Kendi Öğrencilerimize... Okulda HEM kursu.

Kodla Büyü

beyaz24kartal

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar orta okulda (5-6-7-8. Sınıflar) Ana branşlardan yetiştirme kursu açılıyor. Spor dallarında yine halk eğitim destekli yetiştirme kursları açılıyor.
Sorum şu olacak bilişim teknolojileri alanında böyle bir kurs açabiliyor muyuz.?
açan arkadaşlar varsa yol yordam gösterebilirlermi?
İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden sağolun...

Hocam ben HEM'deyim. Sana şu şekilde söyleyebilirim.

Kurs açma talebinde bulunabilirsiniz. Kurs isteyen öğrencilerden okul idaresine dilekçe vermelerini isteyeceksiniz. Çocuklar dilekçe verecek veya dilekçeleri sen toplayacaksın. Yeterli sayı olduğunda okul müdürüne kendi dilekçenle beraber vereceksin. Müdür de bunu üst yazı ile HEM'e verecek. "Okulumuzda Bilişim Teknolojileri dersinden yetiştirme kursu açmak istiyoruz. Gereğini arz ederin." HEM gelen dilekçeleri yine üst yazı ile ilçe müdürüne gönderecek. İlçe müdürü genelde topu kaymakama atar, kaymakam izin vermiyor felan filan. Ama bu kurslarda kaymakamlık oluru olmadan da ilçe müdürünün oluruyla açılabiliyor. İlçe müdürü onaylayında HEM müdürüne onay yazısını gönderiyor.
HEM müdürü de okula telefon ile haber veriyor. "Kursunuz onaylandı, yıllık planınızı en kısa zamanda getirin. Bir de bugün yarın kurs defterini bizden alın" diye.

Öğretmen HEM'e gidip defteri alır, içinde öğrenci listesi ve okutulacak modüller yazılıdır, haftalık ders saati ,toplam saat felan talep dilekçesine göre yazılıdır. Öğretmen okulunda kursa devam eder. Yaklaşık 20 günde bir defteri HEM'e götürüp yoklamayı bilgisayara kaydettirir. Devamsızlık yapan varsa onların ne zaman resmi olarak kaldığının tespiti için.

O kadar. Yani sizin kurs açmanızı en tepede ilçe müdürü okeylemesi gerekir. Yoksa olmaz.

Çok sağolun AKADEMİA bilgilendirme için.
Benim merak ettiğim keyfindelikmi ilçe milli eğitim müdürünün yada kaymakamın onayı.
Bu şartlar sağlanırsa (öğrencilerden talep okul şartları vb gibi ) kurs açılır diye bir ibare yokmu?
Hani ağaların gönlünümü yapmamız gerekli.

benim bildiğim kadarıyla hem baglantılı kursları acabilmenin eğitimin sorunlu kısmını tamamlamış olmak gerekiyordu..

beyaz24kartal' Alıntı:
Çok sağolun AKADEMİA bilgilendirme için.
Benim merak ettiğim keyfindelikmi ilçe milli eğitim müdürünün yada kaymakamın onayı.
Bu şartlar sağlanırsa (öğrencilerden talep okul şartları vb gibi ) kurs açılır diye bir ibare yokmu?
Hani ağaların gönlünümü yapmamız gerekli.

Keyfindelik, ben bir ara gittim halk eğitime, müdürle görüştüm, dedim okulumda kurs açmak istiyorum diye. Direkt, açamazsın, burada açabilirsin dedi. Ve herşey orda bitti.

Milli eğitim müdürlüğü kadar çok müdürü ve müdür yardımcısı olan ama bunlar kadar da iş bilmez idarecisi olan başka devlet kurumu yoktur. İçlerinde iyisi yok mu var ama istisnalar kaideyi bozmaz.

Hocam Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında 120 saatlik plan yapıp en az 12 öğrenci bulmak kaydıyla Halk Eğitim üzerinden açabilirsin...

omd' Alıntı:
Milli eğitim müdürlüğü kadar çok müdürü ve müdür yardımcısı olan ama bunlar kadar da iş bilmez idarecisi olan başka devlet kurumu yoktur. İçlerinde iyisi yok mu var ama istisnalar kaideyi bozmaz.

