Kefil olduğum kredi ödenmiyor ne yapmalıyım

Kodla Büyü

bayramyavas43

Aktif Üye
Arkadaşlar kusura bakmayın vaktinizi alıyorum ama sıkıntılı bir durumun içindeyim size danışmak istedim.
Bi tanıdığa 2 yıl önce kredisine kefil olmuştum. O da taksitleri ödememiş. şimdi benim hesabıma bloke konulmuş durumda kefil olduğum kişi de bugün ödeyeceğim yarın ödeyeceğim diye oyalıyor. ve ben sırf bu olay yüzünden yazın yapacağım düğün için bankadan kredi çekemiyorum. Sizce ne yapmalıyım.

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım.. En doğru hamlen gerçek borçlu olan kişiyi bi an önce bulup ve sıkıştırıp borcu kapatmasını sağlamalısın.. yoksa parayı banka senden alır başka çaresi yok maalesef..

Evet banka benden parayı alacak ama benim de yazın düğünüm var bankadan kredi çekemediğim gibi birde bu borcu ödeme durumu benim psikolojimi alt üst etti :(

eğer o kişi inatlaşıyorsa ve vermeyeceği belliyse bence ilk yapman gereken korkutmak , kararlıysa cumhuriyet başsavcılığına başvur derim ben . Bu devirde kefil olunur mu

ödemezse senden alırlar parayı avukatın yapacak birşeyi yok bana kalırsa.bu devirde kimseye kefil olunmaz

bayramyavas43' Alıntı:
Arkadaşlar kusura bakmayın vaktinizi alıyorum ama sıkıntılı bir durumun içindeyim size danışmak istedim.
Bi tanıdığa 2 yıl önce kredisine kefil olmuştum. O da taksitleri ödememiş. şimdi benim hesabıma bloke konulmuş durumda kefil olduğum kişi de bugün ödeyeceğim yarın ödeyeceğim diye oyalıyor. ve ben sırf bu olay yüzünden yazın yapacağım düğün için bankadan kredi çekemiyorum. Sizce ne yapmalıyım.
kefil olmadan önce de danışsaydınız keşke insanın hani derler ya bazen basireti bağlanıyor. aldığımız bir karar sadece bizi etkiliyormuş gibi görünsede bizimle birlikte çevremizi de olumsuz etkiliyor. Konunun çözüm yeri artık profesyonellere kalmış. hiç beklemeden bir avukattan destek almalısınız.

kardeş eğer asıl borçlu ödeme niyetinde değilse, zorlama ile ödemiyorsa, senin bir an önce borca yasal faizler artmadan o parayı ödeyip kendi sorununu çözüp, arkasından bu parayı senin ödediğini belgelendirip, icra dairesine başvurman ve adamın maaşı, evi, arabası, banka hesabı neyini buldu isen icraya koyarak tahsil etmen gerekir. Böyle bir yasal hakkın var. Diğer türlü adam seni oyaladıkça faiz, avukat ve icra giderleri her ay artacak ve sonuç olrak senin de kredi notun iyice düşecek en az 5 sene geleceğin de karnen bozuk olduğu için sıkıntı yaşayacaksın. Ayrıca banka ve avukatlar zaten kefil üzerine giderek asıl borçlunun oyalama taktiğine karşı kefili baskı unusuru kullanmayı ve gerekirse biz paramızı alalaım kefil bizene taktiği uygular. Asıl borçlu eğer ödemeye nşyetli değil ve zorlamadan da anlamıyorsa yasal başka çözüm bilmiyorum.

bazen tecrübe pahalı birseydir hocam.. en cokta pahali olanlar birden fazla tecrube kazandirirlar.. gecmis olsun

Yapabileceğin birşey yok zaten asıl borçlunun bir şeyi olsa ondan alırdı sana bir şey yapmazdı. Asıl borçlu ödemezse yapacağın hiç bir şey yok kuzu kuzu sen ödeyeceksin

Evet haklısınız insanın bazen basireti bağlanıp yanlış kararlar verebiliyor. Tabi ki bu da ayrı bi tecrübe kazandırıyor insana
Hala sonuç alabilmiş değilim sizlerin dediği gibi de en kısa sürede bu borç daha fazla faizi artmadan kendim ödemek ve bu işten sıyrılmak en mantıklısı gibi duruyor.

Geri