KIRILMAZ CAM!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan orebro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

orebro

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Şişecam fabrikasını ve Paşabahçe markasını elleriyle ürettikleri mallar sayesinde büyüten 430 işçi tek bir imzayla işlerinden atıldı..

Fabrikayı büyüterek Eskişehir'e taşımak isteyen patron, işçileri aynı haklarla yeni fabrikaya götürmeyi kabul etmiyor..

İstanbul'un göbeğinde fabrikayı işgal ederek eşleri ve çocuklarıyla birlikte direnen işçileri basın her zamanki gibi görmezden geliyor..

"Susma! sustukça sıra sana gelecek" öylesine atılan bir slogan değildir.. Toplum olarak sustuğumuz sürece, tek tek yaşayacağımız durum budur!..

http://www.youtube.com/watch?v=aNvyspnFywY

407962_490739417636378_1872853442_n.jpg

cam2.jpg

kristal-is-direniste.jpg

"Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır."

Arkadaşların yanındayız ve seslerini duyurmak için elimizden geleni yapacağız.

:alkis: kış ortası milleti evinden barkından işinden eşinden ayrı eden zihnıyet elbet bir gün aynı şeyi tadacaktır

bizim branşdakiler kendi hakları için sesini zor çıkartıyor başkası için pek bişi çıkacağını sanmam. Allah yardımcıları olsun bu insanların

evrim0626' Alıntı:
bizim branşdakiler kendi hakları için sesini zor çıkartıyor başkası için pek bişi çıkacağını sanmam. Allah yardımcıları olsun bu insanların
Tekel işçileri hakkında bu forumda yazılanları daha dün gibi hatırlıyorum.Adamların ne ahlakı kalmıştı ne namusu ne şerefi... Allah bu insanlara destek vermeyenlere aynı acıyı, aynı haksızlığı versin.

Direnin İşçi Kardeşlerim, belki yenilirsiniz ama en azından tarafınız belli olsun.

keşke geri alsalar işçileri... fakat bu böyle olmayacak malesef.... :verymad: :cry:

evrim0626' Alıntı:

maalesef hocam.. hatta sadece bizim branşta da değil, eğitim camiasının genelinde inanılmaz bir duyarsızlık ve vurdumduymazlık var.. tam da sistemin istediği gibi bir nesil olduk 80'ler, 90'lar olarak.. etliye sütlüye karışmayan, her olumsuzluk karşısında bireysel çareler arayan, siyaset konuşmaktan bile kaçınan, apolitik, her şeye boyun eğen, her şeyi kabullenen bir nesil... :(

mnn' Alıntı:
keşke geri alsalar işçileri... fakat bu böyle olmayacak malesef.... :verymad: :cry:

işçiler aynı haklarla eskişehir'deki fabrikaya yatay geçiş hakkı istiyorlar.. fakat fabrika patronu, bunu kabul etmiyor.. yeni fabrika'da üretim kapasitesini 3 kat arttırmayı hedefleyen patron, bunu gerçekleştirebilmek için işçilere asgari ücreti dayatıyor.. bu işçilerin büyük bir çoğunluğu uzun yıllardır(ortalama kıdem süresi 18 yıl) bu fabrikada çalışan, bu meslekte uzmanlaşmış kalifiye kişiler.. ellerinde başka bir meslek olmadığından yapacak bir şeyleri yok.. ortada kalmış durumdalar.. bu yüzden istanbul'daki düzenlerini bozmaya bile razılar... sadece mevcut özlük haklarının korunmasını istiyorlar..

değerli hocam dediğiniz gibi maalesef bu işçiler açısından olumlu sonuçlanmayabilir.. işçiler kaybeden taraf olabilirler.. fakat işçiler yaşadıkları bu olaydan büyük ders aldılar ve onurlu duruşlarıyla davutpaşa civarındaki diğer fabrikalarda çalışan 10 binlerce işçiye şimdi bu dersi öğretiyorlar..

sisecam.jpg

direnişin 13. gününü geçiren işçilerin ailelerinden gelen mektuplar:

Rahşan Baş:
Haykırışşşş diyerek söze başlamak istiyorum. O kelimeyi o kadar uzatmamın nedeni beni sayın Ahmet Kırman’ın duyması içindir. Bu sadece ben değil tüm işçi eşleri içindir. Bizi, kapıyı göstererek çaresizliğe sürüklemek isteyen Sayın Kırman kulaklarını tıkayıp gözlerini kapayarak görmezlikten gelme. Ailemizin, çocuklarımızın,eşlerimizin piskolojisini hiç düşündün mü? Şu an burası çok soğuk, soğuk kemiklerimize işledi ama beni asıl üzen bu soğuk değil, bu işçiler karsısındaki sizin soğukkanlılığınız...

SONUNA KADAR EŞLERİMİZİN YANINDAYIZ
Firuze Pınar
Ben tüm devlet büyüklerine sesleniyorum. Binlerce polisin buraya gelipte bize müdahale yapmasını gerektiren hiçbir şey yapmadık. Biz terörist değil, işçi eşleriyiz. Bizi devlet büyüklerimizin duymasını ve bir sonuca bağlanmasını istiyoruz sonuna kadar eşlerimizin yanındayız.

ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK
Serpil Kıyıcı
Sevgili eşlerimiz bizler sizlerin arkanızda görünmeyen duvarlarız. Senelerce ağır sanayide çalışan ve çok yorulan sizlerin arkanızda durduk. Hayatlarımızı birleştirirken söylediğimiz gibi iyi günde kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta ölene dek yanınızdayız. Ölmek var dönmek yok.

KAZANACAĞINIZA YÜREKTEN İNANIYORUM
Beste Kıyıcı
Sevgili babacığım seni çok özledim. Ama sen bizim için bizden uzaktasın. Gece gündüz demeden bizler için çalıştın kalbim ve dualarım hep seninle. Haklı mücadelenizi kazanacağınıza yürekten inanıyorum.

evrim0626' Alıntı:
Hocam ne farkeder , eleştirecekseniz doğrudan eleştirin . Kısaca haklılıklarına inanmıyorum deyin olsun

arkadaşlar üzerinden biraz zaman geçti ama pek çoğumuzun haberi olmadı. bazılarımızın daha baştan inanmadıkları bu mücadeleyi şişecam işçileri kazandı. çünkü onlar buna inandılar, çünkü onlar buna mecburdular. KIRILMADILAR
bakanımızın da değiştiği bu (inşallah hayırlı) günde bizlere örnek olmaları dileğiyle.

http://www.gercekgundem.com/?p=518060

haklarını savunan ve yılmayan arkadaşlara selamlar...

geronimo10' Alıntı:
arkadaşlar üzerinden biraz zaman geçti ama pek çoğumuzun haberi olmadı. bazılarımızın daha baştan inanmadıkları bu mücadeleyi şişecam işçileri kazandı. çünkü onlar buna inandılar, çünkü onlar buna mecburdular. KIRILMADILAR
bakanımızın da değiştiği bu (inşallah hayırlı) günde bizlere örnek olmaları dileğiyle.

http://www.gercekgundem.com/?p=518060

haklarını savunan ve yılmayan arkadaşlara selamlar...

:alkis:

BBNET
Geri