Benim anlamadığım şey şu: NEDEN?
Yani neden izin verilmiyor veya onay çıkmıyor? Şu an bizde Fatih projesi okullarına BTR görevlendirilmesi yapıldı ama BT sınıfı olan okullara yapılmayacak. NEDEN? Yok işte cevabı..

ahmetfx' Alıntı:
omd' Alıntı:

Benim anlamadığım şey şu: NEDEN?
Yani neden izin verilmiyor veya onay çıkmıyor? Şu an bizde Fatih projesi okullarına BTR görevlendirilmesi yapıldı ama BT sınıfı olan okullara yapılmayacak. NEDEN? Yok işte cevabı..
Cevabı yukarıda söyledim aslında :D Kaidesinin çapı oturduğu koltuğun çapından ufak adamları oraya oturturlarsa böyle olur.
Senin yapacağın eğer kurs açmak istiyorsan bunu resmi yolla belirtmek hocam. Resmi yazıya mantıklı bir cevap bulmak zorundalar :D Kursiyer listenle birlikte okuluna dilekçe ver, onlar da halk eğitime iletilmek üzere üst yazı yazsınlar.

Bende bunu anlamıyorum işte NEDEN?
Polis polisi koruyor. Hatta usulsüz işlerde bile mesela ceza yazmıyor gibi.
Asker askeri koruyor.
Karayolları ücretli işlerde 1 adam yerine 10 adam görevlendiriyor çalışanları ücret alsın diye.
Bizde ise herkes birbirinin ek dersini kursunu takip ediyor ve engel olabilmek için elinden geleni yapıyor.
Çooook yanlış meslekteyiz vesselam.

AKADEMİA' Alıntı:
Hocam ben HEM'deyim. Sana şu şekilde söyleyebilirim.

Kurs açma talebinde bulunabilirsiniz. Kurs isteyen öğrencilerden okul idaresine dilekçe vermelerini isteyeceksiniz. Çocuklar dilekçe verecek veya dilekçeleri sen toplayacaksın. Yeterli sayı olduğunda okul müdürüne kendi dilekçenle beraber vereceksin. Müdür de bunu üst yazı ile HEM'e verecek. "Okulumuzda Bilişim Teknolojileri dersinden yetiştirme kursu açmak istiyoruz. Gereğini arz ederin." HEM gelen dilekçeleri yine üst yazı ile ilçe müdürüne gönderecek. İlçe müdürü genelde topu kaymakama atar, kaymakam izin vermiyor felan filan. Ama bu kurslarda kaymakamlık oluru olmadan da ilçe müdürünün oluruyla açılabiliyor. İlçe müdürü onaylayında HEM müdürüne onay yazısını gönderiyor.
HEM müdürü de okula telefon ile haber veriyor. "Kursunuz onaylandı, yıllık planınızı en kısa zamanda getirin. Bir de bugün yarın kurs defterini bizden alın" diye.

Öğretmen HEM'e gidip defteri alır, içinde öğrenci listesi ve okutulacak modüller yazılıdır, haftalık ders saati ,toplam saat felan talep dilekçesine göre yazılıdır. Öğretmen okulunda kursa devam eder. Yaklaşık 20 günde bir defteri HEM'e götürüp yoklamayı bilgisayara kaydettirir. Devamsızlık yapan varsa onların ne zaman resmi olarak kaldığının tespiti için.

O kadar. Yani sizin kurs açmanızı en tepede ilçe müdürü okeylemesi gerekir. Yoksa olmaz.
:+1:

Halk eğitim kursları yetişkin eğitimine yönelik olduğu için 14 yaş ve üzerindekilere kurs açılabilir. Yaş sınırından dolayı ortaokullarda halk eğitim kursu açılamıyor. Buna alternatif olarak Okullar Hayat olsun projesi kapsamında Bilgisayar kursları açılabiliyor. Ama HEM idarecileri bu kursları okullarda denetlemek, evrak vs. işlerden kaçtığı için halk eğitim dışındakilere pek yanaşmıyor.

muratbdg' Alıntı:
Halk eğitim kursları yetişkin eğitimine yönelik olduğu için 14 yaş ve üzerindekilere kurs açılabilir. Yaş sınırından dolayı ortaokullarda halk eğitim kursu açılamıyor. Buna alternatif olarak Okullar Hayat olsun projesi kapsamında Bilgisayar kursları açılabiliyor. Ama HEM idarecileri bu kursları okullarda denetlemek, evrak vs. işlerden kaçtığı için halk eğitim dışındakilere pek yanaşmıyor.

