Kendi bahçemin ürünü taze sıkım zeytin yağı (Kasım 2024)

Kodla Büyü

nuribjk

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar merhaba. Meslekte ve forumda yaklaşık 17-18 yılı geride bırakmış birisi olarak yazıyorum :)
2 yıl önce Manisa' dan 11 dönümlük bir zeytinlik almak nasip oldu. İlk yılında neredeyse hiç zeytin yoktu. Bu yıl verim oldukça iyi. Ama sofralık zeytin para etmeyince neredeyse tamamını yağ çıkardım. Bütün foruma yağ gönderebilirim, kırkpınara sponsor olabilirim :) Kendim çocuklarımla tükettiğim, gönül rahatlığıyla alabileceğiniz zeytinyağının özelliklerini yazıyorum. İsteyen arkadaşlara kargo ile gönderebilirim. Manisa' ya yakın olan gelip, tadına bakıp alabilir.

* Yağın asit oranı 0.4 (ideal asit değerlerini internetten araştırabilirsiniz, 0.4 asit değeri oldukça iyi)
* Gemlik (Trilye) cinsi zeytinin yağı.
* Zeytin yağı kendi bahçeme ait. (Manisa) Yani al-sat yapmıyorum.
* Yağın daha sağlıklı şartlarda muhafaza edilmesi için krom tank aldım. Yağı krom tankta dinlendirerek, oradan dolum yaparak gönderiyorum. Tankın alt kısmında yağın posasının birikeceği bölüm var. Dolumu üst musluktan yapıyoruz böylece posa dediğimiz yapıdan ayrılmış ve dinlenmiş bir yağ elde ediyoruz. (Tankın fotoğrafını aşağıya ekledim)
* Yağ ilk etapta kıvamı yoğun gelebilir. Taze olduğu için bu şekilde görünüyor. Buzdolabına koyduğunuzda donduğunu da göreceksiniz ki karışım olmayan yağın donması normal olandır. Yine ilk zamanlar boğazda hafif yakıcı bir özelliği vardır. Zaman içerisinde daha duru bir hal alacaktır. Bu detayı özellikle paylaşıyorum. Bulunduğum bölgede taze yağ bu dönemde tercih sebebidir. Bu yazdığım özelliklerde taze yağın olmazsa olmazları :) (Rengi ve kıvamı görmeniz için fotoğrafını ekledim)
* 5 lik ve 10luk tenekelerle Türkiye' nin her yerine Yurtiçi kargo ile gönderiyoruz. Özellikle 4 adet 5lik tenekeleri koyduğumuz kutular çok sağlam oluyor. (Aşağıya kargolanmış fotoğrafları ekledim.)

20 lt ye kadarlık siparişleriniz de teneke ambalaj + kargo dahil lt fiyatı 300tl dir.
20 lt ve üzeri siparişlerinizde teneke ambalaj ve kargo dahil 280tl dir.

Manisa ya gelip yerinden almayı seçerseniz kargo maliyeti olmayacağı için teneke ambalajlarda litresini 260tl den verebilirim.

Merak ettiğiniz birşey olursa lütfen yazın. Mesaj atın, arayın. İlk fotoğrafta telefon numaramı da bulabilirsiniz.

zeytin-yagi-iletisim.webp
zeytin-yagi3.webp
zeytin-yagi.webp
zeytin-yagi5.webp
zeytinyag-kargo.webp

Fiyat güzel yakın zamanda almış bulundum. Bu forumun eski üyesi olmanız yeterli

yağınız güzel ve fiyatınız iyiymiş hocam. bizim de küçük de olsa bir bahçemiz var bize yetecek kadar.

Geri