Kaynaklar Güzel de Yetişmiyo ki :(

Kodla Büyü

hiçkimse

Aktif Üye
Bilişimciler arasında ki paylaşımcılık ruhu güzel kaynaklar ders notları sunular herşey çok güzel de ders içinde hem konuyu anlat hem etkinlik yap hemde öğrenciye not aldır.Ben bunları yetiştiremiyorum. Çocukların elinde kaynak yok mecbur deftere yazdıracaz ki yazılıda çalışacak bişey olsun ellerinde. Yazdırmaya başlayınca da herşey aksıyor.Ne yapsam bilemedim yazdırmasam bu çocuk nerden çalışacak yazılıya. Sizler ne yapıyosunuz nasıl ders işliyorsunuz? yardım :cry:

Hocam ben mecburen yazdırıyorum, hatta biröğrenci, hocam geçen bütün sene bu kadar yazı yazmamıştık dedi :lol: bende geçen yıl not yoktu dedim. Hocam yazdırın ki sınavda sorumlu tutasınız, ben öyle yapıyorum.

Hocam yazdırınca da vakit kalmıyo küçükler zaten hızlı yazamıyolar ne etkinlik yaptırabiliyosun ne başka bişeye yeterince zaman kalıyo

kısa cümleler ve basit örneklerle yazılı metin hazırlayıp projeksiyondan yazdırın.Başka çare yok.

evet buda ayrı bir mutluluk dersi yetiştiremiyoruz hemde 2 saatlik dersi:D

Hocam ben tek sayfalık ders notu dağıtıyorum. sorun ortadan kalkıyor :) Gerçi ders saaitim az , ondan maaliyeti çok olmuyor

yildizli_85' Alıntı:
Hocam ben tek sayfalık ders notu dağıtıyorum. sorun ortadan kalkıyor :) Gerçi ders saaitim az , ondan maaliyeti çok olmuyor

hocam ders notu dağıtın ama, mutlaka onları deftere geçirsinler, öğrenci milleti nankördür, yarın deftere yazdırmadınız derler, 10 yıllık tecrübe...

ben anlatıyorum. kısa olanlarını ders esnasında not yazdırıyorum. uzun olan yazıları başkan ve yardımcısına veriyorum. haftaya tüm defterlere yazılmasını istiyorum. ama kontrol şart. tek tek defterlere ayrıntılı bakıyorum.son inceleme tarihi ve eksik olan kısımları öğrenci defterine yazıyorum.

ben de her öğrenciye flash aldırdım ürün dosyası oluşturalım her dersteki etkinliği flasha kaydetsinler diye. ben de arada notları flashlara mı atsam acaba

Öğrencilere not kağıtları da dağıtılabilir. Ben öyle yapıyorum. o gün anlatacaklarımı özetler metni 8 font boyutunda a4'e 4 veya 5 tane sığacak şekilde yazıyorum ve öğrencilere dağıtıyorum. Öğrencilerde BT dersi için getirdikleri dosyalara koyuyorlar. böylece her şeyi yazmıyorlar. Bazen bu şekilde bazen de az da olsa yazdırıyorum.

ben de aynı şekilde yazdır, anlat, uygulat hem yoruluyorum hem çocukları yoruyorum. not kağıtları dağıtamıyorum malesef çunku okulda fotokopi makinesi bile yok, imkanlar çok kısıtlı. flashla dağıtamıyorum cunku hepsinin evinde bilgisayar yok, özetle off off nasıl bitcek bu sene diye uyuyorum her gece:(

Olsun hocam. Güzel yorgunluklar bunlar. hep böyle gitmez elbe. Rayına oturur zamanla.

ben öğrencilere, ders notlarını bi blog açıp ordan vermeyi düşünüyorum ama herkesin evinde internet de yok tabi
ilk bikaç hafta yazdırdım ama gerçekten yetişmiyo
yada sınava yakın ders notu hazırlayıp dağıtırım .:/

planınızı ona göre yapın. ben konuları kısa tutuyorum. ve derste geçmiş konulara tekrar yaptırıyorum. yapmazsam unutuyorlar. biz daha bilgisayarı açmadık. temel konuları slayttan anlatıp not tutturuyorum.

