Kayseri Fatih Projesi sitesi açıldı

Kodla Büyü
hayırlı olsun
yalnız bi konu dikkatimi çekti, öğrenciler çok iyi bilgisayar bildiklerine göre! ordaki "Google Gelişmiş Arama", "Google görsel arama ve kaydetme", "PowerPoint 2010 ile Slayt Geçiş Slayt Tasarım", PowerPoint 2010 ile Ekran Görüntüsü Alma İşlemi" gibi yazılara gerek yok hocam kim napsın bunları herkes biliyor! (muş) zaten

gececiler' Alıntı:
hayırlı olsun
yalnız bi konu dikkatimi çekti, öğrenciler çok iyi bilgisayar bildiklerine göre! ordaki "Google Gelişmiş Arama", "Google görsel arama ve kaydetme", "PowerPoint 2010 ile Slayt Geçiş Slayt Tasarım", PowerPoint 2010 ile Ekran Görüntüsü Alma İşlemi" gibi yazılara gerek yok hocam kim napsın bunları herkes biliyor! (muş) zaten

Görüşleriniz için teşkkürler.
Öğrencilerin çok iyi bilgisayar bilmesi başka. Öğrencilerin bilişim teknolojilerini çabuk kavraması başka.
Öğrenciye yönelik video başka , öğretmene yönelik video başka. Aralarında çok fark var.
Öğrencilerin çok bilgisayar bildiğini kim söylüyorsa onada iletin düşünceleriniz.

alpaygunes' Alıntı:
gececiler' Alıntı:
hayırlı olsun

Öğrencilerin çok iyi bilgisayar bilmesi başka. Öğrencilerin bilişim teknolojilerini çabuk kavraması başka.
Öğrenciye yönelik video başka , öğretmene yönelik video başka. Aralarında çok fark var.
Öğrencilerin çok bilgisayar bildiğini kim söylüyorsa onada iletin düşünceleriniz.

konuyu acan arkadas "yorumlarınızı bekliyorum " yazmıs bizde yorum yazdık sitenizi övmek zorunda değiliz tavrınız hic hos değil, eleştiri istemiyorsanız başlık açmayın sitenin hiti olsun diye başlık açıp sonra eleştirenleri eleştirmenizi eleştiriyorum, ha konu güncel kalsın diye tartısma cıkarıp danısıklı dövüş yapacaksanız konuyu acan arkadasla yapın

chromeda kayıklık var sağ modülde
bide powerpoint vs. videolar meb internetinde engelli.
daha iyi bir joomla teması olabilirdi
birde joomla 2,5 çıktı bu site 1,5

gececiler' Alıntı:
alpaygunes' Alıntı:
gececiler' Alıntı:
hayırlı olsun

konuyu acan arkadas "yorumlarınızı bekliyorum " yazmıs bizde yorum yazdık sitenizi övmek zorunda değiliz tavrınız hic hos değil, eleştiri istemiyorsanız başlık açmayın sitenin hiti olsun diye başlık açıp sonra eleştirenleri eleştirmenizi eleştiriyorum, ha konu güncel kalsın diye tartısma cıkarıp danısıklı dövüş yapacaksanız konuyu acan arkadasla yapın

Hocam lütfen şunu izah edin bana. Bende peşinen özür diliyorum

1- Sitenin neresinde öğrenciler iyi bilgisayar biliyor diyor
2- O videoların öğrencilere yönelik olduğunu nasıl anladığınız.

eleştrimek ayrı bir emek isterser . Neyi eleştirdiğini bile incelememişsiniz..

