kendi bölümümüzün koordinatörlüğü ile birlikte başka bölüm

Kodla Büyü

ecezehra

Seçkin Üye
Seçkin Üye
okulumuzda bu sene bilişim bölümünde staja giden 17 öğrenci var. 3 öğretmeniz. her birimiz 16 saat ek ders alıyoruz. okulumuzda birde çocuk gelişimi bölümü var. onlarda 3 öğretmen ancak onların staja giden öğrenci sayıları 90-100 arası bişey
bugün koordinatör müdür yardımcısı
"f) Bir meslek alan/dalında, koordinatör öğretmen olarak görevlendirilecek yeterli sayıda atölye ve meslek dersleri öğretmeni yoksa bu alan/dala yakın branştaki öğretmene koordinatörlük görevi verilebilir. "
bu maddeye dayanarak çocuk gelişimindeki öğrencilerin koordinatörlüğünüde bize vereceğini söyledi.(staja giden bütün öğrencileri bölüm farkı olmadan eşit olarak dağıtacak)
böyle bişey olabilir mi? Bana biraz saçma geldi. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yorumlarsanız sevinirim.

arkadaşlar bilen varsa lütfen cevap versin. Bugün sıkıntılı bir durumla karşılaştım
staja giden 17 öğrencimiz var 2 grup sayılıyor. biz 3 bilişim öğretmeniyiz. 2grup olduğu için koordinatörlüğüne 2 öğretmen gider dediler ve benim koordinatörü olduğum öğrencileri diğer iki arkadaşa paylaştırdılar. Banada çocuk gelişiminde açık var sen çocuk gelişimi öğrencilerinin koordinatörlüğün gideceksin dediler. böyle bişey yapılabilir mi? bunun yasal dayanağı var mı. Bilen veya bilen birilerine sorabilecek olan arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.

Yasal dayanak konusunda bir şey diyemeyeceğim hocam ama daha önce çalıştığım 3 meslek lisesinde de bölümüme ait olmayan öğrencilere koordinatörlüğe gittim. İçerisinde Elektrik öğrencisi de vardı, Muhasebe de, Çocuk gelişimi de. Evraklarını yine kendi bölüm hocaları hazırlardı. Ben sadece işletme kontrollerini yapardım.

bizde bilişim öğretmenlerine kimya bölümünden öğrenciler verilmişti. sıkıntı yok

ecezehra' Alıntı:
arkadaşlar bilen varsa lütfen cevap versin. Bugün sıkıntılı bir durumla karşılaştım
staja giden 17 öğrencimiz var 2 grup sayılıyor. biz 3 bilişim öğretmeniyiz. 2grup olduğu için koordinatörlüğüne 2 öğretmen gider dediler ve benim koordinatörü olduğum öğrencileri diğer iki arkadaşa paylaştırdılar. Banada çocuk gelişiminde açık var sen çocuk gelişimi öğrencilerinin koordinatörlüğün gideceksin dediler. böyle bişey yapılabilir mi? bunun yasal dayanağı var mı. Bilen veya bilen birilerine sorabilecek olan arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.
Öğretmen varken yasal olarak böyle bir hakkı yok. Gitmek istemiyorsanız dilekçe verin "alan dışı koordinatörlük öğrencisi istemiyorum" diye. Ayrıca 2 grubun koordinatörlüğünü de sadece 2 öğretmen yapar diye birşey yok. Adil olarak dağıtılmalı. 2013 eylül tarihli Ortaöğretim kurumları yönetmeliğini okuyun.

sayın hocam işletmelerde beceri eğitiminde rehberlik görevinizi nasıl yapacağınızı da size tarif etmesini söyleyin. Yönetmelik açık en yakın braş yani elektronik olsa neyse ama çocuk gelişiminden ne anlarsınız .
illaki size vermeye zorlarsa verir sizde işi sallayın sorun sıkıntı cıkarın dilekçeyle çocuk gelişiminin mesleki derslerin girmek için başvuru yapın olumsuz cevapta talim terbiyeye değinerek hayır derler sizde onların dersine giremezken nasıl olur da işletmede koordinatörü olacağınızı sorun

işin aslına bakarsanız sizin çocuk gelişimcilerin mızırdanmasından kaynaklanıyor çünkü onlar 90-100 kişiye yetişemiyoruz demese o böyle bir yola gitmez
çocuk gelişimciler 90-100 kişiyi alırken akılları neredeymiş bir sorun

sayın hocam işletmelerde beceri eğitiminde rehberlik görevinizi nasıl yapacağınızı da size tarif etmesini söyleyin. Yönetmelik açık en yakın braş yani elektronik olsa neyse ama çocuk gelişiminden ne anlarsınız .
illaki size vermeye zorlarsa verir sizde işi sallayın sorun sıkıntı cıkarın dilekçeyle çocuk gelişiminin mesleki derslerin girmek için başvuru yapın olumsuz cevapta talim terbiyeye değinerek hayır derler sizde onların dersine giremezken nasıl olur da işletmede koordinatörü olacağınızı sorun

işin aslına bakarsanız sizin çocuk gelişimcilerin mızırdanmasından kaynaklanıyor çünkü onlar 90-100 kişiye yetişemiyoruz demese o böyle bir yola gitmez
çocuk gelişimciler 90-100 kişiyi alırken akılları neredeymiş bir sorun
hocam çocuk gelişimcilerin bişeyden haberi yok.bu tamamen idarecilerimizin fikri. çocuk gelişimi öğretmenleri de çok itiraz etti.Dönem başından beri hiç bi sıkıntı yoktu.dün okul müdürü eline yönetmeliği alarak 17 öğrenciniz var 2 grup yapar. 2 öğretmen koordinatörlük yapabilir.Hizmet puanına göre belirlediler.benim hizmet puanım en düşük olduğu için bana bilişimden koordinatörlük verilmezmiş.

ğretmen varken yasal olarak böyle bir hakkı yok. Gitmek istemiyorsanız dilekçe verin "alan dışı koordinatörlük öğrencisi istemiyorum" diye. Ayrıca 2 grubun koordinatörlüğünü de sadece 2 öğretmen yapar diye birşey yok. Adil olarak dağıtılmalı. 2013 eylül tarihli Ortaöğretim kurumları yönetmeliğini okuyun.
İşletmelerde meslek eğitimi ek ders görevine esas olacak haftalık ders yükünün belirlenmesinde, işletmelere öğrenci gönderilen alandaki/dallardaki sınıfların işletmelerde eğitimi yapılan uygulamalı meslek derslerinin haftalık ders saati sayısının bu sınıflardaki grup sayısıyla çarpımı sonucu bulunacak sayı, ders yükü olarak kabul edilir. Grup sayısının belirlenmesinde, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır. hocam bu maddeye dayanarak 2 gruba öğretmen girer diyorlar.

Geri