Okuldaki sbs hazırlık kursları halkeğitim tarafından açılmıyor mu? Yani 14 yaş altı.

hakanotuken' Alıntı:
muratbdg' Alıntı:

Okuldaki sbs hazırlık kursları halkeğitim tarafından açılmıyor mu? Yani 14 yaş altı.
Onlar özel kurslar hocam. İlköğretim seviyesine yine Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında seçilerek istediğiniz kursu açabiliyorsunuz.

Hocam okullar hayat olsun projesi kapsamında açınca her yaş grubuna açılabiliyor. Yani okulda kendi ortaokul öğrencilerinize 120 saatlik Bilişim kursu açabilirsiniz.

Halk Eğitimde veya halk eğitim destekli (okullarda) kurs açılmasının 2 şartı var.

1.si istekli kursiyer sayısının 12 ve üzeri olması. Ama sayıyı 15-20 arası tutmakta fayda var. Çünkü 1-2 hafta sonra kursu bırakanlar felan oluyor sayı 12'nin altına düşmesin diye. Çünkü normalde sayı 12'nin altına düşünce kurs kapatılır. Gerçi HEM müdürü kursun devam etmesi gerektiğine dair bir dilekçe yazarsa kapatılmazda.

2.si kursiyerlerin kurs istedikleri saatte o branştan o dersi verebilecek istekli bir öğretmenin bulunması.

Yani kurs isteyen bir grup ve kursu verecek öğretmen hazır ise kursun açılmaması için hiçbir neden yok, hatta kurs AÇILMAK ZORUNDA.

Ama gel gör ki ilçe müdürü işi her türlü yokuşa sürüyor. Yok şöyle yok böyle bilmem ne. Ulan ne güzel işte ilçende eğitim faaliyetleri yapılıyor belki öğretmenlere bu şekilde kurs fırsatları versen zamanla ilçe halkının tamamını eğitime yönlendirecek, kurslara yönlendirecek. Ben burda ilçe müdürünün her türlü olumsuz yaklaşımına rağmen İngilizce öğretmenini de ikna ederek zor bela İngilizce kursu açtım. Şimdi kurs tıklım tıklım. Milletin İngilizce öğrenesi varmış :)

Güzel bişey yani geçen gün ilçenin habercisi geldi. "Hocam sizin burda İngilizce kursu açılmış, talep çok yoğunmuş, bunun haberini yapalım" diyor. Ne güzel işte, ilçe müdürleri bıraksalar bunun gibi bir sürü güzel eğitim faaliyeti yapabiliriz ama işte olmuyor maalesef. Onların da kendilerine göre bir bildikleri var sanırım çünkü hepsi aynı kafadan. Ama istekli kişilerin kurs görmesine engel oldukları için onların bildiklerinin yanlış olduğunu kesin olarak söyleyebiliriz.

Yani siz ilçe müdürünü bu kursun ihtiyaç olduğuna kursa giden çocuklara proje yaptıracağınıza, bunu haberlere taşıyacağınıza felan ikna edin. O zaman kurs açılır.

Ya da başka ama riskli bir yol. Öğrenci velilerinden kurs talep dilekçesi toplayın, sonra kendinizin ilçeye yazacağınız şekilde bir görev talep dilekçesi yazın. Bir de il milli eğitime hitaben; "......... ilçesinde .......... okulunda ............ kursu açma talebinde bulundum. Kursiyer talep dilekçeleri de ektedir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gerekçe göstermeksizin kursun açılmasına onay vermemektedir. Ben Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak bu kursu .......... okulunda açmak istiyorum. Gereğini arz ederim." şeklinde bir dilekçe ile İl Milli Eğitime başvurun ve dilekçenizin kesin olarak Evrak Kayda girmesini sağlayın.

3-5 gün sonra ilçe müdürü sizi çağırır. Epey kafanızı ütüler ama siz kursu açmak istediğinizi ve kursiyerlerinizinde hazır ve istekli olduğunu belirtirseniz kurs açılır. Ama dediğim gibi epey mücadele etmek gerekli. :cry:

Geri