KAYMAKAMLIK SINAVI

Kodla Büyü

kurtarp

Site Gezgini
Okulumuzdaki coğrafya öğretmeni arkadaşım tutturdu kaymakam olacağım diye.Ben ancak bazı bölümleri bitirirse kaymakamlık sınavına gireceğini ve kılavuzda yazdığını söyledim.Ama Arkadaşım başka bir tarih öğretmeni arkadaşının o bölümleri okumadığını ısrarla söyleyip sınava girdiğini söyledi.Açıkçası böyle birşey olabilir mi?

Burada şartlar var:
T.C.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAV İLANI

T.C. İçişleri Bakanlığı Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfına 60 (altmış) kaymakam adayı alınacaktır.

Sınava Başvuru Şartları
• Üniversitelerin Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olmak.
• 1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanunu’nun 2 ve 2/A ile 657 sayılı DMK’nın 48/A maddelerinde yer alan şartlara haiz olmak.
• 01 Ocak 2015 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak (01.01.1980 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar).
• Askerlikle ilişiği bulunmamak, askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.
Sınavın Tarihi ve Süresi
• Sınav, 28 Mart 2015 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Sınav, saat 09.30’da başlayacaktır.
• Sınavda sorulacak en az soru sayısı ve cevaplama süresi: 50 soru için 120 dakika (değişebilir)

Devamı: http://www.icisleri.gov.tr/kaymakam-ada ... ilani-2015

yok hocam öyle birşey. kamu yönetimi(örgün) 3. sınıftayım. çok ciddi referansı! olup açıköğretim(iibf) mezunu olanlar varsa 2. üniversite olarak kaymakam olabiliyorlar.

Geri