanotuken' Alıntı:
Tabi hocam sen haklısındır bu konuda ama ben şuna dikkat çekmek istedim; biz bilgisayar öğretmenleri kaymakamların müdürlerin teknisyeni değiliz...
Hakan hocama katılıyorum ben de. Bilgcıya tepkinizden yapıyorsunuz ama o kaymakam bunlara alışabilir, yarın öbür gün başka yere gittiğinde de başka bir arkadaşımızı her bilgisayarı bozulduğunda huzuruna(!) çağırmak isteyebilir.

ozgutozkan' Alıntı:
İlçedeki bilgisayarcıyı boşver bi işe yaramaz kendisinden hoşlanmıyorum. Bana ilçeye yeni geldiğim zamanlar 20 TL lik çalışmayan ethernet kartını sattı geride almadı. Bende su ana kadar kendisini bu olaydan sonra en az 2-3 aylık kazancından etmişimdir. Sen bilgisayarcı adama nasıl kazık atarsın. Formatta kendi şirket logosunu attığı bir çok bilgisayar daha sonra elimden geçti. 4-5 kişiye bilgisayar alırken oraya sokmadım bile. O kartı zamanında değiştirseydi ki ethernet kartı malum en boş beleş ucuz donanımlardan ben kendim için aldığım Cdler ile bile ona 20 tl den fazlasını kazandırırdım.
Adam olan ekmek yesin.
O zaman kaymakamla size hayatta başarılar hocam.

biz neyiz ki zaten, teknik servis, tamirci... acaba bu kaymakam yaa şu 300 soruyu çöz diye bir matematik öğretmenine verebilir miydi ya da bir türkçe öğretmenine şu dosyadaki imla hatalarını bul, düzenle diyebilir miydi, resim öğretmenine benim tablomu yap da duvarıma asıcam der miydi? ne kadar ayıptır bir öğretmene bozulan bilgisayarını vermesi, kaldı ki böyle bir hakkı var mıdır?! çok sinirlendim bu duruma... yazık ki bir öğretmen olarak dik duramıyoruz, bizi bu hallere sokanlara da selam! ederim...

Ben ilsisciyim. Onunda ne olduğunu öğrendim aslında fasa fiso. Sonuçta mebin kendi için ayırdığı bilgisayarcı gibi bişey. İstanbul yolunda konuştuğum bir şube müdürünün sözlerinden çıkardığım bu. Normalde sözleşmeliler olamıyor ama kadrolu olmadığı için ben oldum. İyiki de olmuşum 3 okula 2 sözleşmeli bakıyoz ek ders filan yalan olurdu.
Kaymakamlık ve mebin sayfası bende. Kaymakamlıkta tanıdığım arkadaşlar var. Kaymakamın bugün bilgisayar çökünce arkadaş yaparım demiş ama işin içinden kalkamamış beni aradı. Dedimki ara şube müdürünü söyle işim şuan yoğun (malum memur atamaları ve köy öğretmenleri yığıldılar ilçe milli eğitime) o izin versin geleyim. Benim yapmam gereken şeyleride şube müdürüne yıktıktan sonra ben kaymakamlığa gittim. Eski kaymakam beyin hanımı bizim okulda olduğu için bize kaymakam gibi değildi. Muhabbetimiz vardı. Enişte sonuçta. Yeni kaymakamı tanımıyorum. Yeni atandı. Gidipde benim bozulan bilgisayarıma bak demeye zaten hakkı yok kaymakamın. Görevlendirme isterim öyle bir durumda. Ki direk benden istenen bişey yok benim arkadaş kaymakamlıkta memur. O emir kulu. Benden yardım isteyen o. Eski kaymakam beni genelde kimsenin biilmemesi gereken şeyler olduğu durumlarda nasıl yaparız konularında danışmak için çağırırdı. Yani sizin düşündüğünüz gibi değil merak etmeyin. :D

Geri