Kira Başa Bela Ev Almak Gerek

Kodla Büyü

mahonyhacettepe

Seçkin Üye
Seçkin Üye
En kısa zamanda ev almayı düşünmekle beraber halen kirada oturmaktayım. İstanbul Beyoğlu da evler uçuk birazcık artı güzel (oturulabilir, yeni, temiz, ulaşımı kolay) ev bulmak zor. Soruma geleyim. Bugün ev sahibi evi satacağını söyledi. Temmuz ayında imzalanan kira sözleşmesine göre 1 yıllık oturma hakkım var sanıyorum. Kiracıyı koruyan yasa varmıdır. Kışın ortasında "evden çıkacaksın" derse ne kadar zamana kadar çıkmama hakkım bulunmakta? Yada başka çözüm önerisi ne olabilir?

Sözleşme bitmeden çıkaramaz kimse. Bakmaya gelen olursada alıcılarına söylersiniz ;)

Çıkmak için ya zararınızın karşılanmasını talep edin ya da oturun :D Yeni ev sahibi de sizi çıkartamaz ama sıkıntılar gerginlikler yaşanabilir.

sözleşmeniz olduğu sürece evi göstermek zorunda bile değilsiniz. hatta sözleşme bittiği zaman kapıyı vurup çıkarsanız bile aylarca girememe durumu var ev sahibinin eve. fakat kışın ortasında böyle bir satış gündeme geldiyse sizin aklınıza bu evi al düşüncesini sokmak için olabilir. Evi satmak istediği fiyatın çok altında teklif sunmayı düşünebilirsiniz.

evet maalesef ev almak lazım ama oturulacak evler çok pahalı manisa da 250.000 tl ,kiramız ise 600 ocak ta büyük ihtimal 650 yapacak otudduğumuzdan beri sürekli 50 50 arttırıyor acımasız ev sahibimiz biraz bide öğretmen emeklisi olacak of of hep sıkıntı

ev el değiştiğinde sizin sözleşme iptal olur hocam. yeni ev sahibi isterse sizi evden çıkarır. 60 günlük süresi vardır evden çıkmanız için. çıkmazsanız polis zoruyla çıkarır. madem satıyormuş fiyatı uygunsa siz alın hocam. ev sahibi birnevi size evi almanız için taş atmışta olabilir.

mahonyhacettepe' Alıntı:
En kısa zamanda ev almayı düşünmekle beraber halen kirada oturmaktayım. İstanbul Beyoğlu da evler uçuk birazcık artı güzel (oturulabilir, yeni, temiz, ulaşımı kolay) ev bulmak zor. Soruma geleyim. Bugün ev sahibi evi satacağını söyledi. Temmuz ayında imzalanan kira sözleşmesine göre 1 yıllık oturma hakkım var sanıyorum. Kiracıyı koruyan yasa varmıdır. Kışın ortasında "evden çıkacaksın" derse ne kadar zamana kadar çıkmama hakkım bulunmakta? Yada başka çözüm önerisi ne olabilir?
Evet var. Sen kontratın bitene kadar evde oturursun. rızan olmadan kimseler seni evden çıkaramaz.

herşey kontrat değil..sözleşme imzalarken, boşalta tahhütnamesi imzalattıysa çıkarsın evden.. imzalatmadıysa sözleşme yer alan tarihe kadar oturulabilir. sattığı kişininde kendisinin oturup oturmayacağını bilmiyorsun.. ama en azında sattıktan sonra 1 ay mühlet iste.

Hocam o fiyata kirada oturacağınıza, çıkın hemen yeni bir ev alın. Beyefendide evi alsın, ister satsın ister yıksın.

nintend' Alıntı:
Teknoloji olarak samsung bir adım önde gibi gözükse de, aslında piyasadaki tv lerin günümüz teknolojisinde eski sayılabilecek özellikler barındırdığı gerçek, benim tavsiyem ise TV yi yerinde görmenizdir. Sonuçta saatlerce oturup karşısına, izleyeceksiniz. onca para vermeden bi kaç saat canlı performanslarını izleseniz, hatta dokunsanız (özellikle panele) fikrinizi daha içinize sindirirsiniz derim.
Ben tamamen samsung 40es 8000 için gittiğim teknosa dan 3 saat sonra kolumun altında philips 47 6097 ile çıktım, kanal geçişlerinde bariz bir yavaşlık var, özellikle ses açıp kapatırken tv nin size tepki vermesi gecikiyor, ama salonda karşısına geçip birşeyler izlerken deymeyin keyfe. Dediğim gibi dokunmadan almayın, ayrıca 600, 800 hz lere takılmayın, 200 hz gerçek frekans üstünü zaten algılayamıyorsunuz. Ayrıca arkadaşlar altı üstü bir tv alıyorsunuz, bu kadar büyütmenin anlamı yok bence :)) Herkese seçiminde mutluluklar.
:o ne alaka

wepster' Alıntı:
nintend' Alıntı:
Teknoloji olarak samsung bir adım önde gibi gözükse de, aslında piyasadaki tv lerin günümüz teknolojisinde eski sayılabilecek özellikler barındırdığı gerçek, benim tavsiyem ise TV yi yerinde görmenizdir. Sonuçta saatlerce oturup karşısına, izleyeceksiniz. onca para vermeden bi kaç saat canlı performanslarını izleseniz, hatta dokunsanız (özellikle panele) fikrinizi daha içinize sindirirsiniz derim.
Ben tamamen samsung 40es 8000 için gittiğim teknosa dan 3 saat sonra kolumun altında philips 47 6097 ile çıktım, kanal geçişlerinde bariz bir yavaşlık var, özellikle ses açıp kapatırken tv nin size tepki vermesi gecikiyor, ama salonda karşısına geçip birşeyler izlerken deymeyin keyfe. Dediğim gibi dokunmadan almayın, ayrıca 600, 800 hz lere takılmayın, 200 hz gerçek frekans üstünü zaten algılayamıyorsunuz. Ayrıca arkadaşlar altı üstü bir tv alıyorsunuz, bu kadar büyütmenin anlamı yok bence :)) Herkese seçiminde mutluluklar.
:o ne alaka
hocam karıştırmış heralde. evden tv ye bağlantı :+1:

BBNET
Geri