Kaza kusur oranı

Kodla Büyü

fercanx

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Beyler demin mahallede kaza oldu manza bu. Kontrolsuz kavşak trafik ışığıda yok trafik levhası da yok. Sizce kusur kimde. Soru zor bir soru iyi düşünelim

Kırmızı arabanın gittiği yol diğer yola göre anayol değilse, iki yol aynı derecede ise kırmızı suçlu. Yol hakkı sağdakinin

Eğer biri sokak diğeri cadde ise sokaktan çıkan caddeden gelene yol vermeli. Ama her iki yolda aynı önemde ise sağımızdan gelene öncelik vermeliyiz. Ayrıca arabanızın ilk darbeyi aldığı yerde önemli. Tabiki tutanakta yazdıklarınızda kusur oranının belirlenmesinde etkili olacaktır.

Hocam cadde degil sokak ikiside . Ama birinde yol cizgisi var digrrinde yok. Ayrica uyarici isaret yok. Bunu kimse bilemez.polis gelir kafasina gore ya da zengin olan kimse ona gore yapar tutanagi

Kırmızı araç hatalı kontrolsüz kavşaklarda herzaman araca göre sağdan gelen önceliklidir aynı şekilde bende kaza yapmıştım o zaman öğrendim

Kırmızı arabanın geldiği yolun genişliği dahi önemli değildir. Kontrolsüz kavşak ise ve hiçbir levha yoksa kusur %100 kırmızı aracın. Kırmızıyı kurtaracak tek şart yeşil araca konulmuş olan yol ver levhası.

Hic bir uyarici yok. Genis yol 18 mt digeri 12 mt. Genis yoldan digerine gore 10 kat fazla arac geciyor ve her daim genis yoldan gelenlere herkes yol veriyor. Her gun binlerce kez tekrarlaniyor bu durum. Ama iste kaza olunca durum degisiyor kirmizi suclu oluor

Sehiricinde anayol tali yol kavrami yoktur arkadaslar. Herzaman size gore sagdan gelen araç önceliklidir. Resme göre yeşil araç kırmızı aracin sag arkasina (yolu geçmiş sayılmasina rağmen) çarpmış ve %100 kirmizi araci kusurlu bulmuştu experler. Yaşayarak öğrendik.

Aynen eşit öncelikli yollarda öncelik sağdakinindir. Ben de bir keresinde Connect ile giderken (ben sağdaki araçtım) durmama rağmen solumdan hızlı gelen bir fiat tipo'ya çarpmıştım. Tabiki öncelik benimdi ama eleman caddede sıkışıklık var diye mahalle arasına girmiş ve 50 km/s civarı hız ile gidiyordu. Karşı kaldırıma kondurdum arabasını :) Benim Connect'in sadece plaka düştü :) Polisi çağırdık hemen. Tabi ki onu suçlu buldu. Adam şaşırdı bi de sonuca. Ne insanlar var dedim. Ben de demiştim başta kendisine sen bana yol vermeliydin diye.

Geri