Kesintisiz internet için hangi modem?

Kodla Büyü

cumalisav02

Aktif Üye
İnternet cafe açtım 2 haftadır nerdeyse hergün internetim kesiliyor veya çok yavaşlıyor. Airtes modem kullanıyorum. Ttneti aradım bir sonuca ulaşamadım. Modem değiştirim diyorum çözüm olur mu? Hangi modem?

cumalisav02' Alıntı:
İnternet cafe açtım 2 haftadır nerdeyse hergün internetim kesiliyor veya çok yavaşlıyor. Airtes modem kullanıyorum. Ttneti aradım bir sonuca ulaşamadım. Modem değiştirim diyorum çözüm olur mu? Hangi modem?
Airtesin pahalı modellerinden birini alabilirsin normalde airtes çok iyidir. Deneme amaçlı birinden ödünç bir modem alıp deneyin sorun modemde olmayabilir.

Hocam benim de evde internet ara ara kesiliyordu. ben de modemden olabilir diye düşünüp modem değiştirdim. ama hiiç değişen birşey olmadı . ben de her seferinde TTNET i arayıp arıza kaydı bıraktım.düzeltiler. iki gün sonra yine kesildi ben yine arıza kaydı açtırdım. üç dört defa böyle devam ettik. En son sağlamlaştırdılar herhalde Şimdi rahatım .

Modemde sorun olmayabilir; ancak şunu söyleyebilirim ki kötü modemler telefon hattından sinyali daha az alabiliyor. Airties bu konuda iyi. Elbette Airties'in daha profesyonel modemleri daha da iyi olabilir. Ama genelde bu sorunlar hattan kaynaklanır ve ttnet'i arayınca ilk yapacakları iş internet hızını düşürmek olur. Bunu da otomatiğe bağlamışlar sanırım; o an hat ne kadar hızı kaldırabiliyorsa modem o hızda bağlanıyor.

tp-link n600 almayı düşünüyorum. bugün baktım Bütün PC'ler internete girince internet yavaşlıyor. Benim modem 24 MBps . bu almayı düşündüğüm 600 MBps. 1 yıl sonrasını da düşünerek bunu alsam daha iyi değil mi

modemin içinden adsl2+ işaretli ise o işareti kaldırın biraz deneyin bakalım gidicek mi.
8mbite düşücek hızınız ama bazı hatlar yüksek hızı kalrımayabiliyor.
bi de sizin hattın ulaşabileceği max hız kaç onu da modemden inceleyin speedtest ten değil modemdeki hat değerlerinden

Belki sorun modemde değil de hat değerlerindedir.
Modem yönetim panelinden bağlantının SNR (Sinyal/Gürültü Oranı) - Line Attenuation (Hat Zayıflaması) - CRC (Bağlantı Hatası) ve kaç Mbit Donwload/Upload hızının olduğunu yazabilirsen daha sağlıklı çözümler bulabiliriz.
Modemini kapat-aç ve on-onbeş dakika sonra bu değerlerin olduğu sayfanın ekran görüntüsünü buraya koy.

TTNET kutusundan binanıza gelen kablo eskiyse CAT6 kablo ile değiştirmek SNR değerlerini iyileştiriyor. Hat gürültüsünü azaltıyor ve bağlantınızda kopma olmuyor. Eğer SNR değeriniz 18'den düşükse böyle bir probleminiz olabilir.

Line Attenuation (Hat Zayıflaması) değeriniz 30'dan büyükse TTNET dağıtım dolabına çok uzaktasınız demektir. Bu konuda yapılabilecek fazla birşey yok. Binanıza yakın bir dolap kuruluncaya dek bu değer düzelmez.

CRC değeri 1 saatte 10'dan daha fazla sayıya çıkıyorsa hem kalitesiz bir hat, hem de uzaklık söz konusu olabilir.

TP-Link modemlerde Gelişmiş-ADSL kısmında BitSwap ve SRA modlarını etkinleştirince zayıf hatlarda kopmayı engelliyor.

Ayrıca ADSL2+ yerine G.DMT veya T1.413 modlarında bağlanmayı deneyebilirsiniz.

Size tavsiyem öncelikle TTNET kutusundan binanıza ve modeminize gelen kabloyu CAT6 kablo ile değiştirin. Bu kabloyu ADSL splitter'a lehimle bağlattırın. Kopmalar devam ederse modem değiştirme yoluna gidersiniz.

