Kendiliğinden kapanan bilgisayar!!!

Kodla Büyü

odabasalparslan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mrb arkadaşlar yaklaşık 2 yıl önce kardeşime bir bilgisayar aldım ve bu süre içinde hiç problemi bitmedi.Son olarak bilgisayarın D sürücüsünde problem vardı ve çok geç açılıyor,ağır çalışıyordu.Format atıp Win7 yükledim hiçbir sorun olmadı gayet güzel çalışıyordu.Dünden itibaren bilgisayar açıldıktan kısa bir süre sonra (Windows açlıyor) sanki elektrik kesilmiş gibi kendiliğinden kapanıyor.İlk olarak elektriksel bir problem yada kasada şase olabileceği aklıma geldi ama ilginç olan güvenli modda açtığım zaman kapanmıyor.Ne yapacağımı şaşırdım.Bilgisayarın kasası biraz yıpranmış plastik kısımların çoğu kırık.kasayı değiştirmeyi düşünüyorum ama çözüm olur mu bilmiyorum.Bana bi akıl verin arkadaşlar...

Başlangıçta çalışan bir program buna sebep oluyordur. Başlangıcı boşaltıp öyle deneyin....

odabasalparslan' Alıntı:
Mrb arkadaşlar yaklaşık 2 yıl önce kardeşime bir bilgisayar aldım ve bu süre içinde hiç problemi bitmedi.Son olarak bilgisayarın D sürücüsünde problem vardı ve çok geç açılıyor,ağır çalışıyordu.Format atıp Win7 yükledim hiçbir sorun olmadı gayet güzel çalışıyordu.Dünden itibaren bilgisayar açıldıktan kısa bir süre sonra (Windows açlıyor) sanki elektrik kesilmiş gibi kendiliğinden kapanıyor.İlk olarak elektriksel bir problem yada kasada şase olabileceği aklıma geldi ama ilginç olan güvenli modda açtığım zaman kapanmıyor.Ne yapacağımı şaşırdım.Bilgisayarın kasası biraz yıpranmış plastik kısımların çoğu kırık.kasayı değiştirmeyi düşünüyorum ama çözüm olur mu bilmiyorum.Bana bi akıl verin arkadaşlar...

kasanın kenarlarının kırık olmasıyla alakalı bir problem değil. hasari hocamızın dediği gibi çalışan programlarla alakalı bir problem. çalışan programların win7 ile olan uyumsuzluğu olabilir.

mkaratas' Alıntı:
odabasalparslan' Alıntı:

kasanın kenarlarının kırık olmasıyla alakalı bir problem değil. hasari hocamızın dediği gibi çalışan programlarla alakalı bir problem. çalışan programların win7 ile olan uyumsuzluğu olabilir.

arkadaşlar dediğinizi yaptım(daha doğrusu telefonda kardeşime yaptırdım).Güvenli modda açıldıktan sonra nod32 hariç hepsini kaldırdık.Tekrar başlatıp normal şekilde başlattık ama bilgisayar yine kapandı :(

güç ayarlarıyla ilgili olabilir mi ki acaba veya güvenli modda fazla ram kullanmaz ramla ilgili de olma gibi aklıma geldi ama. yalan yorumda olabilir...

Hocam nod32dende kaynaklanıyor olabilir bu bölümü tamemen boşaltsın. Eğer genede olmazsa ekran kartı sürücüsünü güncellemeyi denesin. O da olmazsa bize biraz daha detaylı bilgi versin yardımcı olmaya çalışalım.

Eğer win7 lisanslı değilse bundanda kaynaklanıyor olabilir diyeceğim ama güvenli modda sorunsuz çalışıyormuş.

İşlemci ısınması problemine benziyor.
Anakarttan veya Speedfan http://www.almico.com/speedfan.php programı ile bir kontrol ediverin.
İşlemci sıcaklığı 65-70 C'yi geçiyorsa :verymad: işlemci soğutucusunu kontrol edin ve ısı iletken macununu yenileyin.

:idea: Bir de Windows 7 RC sürümleri 1 Mart 2010'dan sonra 2 saat çalışınca kapanıyor.
Sürümünüzü kontrol edip RC ise RTM 7600 sürüm yükleyiniz.

Arkadaşlar öncelikle verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.Son mesajımdan sonra tekrar msconfig'ten eseti de kaldırdım.Sanki biraz daha uzun süre çalıştı bilgisayar ama yine kapandı.Söylediğiniz programları deneyemiyorum.Kardeşime telefonla talimat vererek yaptırıyorum ve bilgisayardan internete bağlanıp programı bulamadan kapanıyor.

c1han' Alıntı:
İşlemci ısınması problemine benziyor.
Anakarttan veya Speedfan http://www.almico.com/speedfan.php programı ile bir kontrol ediverin.
İşlemci sıcaklığı 65-70 C'yi geçiyorsa :verymad: işlemci soğutucusunu kontrol edin ve ısı iletken macununu yenileyin.