Şunları yazsayadınız, bize ayna tuttuğun için teşekkür ederdim.
renk düzeni uygunsuz , gözyoruyor
konular kısır ve basmakalıp
Site amacına uygun değil
videolarda ses olmaması hoş olmamış
nenden joomla ? kendiniz kodlasaydınız iyi olurudu?
vs

eemree' Alıntı:
chromeda kayıklık var sağ modülde
bide powerpoint vs. videolar meb internetinde engelli.
daha iyi bir joomla teması olabilirdi
birde joomla 2,5 çıktı bu site 1,5

teşekkürler hocam
chrome için ilgilinecem
meb engeli olmayan bir akış videosu sitesi bulamadım .Bilen bir arkaşımız yazarsa makbüle geçer.
tema konusunda seçenek çok olduğundan, sonrada değiştirebiliriz dedik bunu uygun gördük . değştirmek zor değil ama . iyi bir tema bulursak neden olmasın? Birazda zevkler ve renkler tartışılmaz düşüncesi ile tabi..
1.5 şuan için çok stabil 2.5 için erken diye düşüyoruz. nede olsa ihtiyacımızı karşılıyor

tekrar teşekkürler

Siteye yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim
Arkadaşlar bildiğim kadarıyla daha önce yapılmamış ve herkesin faydalanacağı bir site yapmaya çalışıyoruz
Bilgisayar öğretmenlerinin zor durumda olduğu bu camiadaki herkesçe biliniyor , bunu kullanarak siteyle alakası olmayan yorumlar yapılmasınıda yadırgıyorum
Burada sizden ricam içerik ve görünümle ilgili yorumlarınızı , tavsiyelerini almak
En azından içinde bulunduğumuz bu zor günlerde kırıcı olmadan kendi aramızda bardağın dolu tarafına bakarak pozitif olmak bize birşey kaybettirmez

alpaygunes' Alıntı:
gececiler' Alıntı:
alpaygunes' Alıntı:
gececiler' Alıntı:
hayırlı olsun

Hocam lütfen şunu izah edin bana. Bende peşinen özür diliyorum

1- Sitenin neresinde öğrenciler iyi bilgisayar biliyor diyor
2- O videoların öğrencilere yönelik olduğunu nasıl anladığınız.

eleştrimek ayrı bir emek isterser . Neyi eleştirdiğini bile incelememişsiniz..

Şunları yazsayadınız, bize ayna tuttuğun için teşekkür ederdim.
renk düzeni uygunsuz , gözyoruyor
konular kısır ve basmakalıp
Site amacına uygun değil
videolarda ses olmaması hoş olmamış
nenden joomla ? kendiniz kodlasaydınız iyi olurudu?
vs

hocam 1.si fatih projesi sitesi diyosunuz ki bu proje öğretmenlere yönelik değil heralde, kaldıki ben sizin sitenizi kötülemiyorum sadece içerisindeki bazı konuların bakanın deyişiyle gereksiz olduğunu düşündüğümü belirtiyorum size göre gereklidir koyarsınız ben fikrimi söylüyorum kaldıki daha öncede dediğimi gibi fikrimizi istemiyorsanız niye başlık acıyorsunuz, daha fazla cevap yazıpda hit kaygınızı desteklemek istemiyorum hayırlı olsun siteniz gülegüle kullanın!

marmarabote' Alıntı:
videoları açamıyorum. meb tarafından engellenmiş 8)

Sormayın hocam ? videoları flv yapıp kendi serverime atmayada bek istemiyorum. şu aralar çok yoğunum. özelikle güvenli internetle ilgli videoları izlemeyen öğretmenlerimizin izlemesi iyi olcaktı.

bencede video olayına çözüm bulmalısınız. malum çoğumuz yazıları okumaktansa görsel içerikleri tercih ediyoruz

sayın hocam siteniz güzel olmuş. emeğinize sağlık :++: . renkler de uyumlu bence güzel olmuş ama dediğiniz gibi değiştirilebilir bence siteye bi anket koyabilirsiniz şablon konusunda :) öğretmenlerin e-içerik hazırlaması için yardımcı olacak kanaatindeyim. bende okulumda öğretmenlere anlatırken buradan faydalanabilirim ya da bu siteyi referans gösterebilirim. zaten yakında ilimizdeki bt sınıflarına kurulacak öğretmenlere eğitim verilmesi amacıyla. eğer burdan bazı dökümanlarınızı kullanırsam hakkınızı helal edin şimdiden. teşekkürler.

