Kendimi işe yaramaz gibi hissediyorum!

Kodla Büyü

miracle1985

Aktif Üye
Bunaldım artık.. Formatörüm ve 6 saat dersim var. Ufak tefek işler dışında boş boş oturuyorum. Yapacak birşeyim yok. İçimden de gelmiyor artık. 3 yıldır formatörlük yapıyorum geçen yıllarda hep kendimi meşgul edecek işler buldum ama artık bu yıl o da içimden gelmiyor. Dersim olduğu saat ne kadar çabuk geçiyorsa dersimin olmadığı saatler de bir o kadar yavaş geçiyor. Derslerim o kadar zevkli geçiyor ki müfredat dışında çocukların yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak çalışmalar yaptırıyorum ama yetmiyor bana. Kendimi okulda işe yaramaz, gereksiz biri olarak görüyorum. Her ek derste ve her maaşta aldığım parayı sorguluyorum acaba bu para bana haram oluyor mu diye...Lisede, üniversitede hep çalıştım, hep ürettim ama artık ne gücüm kaldı ne de şevkim. Enerjimi, potansiyelimi harcayamamak, kullanamamak beni daha da yoruyor.

diğer branşlar bize imrenir bizim yaptığımıza bakın. inanın meb bizi haketmiyor. bu kadar çalışmak isteyip ve bu kadar potansiyeli olan kaç tane branş ve öğretmen vardır. yazıklar olsun bizi bu durumlara düşürenlere

dostum bize meslek liselerinin kapılarını açmadıkları sürece aynı dertten muzdarip olacağız.kendimizi iyi hissedeceğimiz yer melek liseleridir. sınıfçıları branş öğretmeni yapan anlayış bizlere neden bunu reva görüyor anlamadım gitti.

aynen katılıyorum hocam size bende öyle hissediyorum maalesef uzun zaman oldu bende formatörüm bilişim teknolojileri branşım iki bilgisayar bozuk format atmam lazım fakat hiç içimden gelmiyor öyle duruyorum öyle bakıyorum boş boş etraftakilere ne kadar rahatlar diyorum meslekleri konusunda

Hep aynı duygular.Sonumuz hayr olur inşaallah.Ben de bu aralar aynı durumdayım.İçimden bilgisayara bakmak bile gelmiyor artık.

Üniversiteyi kazandığım yıl teknik eğitim fakültesi yazacaktım. Malum dershanedeki rehber hocam kararımı etkiledi. O fakültelerde erkek çok olur yapamazsın sen onların arasında sonra mezun olunca meslek lisesinde mi çalışacaksın meslek liselerinin durumunu görmüyor musun dedi. Cahillik gençlik ne derseniz deyin o kadar pişmanım ki teknik eğitim fakültesine puanım yettiği halde gitmediğim için.

aynı puanla ilköğretim mat öğretmenliğine girebiliyordum. hay kafama benim yaw...

Boşverin hocam bunu onlar istiyor. Siz niye kendinizi sorguluyorsunuz. Formatörlüğün gereğini yapıyorsanız kasmayın kendinizi. Yazılım alanında geliştirin kendinizi bence, ek bişeyler yapın. Ya da keyfini çıkartın bu durumun. Ben formatörlüğe karşıyım bu arada. Biz kurtarmayacaz ya bu ülkeyi. Bunu istiyorlar hocam..

Olmuyor hocam..geçen yıl asp.net çalışmaya başladım onu da bıraktım. İçimden gelmiyor.. 8 yıllık bir eğitici formatör öğretmeni arkadaşım demişti bana 4 yıldan sonra hiçbir istek kalmayacak içinde diye. Dedikleri çıkıyor yavaş yavaş...

mu_korkmaz' Alıntı:
diğer branşlar bize imrenir bizim yaptığımıza bakın. inanın meb bizi haketmiyor. bu kadar çalışmak isteyip ve bu kadar potansiyeli olan kaç tane branş ve öğretmen vardır. yazıklar olsun bizi bu durumlara düşürenlere
:alkis: :alkis:
Kesinlikle katılıyorum. Potansiyelimiz öss de aldığımız puanlardan belli ama anlayıp görebilene.........

acaba bu forumda yazılanlardan haberleri var mı büyüklerimizin valla merak ediyorum...zümremin bu rahatsızlıklarından filan....oof of...

usare' Alıntı:
Boşverin hocam bunu onlar istiyor. Siz niye kendinizi sorguluyorsunuz. Formatörlüğün gereğini yapıyorsanız kasmayın kendinizi. Yazılım alanında geliştirin kendinizi bence, ek bişeyler yapın. Ya da keyfini çıkartın bu durumun. Ben formatörlüğe karşıyım bu arada. Biz kurtarmayacaz ya bu ülkeyi. Bunu istiyorlar hocam..