:idea: Bir de Windows 7 RC sürümleri 1 Mart 2010'dan sonra 2 saat çalışınca kapanıyor.
Sürümünüzü kontrol edip RC ise RTM 7600 sürüm yükleyiniz.

cihan kardeş işlemci ısınmasında bilgisayar kapanır ama güvenli modda sıkıntı yok sonuçta aynı işlemci iş yapıyor.Yine de dediğini deneyeceğim.Bu arada ısı iletken macunu nasıl temin edilir?

hocam sistemde ciddi bir sorun vardır. BIOS ayarlarından SİSTEM HATASINDA SİSTEMİ KORUMAK İÇİN BİLGİSAYARI KAPAT (tam olarak ne yazdığını hatırlamıyorum ama buna benzer birşeydi) diye bir seçenek olması lazım. onu iptal edersin. kapanması düzelir. daha önce bir arkadaşın bilgisayarında aynı sorunu bu yol ile bizzat deneyip çözmüştüm.. ama bu yol sadece kapanmayı engeller. sistemdeki sorun herneyse o hala kalır. ama tabi sözkonusu o problem herneyse belki de gerçekten ciddi değildir ve öylece bilgisayarınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. siz bence bu yolu deneyin. her BIOS menüsünde olan bir seçenek değildir ama bunu da hatırlatayım. daha çok eski sistemlerde olurdu..

enesaskar' Alıntı:
hocam sistemde ciddi bir sorun vardır. BIOS ayarlarından SİSTEM HATASINDA SİSTEMİ KORUMAK İÇİN BİLGİSAYARI KAPAT (tam olarak ne yazdığını hatırlamıyorum ama buna benzer birşeydi) diye bir seçenek olması lazım. onu iptal edersin. kapanması düzelir. daha önce bir arkadaşın bilgisayarında aynı sorunu bu yol ile bizzat deneyip çözmüştüm.. ama bu yol sadece kapanmayı engeller. sistemdeki sorun herneyse o hala kalır. ama tabi sözkonusu o problem herneyse belki de gerçekten ciddi değildir ve öylece bilgisayarınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. siz bence bu yolu deneyin. her BIOS menüsünde olan bir seçenek değildir ama bunu da hatırlatayım. daha çok eski sistemlerde olurdu..
hocam cevap için teşekkür ederim.Kardeşim son çare bilgisayarı bana gönderiyor.Elime geçtiğinde bu dediğin ayarı bulmaya çalışacağım.Aslında ingilizcem hiç de iyi değil :)

bencede ısınan bir parça var bilgisayarı aç bi müddet kullan sonra işlemcinin, ekran kartının power supplyin fanlarına ve sıcaklıklarına bak. fanlardan herhangi biri durmuş ve aşırı ısınıyor olabilir. ekran kartında aşırı ısınma varsa donanımsal bir sorun vardır. eğer bütün fanlar dönüyor, ısınma seviyesi normalse bios update yap. kolay gelsin.

Hocam sizinle bir terjübemi paylaşmak istiyorum:
Labaratuarımda kullanılan 2 tane switch var ana bilgisayar 8 portlu switche bağlı bazen sorunları gidermek için kullandığım fazladan bir ağ kablosu var bunun bir ucu sürekli switch takılı olurdu. Günün birinde yeni formatladığım ana bilgisayarım açılmamaya başladı güvenli modda başlatıyorum sorun yok ama normal başlatıyorum bilgisayar açılmıyor. Denemediğim yöntem, yol kalmadı...sonunda farkettim ki switche bağlı olan fazladan kablonun diğer ucuda switche takılmış yani aynı kablonun iki ucuda switche bağlı...bu switch çalıştığı zaman tüm okul ağı kilitleniyor kimse internete giremiyor ve ayrıca ana bilgisayar açılmıyordu...durumu fark eder etmez kablonun bir ucunu switchten çektim. Bunu yaptıktan sonra döngü son bulmuş, sorunlar hallolmuştu. :)

Kardeşinizinde böyle bir sorunu olabilir kontrol etmekte yarar var.

Arkadaşlar az önce bilgisayar elime geçti.İlk iş olarak faları kontrol ettim problem yok ancak biosta işlemci ısısı ilk açılışta 85C idi sonra 91C oldu ve bilgisayar kapandı.arkadaşımın bilgisayarı da böyle yapmış.Teknik servis işlemci fanı soğumutmadığı için olur demiş ve fanı değiştirmiş olay çözülmüş.İnşallah bizimki de öyledir.

Geri