ADSL Durum ve İstatistikleri

Veri Gönderme Hızı(Kb/s): 799
Veri Alma Hızı(Kb/s): 8191
Mod: ADSL2+
Gelen Veri Hattı Zayıflaması (dB): 5.0
Giden Veri Hattı Zayıflaması (dB): 0.0

Bağlantı Durumu Bağlı
Bağlantı Tipi : DSL
Hat Modu: ADSL2+

Gelen Giden
Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 18060 1063
SNR Sınırı (dB): 21.0 17.2
Hat Zayıflaması(dB): 5.0 0.0
Güç (dB): 19.4 12.6

Ayrıca Wireles'e laptop bağlanıyor. Telefonlar bağlandı diyor internete girmiyor.

cumalisav02' Alıntı:

Bağlantı Durumu Bağlı

Gelen Giden

Ayrıca Wireles'e laptop bağlanıyor. Telefonlar bağlandı diyor internete girmiyor.

Yukarıdaki bilgilere bakınca hat değerleriniz oldukça iyi görünüyor.
Sorununuz modemin DHCP yüzünden şişmesi olabilir.
DHCP ile otomatik IP dağıtırken yavaşlamayan kaliteli bir modemle değiştirmenizi tavsiye ederim.
Eğer kablosuz bağlantıyı oyunlar için kullanacaksanız dual band 5ghz destekli olanları tercih ediniz.
TP-Link N600(TD-W9980 veya TDW8980) bu konuda iyi bir seçim olacaktır.

c1han' Alıntı:
cumalisav02' Alıntı:

Bağlantı Durumu Bağlı

Gelen Giden

Yukarıdaki bilgilere bakınca hat değerleriniz oldukça iyi görünüyor.
Sorununuz modemin DHCP yüzünden şişmesi olabilir.
DHCP ile otomatik IP dağıtırken yavaşlamayan kaliteli bir modemle değiştirmenizi tavsiye ederim.
Eğer kablosuz bağlantıyı oyunlar için kullanacaksanız dual band 5ghz destekli olanları tercih ediniz.
TP-Link N600(TD-W9980 veya TDW8980) bu konuda iyi bir seçim olacaktır.

Eyvallah. Kablosuz olmasa da olur.

modem önerim cisco diğer adıyla linksys profesyönel modemler ve ağ ürünleri üreten bir firma senin sorun ise modemden çıkmayabilir. Muhtemelen ttnetin senin portunu değiştirmesi gerekecek daha önce iki defa farklı ortamlarda başıma geldi bu kesilmeler ttnet port değiştirerek çözdü.

omata' Alıntı:
modem önerim cisco diğer adıyla linksys profesyönel modemler ve ağ ürünleri üreten bir firma senin sorun ise modemden çıkmayabilir. Muhtemelen ttnetin senin portunu değiştirmesi gerekecek daha önce iki defa farklı ortamlarda başıma geldi bu kesilmeler ttnet port değiştirerek çözdü.

* 22 PC
* Airtes RT-212(24Mbps /4Mbps)
* Zyxel es-124p switch(10/100 Mbps)
yeni modem mi alsam? Yeni switch mi alsam. Normalde bunlar yeterli mi?

Sistem raporlarından bir şey anlayan var mı ?

Sistem Raporları

Bu sayfada kernel ve uygulama raporlarını görebilirsiniz.

>>> Jan 1 02:00:11:ASP_MANAGER bridge_vlan-0 (local5)crit :cannot get ifflags of br0.1!
>>> Jan 1 02:00:14:ASP_MANAGER static-0 (local5)crit :cannot set netmask of br0.1!
>>> Jan 1 02:00:53:ASP_MANAGER route-0 (local5)crit :cannot del default route!
>>> Oct 20 16:26:13:ASP_MANAGER rfc2684-0 (local5)crit :cannot get ifflags of nas0!
>>> Oct 20 16:26:15:ASP_MANAGER route-0 (local5)crit :cannot del default route!
>>> Oct 20 16:26:53:ASP_MANAGER route-0 (local5)crit :cannot del default route!
>>> Oct 20 16:28:28:ASP_MANAGER rfc2684-0 (local5)crit :cannot get ifflags of nas0!
>>> Oct 20 16:28:30:ASP_MANAGER route-0 (local5)crit :cannot del default route!
>>> Oct 20 16:29:07:ASP_MANAGER route-0 (local5)crit :cannot del default route!

bunlar internetin kesildiği zamanlar neden kesildi, bu rapordan anlaşılır mı ?

Geri