ayhanozmen' Alıntı:
sayın hocam siteniz güzel olmuş. emeğinize sağlık :++: . renkler de uyumlu bence güzel olmuş ama dediğiniz gibi değiştirilebilir bence siteye bi anket koyabilirsiniz şablon konusunda :) öğretmenlerin e-içerik hazırlaması için yardımcı olacak kanaatindeyim. bende okulumda öğretmenlere anlatırken buradan faydalanabilirim ya da bu siteyi referans gösterebilirim. zaten yakında ilimizdeki bt sınıflarına kurulacak öğretmenlere eğitim verilmesi amacıyla. eğer burdan bazı dökümanlarınızı kullanırsam hakkınızı helal edin şimdiden. teşekkürler.

hocam sitede nevar ne yok hepsi , hepimizin.
copy left

kolay gelsin

Arkadaşlar emeğinize sağlık, alpay hocam imzanda görmüştüm 3-4 gün önce inşallah güzel paylaşımlara vesile olur, kazasız belasız bu fatih işi de hallolur.

Güvenli internet konusu ile ilgili ismail hocamın blogunda bir konu vardır, forumda da paylaşılmıştı. Dosyaların indirme linkleri de mevcut, kullanmak isteyebilirsiniz. Kolay gelsin

guvenlik-antivirus-spyware-vs-f48/bt-ogretmenleri-icin-guvenli-internet-sunumu-videolar-animas-t77987.html
http://www.teferruat.org/2012/01/bt-ogr ... masyonlar/

the_korsan' Alıntı:
Arkadaşlar emeğinize sağlık, alpay hocam imzanda görmüştüm 3-4 gün önce inşallah güzel paylaşımlara vesile olur, kazasız belasız bu fatih işi de hallolur.

Güvenli internet konusu ile ilgili ismail hocamın blogunda bir konu vardır, forumda da paylaşılmıştı. Dosyaların indirme linkleri de mevcut, kullanmak isteyebilirsiniz. Kolay gelsin

guvenlik-antivirus-spyware-vs-f48/bt-ogretmenleri-icin-guvenli-internet-sunumu-videolar-animas-t77987.html
http://www.teferruat.org/2012/01/bt-ogr ... masyonlar/

Hocam ilgin için teşekkürler verdiğin linkleri inceledim. sanırım videolar aynı.
ayrıca linkte bahsedilen 625 mb lık CD nin içinde gene sunular afişler logo animasyon ve videolar var türktelekomad aldığımız siteye upload ettiğim cd sanırım .

ilgin için tekrar teşekkürler

Sitenin yapımında kayerideki ebitefoların tamamının emeği vardır. kendilerine teşekkür ediyorum.

hocam header da flash varya, e-döküman, çoklu ortam falan yazıyo. onlar geldikçe tıklayıp o sayfaya gitseydik iyiydi. bir çeşit slider gibi olabilirdi bence. çoklu ortam geldiğinde tıklayıp çoklu ortamla ilgili sayfaları görebilirdik.

chrome'da inceliyorum siteyi. ilk bakışta iyi.

başıklarda link olsaydı iyi olurdu? nasıl derseniz.
http://www.kayserifatih.gov.tr/index.php?limitstart=11 sayfasında "PowerPoint 2010 Köprü Ekleme" başlığı link olmalı illa devamını oku ya tıklamam gerekmemeli.

PowerPoint 2010 Köprü Ekleme konusunu açtığımda; içeriğin altında uzun bir arama kutusu görüyorum. bu kadar uzun ve içeriğin altında olması iyi değil. yine aynı sayfada; bir sağ ya da sol menü olmasını beklerdim aynı konuya benzer sayfaları görebilmek için.
yada içerin altına "bu konuya benzer yazılar" türü bir şey olmasını beklerdim.

aslında site ilk bakışta güzel ama bence modüllerin yerleşimi doğru değil.
site amaca hizmet ediyor mu? evet
ama kullanışlı mı? hayır
geliştirilebileceğini düşünüyorum.