+1

Sırf Erzurum soğuk olur yapamam diye Eczacılık yazıp gitmedim de, İzmir'e koşa koşa Bilgisayar öğretmenliği okumaya gittim. Şimdiki kafam olsa Hakkari'ye bile giderdim tıp, eczacılık okumaya...

Hiç canınızı sıkmayın, MEB bunu istiyor biz de yapıyoruz. Verilen derslere girin, konularınızı işleyin..Tamam.. Hemen tüm BT öğretmenleri aynı durumda zaten.

Bende de aynı durum söz konusu. Kendimi geliştireyim yazılım konusunda diyorum, içimden bilgisayara dokunmak bile gelmiyor. Her gün bozulan bilg.lara format atıp uğraşmaktan o kadar yıldım ki evdeki şahsi bilgisayarımla bile ilgilenmiyorum. 6 yılda bu hale getiren sevgili büyüklerimize içimden neler sayıyorum bir bilseniz... Üniversite sınavına mı girsem, kursa mı yazılsam, ne yapsam diye her gün düşünüyorum ama o kadar karamsar oldumki hiç birini yapmıyorum...

miracle1985' Alıntı:
Bunaldım artık.. Formatörüm ve 6 saat dersim var. Ufak tefek işler dışında boş boş oturuyorum. Yapacak birşeyim yok. İçimden de gelmiyor artık. 3 yıldır formatörlük yapıyorum geçen yıllarda hep kendimi meşgul edecek işler buldum ama artık bu yıl o da içimden gelmiyor. Dersim olduğu saat ne kadar çabuk geçiyorsa dersimin olmadığı saatler de bir o kadar yavaş geçiyor. Derslerim o kadar zevkli geçiyor ki müfredat dışında çocukların yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak çalışmalar yaptırıyorum ama yetmiyor bana. Kendimi okulda işe yaramaz, gereksiz biri olarak görüyorum. Her ek derste ve her maaşta aldığım parayı sorguluyorum acaba bu para bana haram oluyor mu diye...Lisede, üniversitede hep çalıştım, hep ürettim ama artık ne gücüm kaldı ne de şevkim. Enerjimi, potansiyelimi harcayamamak, kullanamamak beni daha da yoruyor.

+ bi milyon

miracle1985' Alıntı:
hocam dinle ilgili bişeyler okuyun çünkü artık bu revaçta ve uzun sürede öyle kalacak bilim bilgisayar araştırma hak getire

ben de aynı durumda olduğum için kendime başka uğraşlar buldum.

ben açıköğretim okuyorum. bir umut belki günün birinde bir faydası dokunur diye. 2. üniversite seçeneğinden kayıt yaptırdığım için sınava falan da girmedim. aof ye yeni kredili sistem geldi bu sene. bu sayede üstten ders alabiliyoruz.
sosyoloji 2. sınıfım ama 3. sınıfın da yarısını bitirdim şimdiden.hem yeni ve farklı şeyler öğrenmek çok güzel oluyor, hem illa sınav geçeceğim kaygısı olmadığı için daha zevkli. mesela sosyoloji mezunları formasyon aldığı taktirde anadolu öğretmen liselerinde alan derslerine girebiliyor talim terbiye nin yayınladığı çizelgeye göre. sonuçta bir yerde bir işe yarar üstelik de zevkle okuduğum bir bölüm.

miracle1985' Alıntı:

hocam şevkimizin kalmadığı kısma katılıyorum, ama paranın haram olması kısmına kesinlikle katılmıyorum. kimse bizim gibi okulda sabahtan akşama kadar kalmıyor. herkesin sırrı, problemleri bizde. millet müdüre kızar kendisine diyemez, gelir bize söyler. öğretmenler birbirini çekemez gelir karşılıklı olarak, bize anlatır, çözüm bulmamızı ister gibi. tüm öğrencilerin gürültüsü bizde. hele ikili öğretimse tüm okulun en gürültülü olduğu sınıfı bizimkisi, milletin enerjisini boşalttığı kişiler biz olduk.. biz hiç olmazsa daha çok şeyler üretiyoruz. kimisi günü geçiriyor.. bu kadar da bize haksızlık etmeyin lütfen. derse girmesek de en çok yorulanlarından biri de biziz. öğretmenler derse girip, çıkıp gidiyor.. bizde resmen kafa kalmıyor yani.. bunun da mı karşılığını almayalım. ha formatörlük olsun mu? HAYIRRRR... bu kadar başağrısı bana yeter........

Geri