deftere yazdırıyorum. Kısa ve yazılıda sorulacak şekilde yazdırıyorum. Laba fazla inmiyoruz. yavaş yazdıkkları için zaten ders yazarak geçiyor. Yazılı olduğu için ellerinde not olması önemli.

aynen katılıyorum. Paylaşımlar için gerçekten teşekkürler, paylaşanların hazırlayanların emeklerine sağlık ama ben de merak ediyorum nasıl yetiştiriliyor. Örneğin malum pladaki "Elektronik verileri sınıflama ve saklama konusunda doğru yaklaşımları uygular.Elektronik ortamdaki verileri farklı biçimlere dönüştürür. Belirlenen bir konuda BİT araçlarını kullanarak bilgi oluşturur" kazanımındaki "1. İnternetteki bir görselin kayıt edilmesi
2. İnternetteki dosyaların kayıt edilmesi.
3. Öğrenci bilgisayarlarında yüklü olan yazılımların tanıtılması ve programlar menüsünün kullanımı
4. On parmak yazma (BT 7.Basamak Kitabı 1.Ünite
etkinliklerinin 2 derse nasıl sığdırıldığını merak ediyorum

ya arkadaşlar geçen gün öğretmenler odasında bilişim dersi zorunlu olacak ama notu olmayacak dendi? eminmisiniz not olduğundan

bende ders notu dağıtıyorum her hafta bi sonraki haftanın. Hem yazıp geliyolar hemde hafiften fikir sahibi oluyorlar. İlk hafta yazı yazmayanlar oldu bende 10 ar defa yazma cezası verdim aynı şeyleri artık yazmadan gelmeyen de kalmadı. Baştan sıkı tutunca rahatlama oluyor. Velilerden şikayet geldi çok ödev diye ama baştakini yapmadığı için verdim deyince mecbur kaldılar tabi. Bu şekilde işlememe rağmen hala yetiştiremiyorum onu da belirtmek isterim.

Hala dersin notu yok diyen arkadaşlarım var. İlginç. İdareciniz uyuyo sanırım. e-okula bizzat ben atadım derslerimi ve diğer dersleri. Sınıfta not tutturmaya gelince, defter şart. ödev her hafta şart. kontrol şart. Ama 2 saat az malesef. Laba henüz gidemedik. Ama en kısa zamanda inşallah geçicez. 5 ler ve 6lar için blog (http://kaptanpasaiho5.blogspot.com/p/i.html) oluşturdum. Etkinlikler, ödevler ve derste işlenenler var orda. Şimdilik yazılım donanım anlatabildik.

Hocamlarım meb hattından blog açılamıyor sanırım. Bazı öğrencilerin de evlerinde bilgisayar yok. Mecburen teneffüslerde labda internete girebiliyorlar. Blog tarzı başka alternatifler var mı meb engeli olmayan.

Ben de not kağıdı dağıtıyorum. Not tutturacağım zamanı defalarca soru-cevap şeklinde işliyoruz. Uygulamalar felaket zaman alıyor zaten. 5. sınıfların seviyeleri çok düşük.

ben yazdırmıyorum yazılıdan önce çalışma kağıdı dağıtıcam çalışın gelin dicem bu kadar basit.. aykırı bi tarafı var mı acaba merak ediyorum??

ben de yazdırıyorum ama aynı sıkıntılar bende de var. fotokopi çeksem maliyeti çok oluyor o kadar öğrenciye 5 sayfa en az nasıl çekeyim. inşallah seneye kitap gelir. bir de bunun için mi etkinlik düzenlesek?

Arkadaşlar ben de yazdırıyorum.. Laboratuar yok.. Mecbur sınıfta işliyorum, sınıflar 40 kişilik.

oyungezer' Alıntı:
Hocamlarım meb hattından blog açılamıyor sanırım. Bazı öğrencilerin de evlerinde bilgisayar yok. Mecburen teneffüslerde labda internete girebiliyorlar. Blog tarzı başka alternatifler var mı meb engeli olmayan.

Edublogs.org wordpress temelli ucretsiz bir servis ve okullarin internet baglantisi ile aciliyor hocam. Mobil cihazlar icin wordpress uygulamasini da yuklerseniz her yerde her zaman sitenizi guncelleyebilirsiniz.

oyungezer' Alıntı:

ben de edublogstan blog açıcam ama buraya da giriliyor hocam mebden
http://www.wix.com/

Geri