Kazanılmış Haklar

Kodla Büyü

olcaybilgen

Site Gezgini
Arkadaşlar ben eğitici formatör değilim ama şu insanlara 2 yıl önce eğitici formatörsün diyeceksin.Adamları kullanacaksın.Hatta bu adamlara yeni okul formatörleri yetiştittireceksin.Sonra herkesle birlikte sınava sokacaksın adalet bunun neresinde ? Acaba aynı şeyi müdürlerede yapabilirler mi ? Çünkü onlarda zamanında sınavsız müdür olmuşlar ? Arkadaşlar aslında bu tip sınavlara tepki koyup girmemek lazım çünkü bence haksızlık.Kimi bulursan yaptır demeli acaba ne olur......

hocam tüm eğitcilerin tekrar sınava girmesi saçma değil. aslında belkide mevcut eğiticilerin bilgi düzeylerini ölçmek açısından önemli ve gereklide.

Ama burada 2 tane saçmalık var

1. Mevcut eğiticilerden her 5 tanesinden 2 si bu sınavdan başarısız oldu. Bu da şunu doğuracak ( tekrar sıfırdan puan sıralaması olursa ) 2004 yılından bu yana yapılan her 5 eğitimden 2 sini tekrar yapacaksın. demek böyle bir israf görülmemiştir bu güne kadar.

kaldıki mevcut eğiticilerin eğitimleri devam etmekte. eğer bu insanlar görev almayacaklarsa hazirana kadar bu insanlara neden eğitim veriliyor ( İşte saçmalık 1.)

2. si sınav sorularına bakarsanız a + donanım soruları vardı ( eğitim soruları kastetmiyorum ) mevcut eğiticiler bu eğitimden geçmediler. ( cisco eğitimi alan grup çok az) yani adamları yetiştirmedikleri konulardan sınava tabi tuttular. daha sı mevcut eğitimlerden ( Adobe, C#, Windows 2003 Server, Ado.NET) eğitimlerinden soru çıkmadı. Arkadaşlar inanın bu sorular sorulsaydı puan sıralamaları tepe taklak olurdu. ( cisco kitabnın arkasayfasındaki test sorularından oluşmuş bir sınav ) ki bunda sınavda gerçekten donanım bilgisi kuvvetli arkadaşlar listelendi ama sınavda web tasarımı veya programlama konusunda hiç bir bilgisi olmadan 50 ve 60 puan civarında ( sırf ezberle) başarılı gözüken pek çok arkadaş tanıyorum. Buda 2. si

peki burada ne yapılacak ne olacak işte havada olan pek çok soru ve cevap var

1. si 2 yıl sonra bir sınav daha yapıldığında yetiştirdiği adamları daha kullanamadan kaybetmeyi eğitek göze alacak mı ( ki hiç sanmıyorum )

2. si eğer sıfırdan bir sıralama yapılacaksa bunun bundan sonra bunun emsal teşkil edeceği.

yani kısacası mevcut eğiticilerin yarısını feda edip yola devam etmek aynı eğitimleri bir daha bir daha açmak 2 yıl sonra aynı hüsrana devam

veya

eski arkadaşlara başarısız olduklarından dolayı ( ki bu başarızsız gözüken arkadaşların arasında canavar programcı arkadaşları tanıyorum. ) suçlamayı bırakıp yetersiz oldukları eğitimleri tekrar vermek gerekir.

artık ne olacağıda çok önemli değil zira denge tazminatı veya yönetimsel sıkıntılardan dolayı görevi bırakmayı düşünen pek çok arkadaş var. Eğiticilik gerçekten dışarıdan çok hoş gözüken çok kaliteli eğitimlerin olduğu havası uyanan, ama aslında görevlendirmeleri intel eğitimlerine bağlı olan ( bazılarına göre 2011 den sonra bitecek) sadece biz gilgisayar öğretmenlerini veya bilgisayara gönülden meraklı arkadaşları motive edecek bir ünvan.

ne olursa olsun Sınavla girilen bir görev olduktan sonra ister eski listeler korusun ister korunmasın ( Artısını ve eksisini söyledim) sonunda ikisindede ülkemizdeki bu işe en yeterli ve istekli arkadaşlar gelecektir. sonuçta bundan öncekilerde bundan sonrakilerde sınavla geliyorlar biryerlere ahbap çavuş ilişkisiyle değil.

