Kendimizi nasıl geliştirelim?

Kodla Büyü

applet61

Aktif Üye
Evet arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi

Yazılım, tasarım, programlama, internet of things vs vs öğrenilebilcek birçok alan var. Kendimizi hangi alanda geliştirmeliyiz?

Yaptığım araştırmalar, edindiğim deneyimler sonucu hangi teknolojiyi öğrenmeye çalışırsanız karşınıza İngilizce çıkıyor. Türkçe kaynaklar hep giriş seviyesinde. Ben önce İngilizce'nin öğrenilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Sizler bu konuda ne dersiniz? Ufak bir beyin fırtınası yapabiliriz.

Bu zamana kadar ingilizcenizi en azından internet ortamındaki kaynakları okuyabilecek kadar geliştirmediyseniz alacağınız çok yol var demektir.
Özellikle yeni neslin ingilizceye olan neredeyse düşmanlık seviyesindeki mesafesi benim garibime gidiyor. Bizim meslekte ingilizce, özellikle teknik ingilizce olmazsa olmazlardan.
Eğer bilmiyorsanız, mobil programlamanın geleceği çok parlak. Alanımızda geliştirecekseniz ilk sıraya koymak gerekiyor. Tabi bunu öğrenirken farkedeceksiniz ki yazacağınız uygulamalarda grafik/tasarım gerekecek. Bu durumda da illustrator/photoshop ikilisini öğrenmek, tasarımın felsefesine inmek gerekecek. Derken hazırlayacağınız uygulamaları internet ortamına taşımak, website destekli hale getirmek isteyeceksiniz, bu durumda da html, css, javascript vs. öğrenmek durumunda kalacaksınız. Derken, derken...

aslında bu öğrenme işi için meb in yarışma vs..vs.. açması gerekir..önce il bazında sonra ülke bazında ki emekler boşa gitmesin...oturdum 30 yaşından sonra C# öğrendim ;adam akıllı bi kaç program geliştirdim ...boş boş bilgisayarda duruyor...arada öğrencilere gösteriyorum gaza gelirler diye ama adamlar dizi bile tanımlayamıyor :( ...açıkçası bende bu saatten sonra bildiklerimi anlatsam 5 sene rahat gider diyerek kendi çocuğuma zaman ayırmaya karar verdim...meb teşvik etmediği sürece de modülleri verir geçerim...sadece şu çizgi izleyen robot yarışması için arduino ya ya kafa yoruyorum..

Bilişim dünyasının tavan yapmış konuları ve para kazandıran işleri nelerdir?Bence bunları bilmek ve buna göre tek bir alana yönelmek gerek.Ben oyun ve bulut bilişim derim

Geri