Kitap Okuma Alışkanlığı...(yardım)

Kodla Büyü

joomlaci

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar kitap okuma alışkanlığı edinmek istiyorum
kendi kitaplığım da var
birsürü kitabım da var
mezun olduktan sonra neredeyse hiç kitap okumamaya başladım
bi öğretmene hiç yakışmayacak bi davranış elbette ama ben bi türlü başlayamıyorum kitap okumaya
ne yaparım nasıl ederim tavsiyelerinizi bekliyorum.
kitap okuma alışkanlığı nasıl edinirim nasıl okumaya başlayabilirim lütfen fikirlerinizi paylaşın benimle...

Önce hangi tarz kitapları okumaktan zevk alacağınıza karar vermeniz gerekir bence. Sevmeden yapılan hiçbir uğraş insanı mutlu etmez, devamlılığı olmaz. Sevdiğiniz tarzda kitapları okumaya başlayarak alışkanlık kazandığınızda artık her türlü kitabı okuyabilirsiniz kanısındayım.Kolay gelsin

Hocam aynı şekilde mezun olduktan sonra okuduğum kitap sayısı çok az.. Yazın az çok okumaya çalıştım. Aslında BTR olarak görevlendirildiğim okulda o kadar çok boş zamanım oluyor ama zaten millletin gözüne batıyoruz diye okuyamıyorum..
Bence ilk önce ilginizi çekecek kitapla başlayın sizi meraklandıran bi kitap olsun..Yani ilk aklıma gelen bu şimdilik sayın hocam.

Eğer tarihi roman severseniz aşağıdaki kitabı okumanızı tavsiye edebilirim. Sürükleyici bir romandır.
Fedailerin Kalesi Alamut- (Vladimir Bartol)

Alamut Kalesi'ni okudum sürükleyici bi kitap.
Elif Şafak'ı önerebilirim. Aşk ve İskender ilginizi çekebilir diye düşünüyorum.

Ben de uzun süredir kitap okumuyordum. Ve sizin gibi bu durumdan rahatsızdım hocam. Seminer döneminde boş vaktin bol olmasının da etkisiyle 3 kitap okuma imkanı buldum. İşin sırrı kitabın sürükleyici olmasında. En son olarak Dan Brown - Cehennem'i okudum. Şu anda Alamut'u okuyorum. Her ikisini de tavsiye ederim.

arkadaşlar tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum
roman türü kitaplar bana çok boş geliyo ne kadar akıcı olursa olsun.
kendi kendime "yahu adamın biri oturmuş hayalindeki kurmacaları anlatmış bene ne adamın hayallerindeki şeylerden" diyorum.
biliyorum çok yanlış bi düşünce
ama benim için bi kitap okuyosam hem beni gerçek manada bilgilendirmeli birşeyler öğretmeli hem de beni sürüklemeli gerçeklere.
tarihi kitapları seviyorum
abdülhamitin kurtlarla dansı var 2 cilt
onu okuyayım diyorum.
inşallah başarabilirim...

Geri