cumalisav02
Aktif Üye
İnternet cafe açtım 2 haftadır nerdeyse hergün internetim kesiliyor veya çok yavaşlıyor. Airtes modem kullanıyorum. Ttneti aradım bir sonuca ulaşamadım. Modem değiştirim diyorum çözüm olur mu? Hangi modem?
Airtesin pahalı modellerinden birini alabilirsin normalde airtes çok iyidir. Deneme amaçlı birinden ödünç bir modem alıp deneyin sorun modemde olmayabilir.cumalisav02' Alıntı:İnternet cafe açtım 2 haftadır nerdeyse hergün internetim kesiliyor veya çok yavaşlıyor. Airtes modem kullanıyorum. Ttneti aradım bir sonuca ulaşamadım. Modem değiştirim diyorum çözüm olur mu? Hangi modem?
cumalisav02' Alıntı:ADSL Durum ve İstatistikleri
Veri Gönderme Hızı(Kb/s): 799
Veri Alma Hızı(Kb/s): 8191
Mod: ADSL2+
Gelen Veri Hattı Zayıflaması (dB): 5.0
Giden Veri Hattı Zayıflaması (dB): 0.0
Bağlantı Durumu Bağlı
Bağlantı Tipi : DSL
Hat Modu: ADSL2+
Gelen Giden
Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 18060 1063
SNR Sınırı (dB): 21.0 17.2
Hat Zayıflaması(dB): 5.0 0.0
Güç (dB): 19.4 12.6
Ayrıca Wireles'e laptop bağlanıyor. Telefonlar bağlandı diyor internete girmiyor.
c1han' Alıntı:cumalisav02' Alıntı:ADSL Durum ve İstatistikleri
Veri Gönderme Hızı(Kb/s): 799
Veri Alma Hızı(Kb/s): 8191
Mod: ADSL2+
Gelen Veri Hattı Zayıflaması (dB): 5.0
Giden Veri Hattı Zayıflaması (dB): 0.0
Bağlantı Durumu Bağlı
Bağlantı Tipi : DSL
Hat Modu: ADSL2+
Gelen Giden
Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 18060 1063
SNR Sınırı (dB): 21.0 17.2
Hat Zayıflaması(dB): 5.0 0.0
Güç (dB): 19.4 12.6
Ayrıca Wireles'e laptop bağlanıyor. Telefonlar bağlandı diyor internete girmiyor.
Yukarıdaki bilgilere bakınca hat değerleriniz oldukça iyi görünüyor.
Sorununuz modemin DHCP yüzünden şişmesi olabilir.
DHCP ile otomatik IP dağıtırken yavaşlamayan kaliteli bir modemle değiştirmenizi tavsiye ederim.
Eğer kablosuz bağlantıyı oyunlar için kullanacaksanız dual band 5ghz destekli olanları tercih ediniz.
TP-Link N600(TD-W9980 veya TDW8980) bu konuda iyi bir seçim olacaktır.
omata' Alıntı:modem önerim cisco diğer adıyla linksys profesyönel modemler ve ağ ürünleri üreten bir firma senin sorun ise modemden çıkmayabilir. Muhtemelen ttnetin senin portunu değiştirmesi gerekecek daha önce iki defa farklı ortamlarda başıma geldi bu kesilmeler ttnet port değiştirerek çözdü.