Klasör Şifreleme

Kodla Büyü

agamuratcelebi

Seçkin Üye
Seçkin Üye
İyi akşamlar benim şöyle bir sıkıntım var okulda tek bir tane bilgisayar laboratuvarı var bu yüzden her bölüm gleip bilgisayarları kullanıyor bir bölümün öğrencilerin yaptığı dosyayı diğer bölüm öğrencileri siliyor bu yüzden benim aklıma şöyle bir formül geldi ama bununi çinde program bulumadım ben her bölüm için klasöro luşturmak istiyorum oluşturduğum klasörlere her birine ayrı şifre verip ona göre bölüm öğrencilerine vermke isitiyorum örneğin mobilyanın klasörüne şifre koyup elektrik bölümü öğrencileri ne değiştirebilsin nede silebilsin bunun için bir program bilen var mı

ağda kendi bilgisayarında her sınıf için bir klasör oluştur bunları paylaş, hangi bölüm derse gelmişse onun dosyasını ağda kullanıma aç ders bittinde kapa bu şekilde diğer sınıflar silemez dosyalarını.

alternatif 1
..
Her bilgisayara her bölüm için gerekli dosyaları kopyalarsın
Sonra üzerine DeepFreeze kurarsın.
Kimse hçbir klasörü silemez.
Her öğrenci de kendi dosyalarını USB Belleklerde taşır
..
alternatif 2
..
suldal2000' Alıntı:
ağda kendi bilgisayarında her sınıf için bir klasör oluştur bunları paylaş, hangi bölüm derse gelmişse onun dosyasını ağda kullanıma aç ders bittinde kapa bu şekilde diğer sınıflar silemez dosyalarını.
..
alternatif 3
..
öğretmen makinesine server 2003 yada 2008 kurup, active directory yüklersin. grup policy ayarlarını da yapınca hiçbir öğrenci hiç bir şeyi silemez
..
alternatif 4
..
her bilgisayarda her bölüm için ayrı bir kullanıcı tanımlarsın. kullanıcı şifrelerini ayarlarsın, kullanıcı dosyalarını da şifreledm mi. kimse hiçbir şeyi değiştiremez

agamuratcelebi' Alıntı:
folder guard programı 3 klasör için ayrı ayrı şifre yapmaya izin veriyor mu
İster klasör klasör istersenizde disk olarak şifreleyebiliyorsunuz hocam. Her türlü şifreleme imkanı mevcut

Geri