anasayfadaki; Ana Menü,Kategoriler,Çok okunanlar,Yazılımlar,Son Yazılar

bölümleri tüm sayfalarda yanda bir sutunda olsaydı daha iyi olurdu. bir önceki yorumumda bahsettiğim şey bu idi. aynı şekilde "paylaş", "e-tab kullanımı" butonlarıda aynı şekilde.
kategoriler header'ın altına yatay menu olabilirdi.
sitenin renk uyumu çok iyi.

umarım yorumlarım olumsuz anlaşılmaz. bence bahsettiğim gibi olursa daha kullanışlı olur.

hocam kayseride ilköğretim okullarında şu tablet ve akıllı tahta işi ne zamana kadar yayılır

dijitalyerli' Alıntı:
hocam header da flash varya, e-döküman, çoklu ortam falan yazıyo. onlar geldikçe tıklayıp o sayfaya gitseydik iyiydi. bir çeşit slider gibi olabilirdi bence. çoklu ortam geldiğinde tıklayıp çoklu ortamla ilgili sayfaları görebilirdik.

chrome'da inceliyorum siteyi. ilk bakışta iyi.

başıklarda link olsaydı iyi olurdu? nasıl derseniz.
http://www.kayserifatih.gov.tr/index.php?limitstart=11 sayfasında "PowerPoint 2010 Köprü Ekleme" başlığı link olmalı illa devamını oku ya tıklamam gerekmemeli.

PowerPoint 2010 Köprü Ekleme konusunu açtığımda; içeriğin altında uzun bir arama kutusu görüyorum. bu kadar uzun ve içeriğin altında olması iyi değil. yine aynı sayfada; bir sağ ya da sol menü olmasını beklerdim aynı konuya benzer sayfaları görebilmek için.
yada içerin altına "bu konuya benzer yazılar" türü bir şey olmasını beklerdim.

aslında site ilk bakışta güzel ama bence modüllerin yerleşimi doğru değil.
site amaca hizmet ediyor mu? evet
ama kullanışlı mı? hayır
geliştirilebileceğini düşünüyorum.

Hocam başlıkların linklendirilmesi konusunda haklısınız. Fakat joomlanın aylarını kurcalamak gerekiyormuş. şuanki makalelerde değil ama sonraki makalelerde mutlka başlıkları linklendirecem. şuan makalelerin başlıklarını göster dediğim zaman makalenin kendi içindeki başlıkla beraber iki başlık oluşuyor o nedenle şuana kadarki makaleleri tektek elden geçirmek zor ama sonraki makalerde başıkları linklendirmek hoş olacak.

en üstteki flash için önerinizde gerçekten hoş . notlarımın arasına alıyorum ilk fırsatta linklendirecem. hoş olur

önerileriniz için teşekkürler

dijitalyerli' Alıntı:
anasayfadaki; Ana Menü,Kategoriler,Çok okunanlar,Yazılımlar,Son Yazılar

bölümleri tüm sayfalarda yanda bir sutunda olsaydı daha iyi olurdu. bir önceki yorumumda bahsettiğim şey bu idi. aynı şekilde "paylaş", "e-tab kullanımı" butonlarıda aynı şekilde.
kategoriler header'ın altına yatay menu olabilirdi.
sitenin renk uyumu çok iyi.

umarım yorumlarım olumsuz anlaşılmaz. bence bahsettiğim gibi olursa daha kullanışlı olur.

hocam seçtiğimiz şablon dar, sol tarafa dediğiniz gibi menüleri toplayınca sağ sütun boş kalıyor. şablonla oynayıp genişletmek lazım

teşekkürler

Buzkırıcı' Alıntı:
hocam kayseride ilköğretim okullarında şu tablet ve akıllı tahta işi ne zamana kadar yayılır

Eylül ayının sonuna kadar ortaöğretim bitecek deniyor. nisanın 15 inde başlanacak
ilköğretim okulları için seneye çalışmalar

Metehan' Alıntı:
Video sitesi olarka ben kendi hostumu kullanıyorum hocam sınırsız alanım var :)
Hocam bizim alanda sınırsız. Şuaralar çok meşgulum. Diğer formatör arkadaşlar flv ye dönüştürünce bir player bulup kendi hostumuza upload edecez.
Önerin için teşekkürler

Geri