Bu arada not olarak şunu vereyim. olcaybilgen arkadaşıma katılıyorum. 4 senedir bu işi yapan ve 2000 ytl kadar yolluğunu ( bu cebinden çıkandır) alamayıp hala daha canla başla bu işi veren ama puanı düşük olan nice kaliteli abilerimiz var. bu insanların hakkı ödenmez. egitek bu insanları harcamayacak düşüncesindeyim.

:+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1:

Arkadaşlar ben sınava girmedim. Fakat bu görevlendirme ile yapılan bir iş olduğu için bence burada kazanılmış hak söz konusu değildir. Sınav bence gerekliydi. Çünkü ihtiyaçtan dolayı bilgisayar branşı olmayan bir çok öğretmenimiz bu görevi yürütmüşler ve bir eksiği doldurmuşlar. Fakat artık bilgisayar branşında eskisi kadar açık yok ve sırada bekleyen çok bilgisayar branşlı arkadaş oldu. Ama tüm yerler dolu olduğu için de bu göreve gelemiyorlardı. Bu sınav iyi oldu. Ha sınavın kalitesini tartışırım. Fakat gerekliliğini tartışmaya gerek yok bence.

Bilgisayar öğretmenlerinin aldıkları puan ortada. Bu savınız yanlış @sitelerde.

ebfo45' Alıntı:

Sayın hocam ben bilgisayar öğretmenleri iyi puanlar alır gibi bir iddiada bulunmadım, ama hakları olan yerler dolu olduğu için görev almak için sırada bekliyorlardı dedim.

Ayrıca bilgisayar öğretmenlerinin bilgilerinin kefili olamam ama sınav soruları bana pek ölçücü gelmedi. Kalitesi düşük bir sınav. Bilgi değil, ezber ve ince lüzumsuz ayrıntılar ölçülmüş. Yani bilen değil, kurallara iyi adapte olanlar, ezberi kuvvetli olanlar daha şanslı hale gelmiş.

sitelerde' Alıntı:
ebfo45' Alıntı:

Sayın hocam ben bilgisayar öğretmenleri iyi puanlar alır gibi bir iddiada bulunmadım, ama hakları olan yerler dolu olduğu için görev almak için sırada bekliyorlardı dedim.

Ayrıca bilgisayar öğretmenlerinin bilgilerinin kefili olamam ama sınav soruları bana pek ölçücü gelmedi. Kalitesi düşük bir sınav. Bilgi değil, ezber ve ince lüzumsuz ayrıntılar ölçülmüş. Yani bilen değil, kurallara iyi adapte olanlar, ezberi kuvvetli olanlar daha şanslı hale gelmiş.

bende bilgisayar ogretmeniyim ve iyi puan aldım egitim bilimlerine ragmen. ilinizdeki bilgisayar ogretmenleri iyi puan almamış olabilir. bu hepsinin kotu oldugu anlamına gelmez. tekrar ediyorum adil olan sıralamanın baştan yapılmasıdır. İyi olan kalır hocam bu kadar basit.

tamam kolemans sen iyi puan aldın sen süpersin heryerde sen puanın iyi olduğunu gördük duyduk hariaksın süper ileri birisin...Egonu tatmin ettikmi..Sen muallasın müberrasın sen..sen sen...ilk 20 desin sen müthiş sin..sen eğiteksizi eğitek sensiz olmaz... :D :D :D :D

SAYGILARIMLA...

Geri