Kim norm fazlası olur?

Kodla Büyü

bilisim-tef

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Kafama takılan bu konuyu sormak istiyorum.

Diyelim ki 2 normu olan bir okulda 2 öğretmen çalışıyoruz, daha sonra okula aynı branştan müdür yardımcısı atanıyor. Biraz çalıştıktan sonra istifa edip öğretmenliğe dönmek istiyor. Ve diğer 2 öğretmenden hizmet puanı az olan norm fazlası oluyor.

Böyle bir şey mümkün mü? Ya da müdür yardımcısı illa aynı okulda mı öğretmenliğe devam etmek zorunda?

bildiğim kadarıyla müdür yardımcısı istifa etse de sizin okula gelemez çünkü normunuz dolu, gelse de kendisi norm fazlası olur. memurlar.net bu konuya değinmişti

Hangi okulda başladığını bilmiyorum ama eğer sizin okulunuzda bşlarsa sizde en düşük puanlı küşü norm fazlası olur.

bilisim-tef' Alıntı:
Kafama takılan bu konuyu sormak istiyorum.

Diyelim ki 2 normu olan bir okulda 2 öğretmen çalışıyoruz, daha sonra okula aynı branştan müdür yardımcısı atanıyor. Biraz çalıştıktan sonra istifa edip öğretmenliğe dönmek istiyor. Ve diğer 2 öğretmenden hizmet puanı az olan norm fazlası oluyor.

Böyle bir şey mümkün mü? Ya da müdür yardımcısı illa aynı okulda mı öğretmenliğe devam etmek zorunda?

hocam sendikalı değilseniz hemen herhangi bir sendikaya kayıt olun muhtemelen mahkemelik bir sorunla karşı karşıya kalacaksınız. Benim yorumuma göre müdür yardımcısı istifa ettiğinde okulda boş norm kadro varsa kadroyla ilişkilendirilebilir. yoksa norm kadro fazlası öğretmen olarak okulda göreve devam eder taaki gönderilinceye veya kendisi tayin isteyinceye kadar. Öğretmenlerin atama yer değiştirme yönetmeliği,idarecilerin atama yer değiştirme yönetmeliği ve norm kadro yönetmeliğini didiklemek lazım.

ayrıca ülkemizde maalesef yönetmeliklerde maalesef ya iş bilmezlikten yada keyfi uygulamalardan kaynaklanan uygulama hataları oluyor. Yönetmeliklere göre siz haklıda olsanız bazen uygulamalarda farklı sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. o yüzden mutlaka bir sendikaya girin dedim haklarınızı yasal yollardan aramak durumunda kalabilirsiniz.

kursad' Alıntı:
bildiğim kadarıyla müdür yardımcısı istifa etse de sizin okula gelemez çünkü normunuz dolu, gelse de kendisi norm fazlası olur. memurlar.net bu konuya değinmişti

hocam haberin linki var mı?

bence hizmet puanı düşük olan kimse o norm fazlası olur. sonuçta idarecinin de kadrosu o okulda. ve istifa edip öğretmenliğe dönme hakkı da her zaman var. dönersen başka okula gideceksin diye bi madde de duymadım. farklı bi durum, umarım mağdur olmazsınız..

müdür yardımcısı istifa etse bile kendine okul bulmak zorunda. O okulda kalabilmesi için açık norm olması gerek yoksa olmaz.

dobra1979' Alıntı:
müdür yardımcısı istifa etse bile kendine okul bulmak zorunda. O okulda kalabilmesi için açık norm olması gerek yoksa olmaz.
Şuanda açık olmaması ileride açık olmayacağı anlamına gelmez. Yarın sabah bir bakmışsın norm açığı var. Okullardaki norm işleri müdürün iki dudağı arasındadır.

müdür yardımcısı istifa ettiği zaman ilgili il/ilçe milli eğitim açık okulların olduğu listeyi kendisine sunar veya o kendisine munhal durumda olan bir okul bulur tayin oyle gerçekleşir.
safları sıklaştıralım olayına girilemez norm yok sizde cunku...
haa bu senelik bi açık olur sizde o da geçer sonra onumuzdeki yıl normunuz 1 eksilirse hizmet puanı dusuk olan fazla olur

peki bu durumu açıklayan herhangi bir resmi belge bulmak mümkün müdür?

turapt' Alıntı:
bence hizmet puanı düşük olan kimse o norm fazlası olur. sonuçta idarecinin de kadrosu o okulda. ve istifa edip öğretmenliğe dönme hakkı da her zaman var. dönersen başka okula gideceksin diye bi madde de duymadım. farklı bi durum, umarım mağdur olmazsınız..
:+1:

Geri