Hocam okullar hayat olsun projesi kapsamında açınca her yaş grubuna açılabiliyor. Yani okulda kendi ortaokul öğrencilerinize 120 saatlik Bilişim kursu açabilirsiniz.
Halk Eğitimde veya halk eğitim destekli (okullarda) kurs açılmasının 2 şartı var.
1.si istekli kursiyer sayısının 12 ve üzeri olması. Ama sayıyı 15-20 arası tutmakta fayda var. Çünkü 1-2 hafta sonra kursu bırakanlar felan oluyor sayı 12'nin altına düşmesin diye. Çünkü normalde sayı 12'nin altına düşünce kurs kapatılır. Gerçi HEM müdürü kursun devam etmesi gerektiğine dair bir dilekçe yazarsa kapatılmazda.
2.si kursiyerlerin kurs istedikleri saatte o branştan o dersi verebilecek istekli bir öğretmenin bulunması.
Yani kurs isteyen bir grup ve kursu verecek öğretmen hazır ise kursun açılmaması için hiçbir neden yok, hatta kurs AÇILMAK ZORUNDA.
Ama gel gör ki ilçe müdürü işi her türlü yokuşa sürüyor. Yok şöyle yok böyle bilmem ne. Ulan ne güzel işte ilçende eğitim faaliyetleri yapılıyor belki öğretmenlere bu şekilde kurs fırsatları versen zamanla ilçe halkının tamamını eğitime yönlendirecek, kurslara yönlendirecek. Ben burda ilçe müdürünün her türlü olumsuz yaklaşımına rağmen İngilizce öğretmenini de ikna ederek zor bela İngilizce kursu açtım. Şimdi kurs tıklım tıklım. Milletin İngilizce öğrenesi varmış
Güzel bişey yani geçen gün ilçenin habercisi geldi. "Hocam sizin burda İngilizce kursu açılmış, talep çok yoğunmuş, bunun haberini yapalım" diyor. Ne güzel işte, ilçe müdürleri bıraksalar bunun gibi bir sürü güzel eğitim faaliyeti yapabiliriz ama işte olmuyor maalesef. Onların da kendilerine göre bir bildikleri var sanırım çünkü hepsi aynı kafadan. Ama istekli kişilerin kurs görmesine engel oldukları için onların bildiklerinin yanlış olduğunu kesin olarak söyleyebiliriz.
Yani siz ilçe müdürünü bu kursun ihtiyaç olduğuna kursa giden çocuklara proje yaptıracağınıza, bunu haberlere taşıyacağınıza felan ikna edin. O zaman kurs açılır.
Ya da başka ama riskli bir yol. Öğrenci velilerinden kurs talep dilekçesi toplayın, sonra kendinizin ilçeye yazacağınız şekilde bir görev talep dilekçesi yazın. Bir de il milli eğitime hitaben; "......... ilçesinde .......... okulunda ............ kursu açma talebinde bulundum. Kursiyer talep dilekçeleri de ektedir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gerekçe göstermeksizin kursun açılmasına onay vermemektedir. Ben Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak bu kursu .......... okulunda açmak istiyorum. Gereğini arz ederim." şeklinde bir dilekçe ile İl Milli Eğitime başvurun ve dilekçenizin kesin olarak Evrak Kayda girmesini sağlayın.
3-5 gün sonra ilçe müdürü sizi çağırır. Epey kafanızı ütüler ama siz kursu açmak istediğinizi ve kursiyerlerinizinde hazır ve istekli olduğunu belirtirseniz kurs açılır. Ama dediğim gibi epey mücadele etmek gerekli. :cry: